.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 16.sty.2025 09:15:48

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Jak zamontowac chrom w kolo atrapy i swiatel w A200??
PostNapisane: 04.lut.2005 09:51:40 
Klubowicz

NIe wiem jak mam to zamontowac, wszystko siedzi (bo juz bylo) ale nie moge zamontowac tej gornej listwy ktora idzie nad atrapa i nachodzi na swiatla. Czy to trzeba jakos wsunac? Moze te spinki co mam sa polamane, dziwnie to jakos wyglada.... :/ jak by cale, ale nie mam pojecia jak sie ma to trzymac. Jak to np zdjac? Jak bym zdjal ta z dolu to bym wiedzial jak to zamontowac.... Za wszelkie rady bardzo dziekuje.

Pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 04.lut.2005 10:58:46 
Użytkownik

Auto: Audi Coupe Quattro V8T ; VW Golf 1 4x4 T
Eee...w tym temacie zabłyszczę także uwaga :P
Orginalne plastiki są bardzo kruche i wybij sobie z głowy pomysł ze zdejmowaniem dolnej listwy na wzór. Mam sposób taki, że nikt Ci tej listwy nie rąbnie i nawet po wypadku zostanie na miejscu...sprawdzone... :D

Na początek...podaj meila, to wyślę Ci rysunek poglądowy mojego Megasposobunalistwę :)

Musisz zdobyć nakrętki takie kwadratowe ze starych wtyczek elektrycznych lub z innego sprzętu typu żelazka. To może być kłopot, ale nie koniecznie jak pomyślisz. Kwadratowe nakretki z PRL'owskich wtyczek idealnie pasują wymiarem aby je wsunąć do listwy. Teraz jeszcze śrubki, których długość musi być dobrze dobrana żeby nie wypchała nieeleganckich guzków na listwie, podkładeczka pod nią i po krzyku. Skręcasz to na stałe i jedno masz pewne...prędzej Ci auto odpadnie od atrapy niż listwa...
:D

Tytuł:
PostNapisane: 04.lut.2005 11:28:15 
Klubowicz

hahaha dobre... nie ma to ja Twoja rada, dobrze ze jestes na tym forum bo bez Ciebie bym chyba zginal dlubiac przy samochodzie :D Wiem o jakie nakretki Ci chodzi, pare sie znajdzie. Ale teraz pytanie. Jaka kolejnosc? Najpierw przykrecam te nakretki z podkladkami a pozniej z boku zaczynam nasuwac na nie listwe tak?? na koncach to da sie ja wcisnac w te listwy ktore ochodza po bokach lampe. Dobrze mysle??

Tytuł:
PostNapisane: 04.lut.2005 11:44:08 
Użytkownik

Jak przykręcasz do atrapy, to pierw musisz wsunąć nakrętki w listwę i przylożyć listwę tak jak ma być i przez otworki gdzie były wcześniej zatrzaski przekłądasz śrubkę. Przy lampach będzie kłopot...u mnie akurat na lampach zatrzaski były, a jeden udało mi se przełożyć z atrapy. Dodatkowo listwa to z atrapy ma końce przystosowane do wsunięcia tych chromów z zaślepek bocznych przy reflektorach. U mnie trzyma się tylko jedna strona. A druga jakoś na zatrzaskach. Popatrzę dziś i napisze Ci co zrobić z lampami... :)

Tytuł:
PostNapisane: 04.lut.2005 11:56:49 
Klubowicz

hmmm czyli od tylu zupelnie.... to troche roboty bedzie. Przeslesz zdiecia jakies jak mozesz? Nie jestem pewien czy te moje zatrzaski sa cale czy nie... nie rozumiem jak one maja sie trzymac w tej listwie. Sednij mi na t.blaszczak@trader.pl i na tom@telkab.pl - nie wiem gdzie bede wiec najlepiej na oba jak bys mogl. Dzieki serdeczne i pozdrawiam.

P.S. Masz moze jakis sposob na zaczep zderzaka? Chodzi o ten slizg ktory sie trzyma na blotniku. W serwisie kosztuje 80 zlotych i jest do sprowadzenia za dwa tygodnie. A w hurtowniach rozkladaja rece. Malibor mi skolowal od setki, troche sie rozni ale go przerobilem i powinien pasowac, nie przymierzalem go jeszcze wiec nie wiem.

Tytuł:
PostNapisane: 04.lut.2005 12:23:45 
Klubowicz

Dzwonilem z ciekawosci do ASO o te spinki. Gosc znalazl w etku dwa rodzaje, twierdzi ze sa dwa rodzaje spinek. Sa cztery jakies tansze po 2 zeta, ktore ma stanie w magazynie.... i widzi jakies dwie drugiego rodzaju, drozsze - 4 zeta ktore sa montowane skrajnie (te trzeba zamawiac z niemiec hehe)

Tytuł:
PostNapisane: 04.lut.2005 15:23:18 
Użytkownik

Zrobię fotki tych spinek za ok godzinę. Kiedyś się o nie dowiadywałem i w olsztyńskim ASO nie odtrzymałem pomocy. Są do kupienia większe rzemieślnicze ale sa za grube. A zaczep zdrerzaka, ale tą część na zderzaku mam założoną z setki i jest ok. Nie pamiętam jak jest z tą częścią na blotniku, ale sądzę że kłopotu nie będzie.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1