.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 04.gru.2024 19:57:37

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [2.8 AAH]BLos - Sequent56
PostNapisane: 18.mar.2007 21:28:47 
Użytkownik

Czy wg was - mam na myśli osoby które sa posiadaczami 2.8 od dłuższego czasu jest sens wyłożyć 3500 na Sequenta 56 do auta z silnikiem 2.8 ale wyprodukowanże o w 1994 roku, czy też lepiej zaoszczędzić te pieniążki i wrzucić tam BLOSA???

Czy to prawda ze wtryski bardzo często padają od złej jakości gazu????

Tytuł:
PostNapisane: 18.mar.2007 21:59:21 
Użytkownik

Ja założyłem do B5-tki Sequenta i jestem z tej instalki zadowolony :!:
Zakładałem równo 4 miesiące temu i kosztowało mnie to 4500 PLN :/ Jeżeli masz możliwośc założenia tej instalki za 3500 PLN to moim zdaniem nie ma się nawet co zastanawiac.
Do tej pory przejechałem lekko ponad 12kkm i zero problemów :) mam nadzieję, że będzie tak dalej.
Różnica w osiągach ledwie odczuwalna, aczkolwiek jest.
Co do padających wtrysków to podobno już przeszłośc :?: ale też o tym słyszałem.Ja zaryzykowałem i wzięłem wtryski BRC (te które podobno kiedyś padały).Można oczywiście dopłacic trochę grosza i zapodac sobie wtryski Keihin, które wszyscy chwalą.
Jeśli chodzi o spalanie to na trasie można spokojnie zejsc poniżej 12L przy prędkościach do 130km/h, a w dużym mieście potrafi wziąśc nawet 18L przy raczej dynamicznej jeździe ;) a jak by się postarac to wzięła by i więcej.
Średnio wychodzi mi koło 15L, i nie jest to wolna jazda.
Co do instalacji na BLOS'ie to się nie wypowiadam, bo się nie orientuję, i prawdę mówiąc nie rozważałem takiej opcji.

Pozdrawiam!

było B4 AAH quattro

Tytuł:
PostNapisane: 18.mar.2007 22:10:41 
Użytkownik

Czyli pali na S56 więcej niz mówia niektorzy. Bo tu padaja informacje że w trasie 11 a miasto do 15 dochodzi - ale nie wiem ile w tym prawdy.

Co do Tych 18 w miieście to musisz jeszcze wziąść pod uwage fakt ze zawsze przed włączeniem gazu ssie benzynkę.

Tytuł:
PostNapisane: 18.mar.2007 22:34:58 
Użytkownik

Wiadomo, że spalanie w głównej mierze zależy od stylu jazdy :!:
Tak więc mi może spalic w mieście 18 (podkreślam, że w dużym mieście typu W-wa, bo jeżdżąc po Puławach myślę, że paliła by właśnie koło 15+), a dajmy na to Tobie 15 czy 16.
Myślę również, że duże znaczenie ma jak starannie instalka została wystrojona przez Panów gazowników (moja nie była regulowana od momentu założenia, ale zaniedługo będę miał pierwszy przegląd, i możliwe, że spalanie w jakimś stopniu się zmieni).

Co do benzynki to oczywiście też jej trochę idzie :/
Instalka przełącza na gaz po uzyskaniu przez silnik temp. 30 stopni.
W moim przypadku benzyny pali jeszcze więcej, bo reduktor mam wpięty w szereg z chłodniczką oleju, i na gaz przełącza po osiągnięciu przez silnik 90 stopni, to jest po przejechaniu około 4 km przy niskich temp. otoczenia (gdyby przełączała przy 30 stopniach, przejeżdżał bym na benzynie góra 1 km).

Tak, czy inaczej jestem całkiem zadowolony z instalki, i przy ilości km które przejeżdżam w ciągu roku (około 30tys.) powinnem całkiem sporo na gazie zaoszczędzic.

Pozdrawiam!

było B4 AAH quattro

Tytuł:
PostNapisane: 19.mar.2007 21:40:11 
Użytkownik

Witam. Ja natomiast skusiłem się na blosa.Blos kosztował mnie 320 zł plus do tego zakupiłem elektorniczny analizator lambdy tak aby to wszystko wyregulować. Ponieważ kiedyś doszło do nieporozumienia i załozono mi mikser odczułem naprawde spora różnicę na blosie.Montaż udało mi sie przeprowadzić w niecałe 30min i tyle samo na dokładna regulację. Zrobiłem jak narazie na blosie 1000km ale jak dla mnie super.nic nie strzela, dynamika super no i jeżeli porównując z sekwencja to cena 10x niższa. Co do spalania to sie nie wypowiem bo ten silnik musi pić jak chce jeździć i pisanie ze komuś spalił 4 litry wiecej lub mniej mnie troszke przeraża no ale ponieważ nie oszczędzamy na wódce i piwie to musimy na paliwie:).

Strefa czasowa: UTC + 1