Dred napisał(a):
Piotruś napisał(a):
No i wszystko jasne
:
3FR = Posuvné / nastavitelné střešní okno,
solárni, elektrické s předvolitelnou automatikou
3FQ = Posuvná/nastavitelná střecha, elektrická s automatickou předvolbou
3FE = Elektrické skleněné posuvné střešní okno, se sluneční ochranou/žaluziemi
3FD = Elektrické střešní okno - výklopné, posuvné
rany a po chińsku nie miałeś
weź t ojeszce przetłumacz , bo szlaczków jeszce sie nie nauczyłem czytać
Dred
to tylko język czeski
.
Spróbujmy więc po polsku:
3FR - (jedyne w tym zestawieniu) okno dachowe uchylne/odsuwane elektrycznie, z funkcją solar i pamięcią ustwień.
Jak udało mi się sprawdzić w ETKA-ce
dostępne dopiero od modelu C5.
3FQ - okno dachowe elektrycznie odsuwane/uchylne, z pamięcią ustawień.
3FE - okno dachowe szklane, elektrycznie odsuwane/uchylne, z żaluzją p.słoneczną.
3FD - okno dachowe uchylne i odsuwane elektrycznie (takie zwykłe, blaszane)
Generalnie chodzi o to, że według ETKA-i w modelach C4 wogóle nie były dostępne dachy z funkcją solar i zróżnicowanie dotyczy wyłącznie tego, że jedne były metalowe, inne szkalne, a te najlepsze (i chyba takie jak widzimy na zdjęciach naszego Kolegi) dodatkowo z żaluzją p.słoneczną.
W modelach C5 występuje jeszcze opcja 3FR własnie z funkcją solar i cena jako części zamiennej (w ETKA-ce) jest wyższa o ok. 1000EUR od pozostałych "okien".
Gdyby bezgranicznie zaufać ETKA-ce, to w modelu C4 nie ma szans na prawdziwy solardach.
Przyznam jednak szczerze, iż nie znałem wspominanej przez Ciebie i Kolegę toms001 funkcji uchylania automatycznego powyżej jakiejś temperatury. Patent wydaje mi sie nieco dziwny
, bowiem czasem (np. krótko przed burzą) słońce daje ostro popalić i jeśli dach uchyli się przy pierwszym uderzeniu opadów lub gradobiciu, to ....
... .
Jednak jakby na to nie patrzeć - na miliony %%% nie jest to funkcja "solar".
Zresztą wydaje mi się, że nie ma takiej baterii słonecznej, która mogłaby spełniać też funkcję przejrzystego okna (??)
.
A na przyszłość
Dred
błagam Cię: moich uwag/komentarzy nigdy nie bierz do siebie "personalnie". Niestety nie znamy się osobiście ale czytałem chyba wystarczająco dużo Twoich postów, z których bardzo często można wyczuć że jesteś otwartym, bardzo przyjaznym, życzliwym i pomocnym człowiekiem
Tak ja Cię postrzegam i szczerze szanuję
Musiałbym być debilem, gdybym szukał w Tobie wroga ... .
Sorki za OT ale "musiałem"
.