.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 12.sty.2025 13:07:16

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 18.sty.2005 09:57:46 
Użytkownik

A jak podniesiesz bude? U gory jest luzik czy nie? Amory sprawdzil? poruszal zwrotnica? Pewnie nie. Bo po co. Tulejki wymienic i niech sie klient martwi.

Tytuł:
PostNapisane: 18.sty.2005 10:20:56 
Użytkownik

RobertKar napisał(a):
A jak podniesiesz bude? U gory jest luzik czy nie? Amory sprawdzil? poruszal zwrotnica? Pewnie nie. Bo po co. Tulejki wymienic i niech sie klient martwi.

a nie wiem bo nie byłem przy tym. powiedział, że przy wymianie poduch McPhersona wszystko dokładnie sprawdzi. tak więc chyba intencje ma dobre. A jeszcze odnośnie tych tuleji - FEBI mogą być ?

Tytuł:
PostNapisane: 18.sty.2005 13:15:01 
Moderator

U kogo naprawiasz auto? Jeśli można wiedzieć?

Tytuł:
PostNapisane: 19.sty.2005 13:40:11 
Użytkownik

Maridk napisał(a):
U kogo naprawiasz auto? Jeśli można wiedzieć?

u Krzyśka na Jesionowej - wygląda na spoko gościa i ma dobre opinie.

Tytuł:
PostNapisane: 04.lut.2005 19:08:39 
Użytkownik

RobertKar napisał(a):
To samo dotyczy poduszek z lozyskiem, jakis SKF lub BOGE i nie kombinuj SWAG'ami, FEBI itp. A co do tego dlaczego takie sa objawy. Ano dlatego, ze trzpien amora jak lata w zwrotnicy powoduje zmiane zbieznosci i kata ustawienia zwrotnicy w czasie kazdej dziury, koleiny itp, a pierdolniecie w kierownice jest dlatego, ze jedno kolo stoi dobrze, a drugie sie pochyla.

Jestem po wymianie tuleji wachaczy, tuleji belki podsilnikowej i poduch z łożyskami McPhersona. Niby lepiej ale dalej jakoś dziwnie wszystko lużne. Wcześniej jak miałem Golfa III to kierownica sztywno trzymała się toru jazdy a tu jakoś mam wrażenie że ciągle jakaś taka luźna jest - delikatnie w lewo i w prawo a jak ruszam dosyć ostro to koła boksują i przód skacze. Apropo tuleji listwy kierowniczej to mechanik stwierdził że woli do tego się nie dotykać ... A co może skutkować uszkodzona tuleja listwy kierowniczej albo uszkodzona cała listwa ?

Tytuł:
PostNapisane: 04.lut.2005 21:04:13 
Użytkownik

Hmmm. Listwa na szrocie to wydatek 100 PLN. Wloz ja w imadlo, sprawdz czy sie lekko przesuwa, tzn. ze nie jest za mocno dokrecona. Poruszaj listwą wzgledem calej obudowy czy nie ma luzu, jak nie to bierz. Ale tak jak mowie nie bierz byle czego. Wymiana trwa za długo, zeby wymieniac dla samego wymieniania. Zawieszenie w B4 jest zjebane i tyle. Listwa to kolejny problem... Po tulejach wachacza, belki, poduszkach mcphersona, amorach... Zacznij sie przyzwyczajac...hehhehe

Tytuł:
PostNapisane: 04.lut.2005 22:40:12 
Użytkownik

RobertKar napisał(a):
Hmmm. Listwa na szrocie to wydatek 100 PLN. Wloz ja w imadlo, sprawdz czy sie lekko przesuwa, tzn. ze nie jest za mocno dokrecona. Poruszaj listwą wzgledem calej obudowy czy nie ma luzu, jak nie to bierz. Ale tak jak mowie nie bierz byle czego. Wymiana trwa za długo, zeby wymieniac dla samego wymieniania.

ale jakie są skutki zjebanej listwy ? takie jak u mnie ?

RobertKar napisał(a):
Zawieszenie w B4 jest zjebane i tyle.

ale u mnie czy ogólnie w B4 ?

RobertKar napisał(a):
Listwa to kolejny problem... Po tulejach wachacza, belki, poduszkach mcphersona, amorach... Zacznij sie przyzwyczajac...hehhehe

tzn. że tak już ma być ?

Tytuł:
PostNapisane: 05.lut.2005 15:06:30 
Użytkownik

RobertKar napisał(a):

kolega na stacji diagnost. wszystko posprawdzał i jest wszystko OK poza zbierznością. Jest zbierzny

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1