Stürm napisał(a):
Szwagier, nie chodziło tyle o wiek co o określenie człowieka, ktory lał paliwo i jezdzil na dupy jak to okresliles. Ja nie wiem ile masz na karku, ale Twoje V8 wyglada miodzik
i o to chodzi. A ja teraz juz zglupialem czy szukac z manualna czy standardowy automat
Ps. Na swoja V8 mam zamiar wydać 10-12 tyś. 2-3 tyś rezerwy zostawiam na remonty. Napewno nie wydam na nia wiecej niz 12 tyś bo musi coś zostać na ewentualne naprawy !
Nawet jak kupisz super stan co jak świadczy przykład szwagra robi się przypadkiem to 3tyś na rozrząd, oleje, płyny rejestracja i duperele które wyjdą jest skromną kwotą
co do wieku to często młody wiek ma fantazję zrobić drogo ale dobrze u starszych jest ciągota "zaoszczędzić kupić drutu" bo często przy naprawie trzeba wydać 1/4 - 1/3 wartości auta
co do skrzyni to miałem okazję raz jechać V8 w manualu --(odczucia subiektywne)-- różnica jest ale do końca nie wiem czy wynikało to z powodu rozklekotanego auta (i do tej tezy się przychylam) czy z faktycznej przewagi manuala jeśli katalogowo jest 1 sekunda to po tylu latach dobry automat będzie szybszy od dostatecznie dobrego manuala
szukałem manual nie znalazłem, w geście rozpaczy kupiłem automat i po krótkim okresie chcę tylko automat (dla młodych - można za kolano trzymać
dla starych - można bez stresu w nosie dł...ć
)
i jeszcze jedno: pierwszy miesiąc korzystałem z mocy silnika teraz rozkoszuję się dostojną jazdą (manual do tego nie jest potrzebny) te