Ta strona musibyć zedytowana..ale chwilowo nie mam dostępu do serwera...
Gaz da rade wstawić, ale nie będziesz z tego zadowolony. Czytam Twoje posty i zauważyłem, ze chcesz śmigać szybko, palić gumę i ganiać się z GTI i BMkami...To daj sobie spokoj z gazem. Jak chcesz jeździć w miarę szybko na gazie...to musisz jeździć...na benzynie...

Nie ma takiej opcji wogóle żeby instalacja z mikserem dała radę. To jest pomyłka i jak o tym myslisz, to odpuść sobie 2,2T. Tak samo wszelkie 16V i 20V. Jeżeli chcesz mieć sprawne auto, to minimum wtrysk gazu. I to jedyne wyjście. Wszystkie inne będą tylko półśrodkami. Uwierz mi, bo na gazie spotkało mnie już wszystko co mogło mnie spotkać. Wstawisz zwykłą istalkę i: zaraz będziesz pisał posty...: dlaczego nie masz wolnych obrotów na benzynie; dlaczego rozerwało mi gumę od IC do przepustnicy która kosztuje na szrocie 100-150 PLN a nowa 250 min i nigdzie nie można jej kupić; dlaczego rozerwało mi intercooler aż wyrwało mi grill i teraz nie mogę znaleźć nowego poniżej 300-400PLN bo wszyscy chcą teraz mieć uturbione DU Tica z F&F...; dlaczego przewody wysokiego napięcia kosztują 250 PLN i tańsze są do niczego bo dalej rozwala mi gumy i IC a kopółkę muszę wymieniać dwa razy do roku; dlaczego auto się nie zbiera na benzynie; dlaczego 165 KM to tak naprawdę ok 130KM i nie mogę przekroczyć 200Km/h; dlaczego przegrzewa mi się głowica i padają uszczelniacze i auto dymi jak pojadę 200km w trasie z wysoką prędkością; dlaczego silnik kręci mi się tylko do 4000obr/min; dlaczego auto pali mi nawet 17 litrów w trasie; dlaczego nie kupiłem sobie Hondy Accord...
DAJ SE CHŁOPIE LUZ BO ZBIELEJESZ ALBO CONAJMNIEJ WYŁYSIEJESZ!!!
Zacznij od instalacji wtrysku, to będzie trochę łatwiej i osiągi nie spadną znacznie. I nie pisze o najdroższej instalce tylko kieruję Cię do wątku na samej górze na podforum Kupię/Sprzedam. Ja, zanim doszedłem do tego stanu jaki mam teraz, tzn. że gaz mi nie strzela, na benzynie jedzie świetnie a nagazie służy tylko i wyłącznie do jazdy max 140 wtrasie i z bezdechem podczas awaryjnego wyprzedzania i do lansowania się po mieście z ciągłym przełączaniem na benzynę jak chcę się poganiać z bemkami i jak chce zapsyczeć blovoffem bo na gazie dźwięk jest jakbym puścił bąka...cichacza...

...to wydalem na wszystie "patenty" i naprawy grubo ponad 2500 PLN...
p.s. pamiętaj...Avant z gazem waży ponad 1700kg, a auto będzie miało ok 130KM, no może 140KM...GTI waży 110 i ma też tyle mocy...