.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 23.lis.2024 09:54:36

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 04.maja.2007 09:47:00 
Użytkownik

Bardzo efektownie, aczkolwiek ryzykownie umiesciles ten wzmacniacz, widac ze duzo pracy wkladasz w budowe swojego systemu car audio. Moim zdaniem RM troszke jest za słaby do Focala zwazywszy ze jest on w zamknietej w dodatku w tak duzym aucie

Lotus reference
Brax HT1

Tytuł:
PostNapisane: 04.maja.2007 10:51:22 
Użytkownik

brati napisał(a):
Bardzo efektownie, aczkolwiek ryzykownie umiesciles ten wzmacniacz, widac ze duzo pracy wkladasz w budowe swojego systemu car audio. Moim zdaniem RM troszke jest za słaby do Focala zwazywszy ze jest on w zamknietej w dodatku w tak duzym aucie

Na codzień jest przykryty identycznym materiałem jak obiłem połkę, więc go nie widać, a w poźniejszym terminie (jak będzie trochę czasu więcej), zostanie zrobiona obudowa z żywicy i wszystko dokładnie obszyte i ukryte...

Co do RM'a z Focal'em to też mi się tak zdawało jak dobierałem i pewnie masz rację, ale Focal był na tyle okazyjny, że postanowiłem go wziąć mimo, że może się nie zgrać... (kupiony w Niemczech nowy, ale bez pudełka, z papierami i to za niecałą 1/3 ceny katalogowej, więc się nie zastanawiałem - mają nr seryjne więc można sobie u producenta sprawdzić historię głośnika ;))...
Skrzynka to 30L więc pośrednia dla niego. Spodziewałem się niedoborow mocy i braku kontroli. Jednak po podłączeniu mile się zaskoczyłem. Głośnik jest szybki i precyzyjny, a przede wszystkim muzykalny. Wiadomo, że lepiej mieć nadwyżkę mocy niż niedobor, jednak ja używam suba tylko do dyskretnego uzupełnienia pasma, a nie do nagłaśniania okolicy. ;) Efekt jest taki, że dopoki nie odłączysz suba, nie masz pojęcia, że w ogole jest w aucie. Dopiero po wyłaczeniu zaznacza się jego brak i to właśnie chciałem osiągnąć. Nie jest męczący i dudniący, ale po podkręceniu poziomu może solidnie zatrząść autem... Schodzi bardzo nisko, czym rownież byłem zaskoczony (poprzednio miałem Band-passa i spodziewałem się, że nie zejdzie rownie nisko), ale okazało się, że wszystko pięknie harmonizuje.
Także jestem z tego połączenia bardzo zadowolony i na razie nie planuję zmian. Nie mam zbytnio pomysłu na inny wzmak - może jakieś sugestie??
Zastanawiałem się nad RM-V21 do suba, co już dałoby odpowiedni zastrzyk mocy, ale to może w kolejnej ewolucji systemu (albo jakiś DLS A6 ;), tylko design RM'a jest tak fantastyczny, że nie wiem, czy go kiedykolwiek zmienię...

A auto jest jak mowisz duze, jednak nie wiem dlaczego, jest zaskakująco "przepuszczalne akustycznie" :) Nie stwarza problemow w przenikaniu bassu do kabiny (oczywiście mogłoby być lepiej), ale jak na te gabaryty i tak jest nieźle... :peace:

Nie orientujesz się może jak wygląda sprawa z doubezpieczaniem sprzętu (mam faktury i pudełka (poza Focalem, ale faktura jest, co prawda w EU, ale jest :))??

Tytuł:
PostNapisane: 04.maja.2007 12:33:04 
Użytkownik

Skoro osiagnąles zamierzony efekt to nie ma sensu dalej kombinowac i zmieniac bo mozna tak bez konca. Kx to przyjemnie, miekko grajacy sub ktory sprawdza sie w znakomitej wiekszosci konfiguracji.

Doubezpieczaniem sprzetu sie nie interesowalem z dwuch powodow. Po pierwsze stawki sa podobno bardzo wysokie a po drugie wartosc sprzetu ktory mam zamątowany w aucie przekracza(liczac ceny sklepowe) 30 000 wiec suma ubezpieczenia bylaby dosc znaczna. W domu mam garaz a jak gdzies jade to staram sie parkowac na strzezonym lub tam gdzie jest duzy ruch przechodniow.

Lotus reference
Brax HT1

Tytuł:
PostNapisane: 04.maja.2007 12:35:24 
Użytkownik

Auto: Audi A8 D2 4.2E
a ori bose tak pięknie gra (choć ciut wysokich brakuje) - nie wystarcza?

http://img513.imageshack.us/img513/2742/dscn1455.jpg

Tytuł:
PostNapisane: 04.maja.2007 13:29:25 
Użytkownik

Mauzer napisał(a):
a ori bose tak pięknie gra (choć ciut wysokich brakuje) - nie wystarcza?

Wszystko zalezy od tego, jakie kto ma wymagania

Lotus reference
Brax HT1

Tytuł:
PostNapisane: 04.maja.2007 15:16:00 
Użytkownik

Albo od tego, czy ma Bose :) (ja np. nie miałem - więc zrobiłem Heveliose) ;)
Poza tym już mi się przejadło fabryczne nagłośnienie, bo na dłuższą metę brak mu polotu. Może z fabryką w PUNTO to gra lepiej, ale nie ma to jak dobry sprzęt... I nie chodzi tu o łupanie i nagłaśnianie okolicy, bo ja do tego nie używam swojego...
A poza tym miło jest zrobić coś samemu i potem z tego korzystać... Po prostu lubię Rezać :)

Tytuł:
PostNapisane: 04.maja.2007 22:47:12 
Użytkownik

brati napisał(a):
Skoro osiagnąles zamierzony efekt to nie ma sensu dalej kombinowac i zmieniac bo mozna tak bez konca. Kx to przyjemnie, miekko grajacy sub ktory sprawdza sie w znakomitej wiekszosci konfiguracji.

Doubezpieczaniem sprzetu sie nie interesowalem z dwuch powodow. Po pierwsze stawki sa podobno bardzo wysokie a po drugie wartosc sprzetu ktory mam zamątowany w aucie przekracza(liczac ceny sklepowe) 30 000 wiec suma ubezpieczenia bylaby dosc znaczna. W domu mam garaz a jak gdzies jade to staram sie parkowac na strzezonym lub tam gdzie jest duzy ruch przechodniow.

Dopiero teraz skojarzyłem, że przecież znamy się z www.audiocar.pl
Obejrzałem sobie instalkę i widzę, że niezła robota... Fachowa... Nie to co u mnie...
I mam nadzieję, że spotkamy się na jakimś zlocie i będę mogł posłuchać instalki z "grubego team'u" ;)

Ps. Zmień podświetlenie w Z1 na czerwone... (chociaż pewnie szkoda rozbierać taki sprzęt) ;)
ps2. Widzę, że problem nie otwierającego się schowka przed pasażerem jest nie do przeskoczenia w customowej instalce... Też nie mogę się z tym uporać :(
PS3. Jest już subik?? Jeśli tak to jaki i czym pędzony??

Tytuł:
PostNapisane: 05.maja.2007 07:30:09 
Użytkownik

Z "grubego team'u" - dobre, tylko ze ja do zadnego team'u nie naleze, nie odczuwam takiej wewnetrznej potrzeby, pozatym takie team'y powstaja tylko w jednym celu- robic dystrybutorowi reklame. ;)
Moje autko zawsze jest gotowe do odsluchow i jesli ktos chce zawsze moze posluchac i ocenic, na zlotach bywam ale raczej tych zwiazanych z car audio, choc planuje tez wybrac sie na jakis zlot audi.

ad.1. planuje zmienic podswietlenie, tylko nie moge namierzyc fachowca do ktorego bym mial pelne zaufanie
ad.2. u mnie schowek sie otwiera, w 90%.
ad.3. subow u mnie jezdzilo juz kilka, pedzone sa stegiem k2.02. Na dniach bede instalowal JL Audio 10W7, ktorego dostalem do testow od dystrybutora.

Lotus reference
Brax HT1

Tytuł:
PostNapisane: 11.lip.2007 23:28:20 
Użytkownik

Szukalem inspiracji... ale to jest cos nie codziennego. Naprawde fajna sprawa, ogrom wlasnej pracy i poswieconego czasu. Efekt estetyczny jest super, i jestem przekonany ze efekt audio rowniez. Szczere gratulacje ;)
No to teraz wiem jak by moglo byc,no nie bede sie oszukiwal... jak choc uda mi sie zrobic tylne drzwi to i tak bedzie to sukces... ;)
Tymbardziej- SZACUNEK :!: ;)

Tytuł:
PostNapisane: 12.lip.2007 20:33:07 
Użytkownik

Auto: ACOQ NG
HEVI podaj fotki do paneli drzwiowych, co by opis prac był pełny.

Tytuł:
PostNapisane: 12.lip.2007 21:47:56 
Użytkownik

Update zrobiony - panele dodane do opisu ;)
Na razie tylko zdjęcia, bo czasu mało :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 10.maja.2009 00:17:51 
Użytkownik

Można sie podlączyć jakoś do wzmachora oryginalnego w bagazniku? Bo przecież sygnał tam idzie z radia o prąd także dostaje?! Chciałbym podłączyć wzmachor i SUB do tego. Czy trzeba ciagnac wszystko od przodu auta do samego tyłu, prąd, sygnał radia... ?!

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1