wowo napisał(a):
Carl
swoją wypowiedzią przeczysz niestety fizyce. Jeśli gonisz w trasie nawet przy 30st.C jest oki bo nadmuch na IC jest wystarczający do schłodzenia temperatury. Niestety w jeździe miejskie z korkami IC nie spełnia swojego zadania i czym auto "z mocniejszym virusem" tym będzie to bardziej spotęgowane. Niestety to jest normalne w autach turbodoładowanych. Jeśli nie czujesz różnicy, to moze Twoje AFB wogóle nie jeździ
Ostatnio był podobny wątek na stronie Mastersa. Pasek 1.9TDI w krytycznych momentach miał około 20PS mniej i duużo mniejszy moment obrotowy
Temperatura dolotu sięgała chyba 90st.C.
Polecam lekture, o temperaturach w dolocie było sporo pisane.
A sprawdzenia auta mi nie proponuj, bo nie bede jechał 470km w jedną strone by coś Ci udowadniać. Jeśli masz chęć, to zapraszam do mnie. mamy tu piękne okolice.
Wowo, nie pogrywaj ze mną, bo zaraz ja Ci napiszę jakim prawom Ty przeczysz...
Powietrze zasysane do silnika przez turbine nie ogrzewa sie dlatego ze turbina napędzana jest gorącymi spalinami a dlatego ze powietrze jest przez turbine sprezane i to powoduje wzrost temperatury powietrza
Zdaję sobie sprawę, że intercooler to nie lodówka, i że nie obniży temperatury powietrza spręzonego przez turbine poniżej temperatury otoczenia. Ale ja napisałem, że u mnie ten efekt nie występuje, byc może dlatego, że jeżdzę teraz cały czas po trasach i temperatury nie są na razie zbyt wysokie.
Irytuje mnie natomiast inna sprawa - a mianowicie taka, że piszesz koledze ittmk, że jest OK, ten typ tak ma, a auto nawet nie zostało sprawdzone VAG-iem. Irytuje mnie też, że wszędzie gdzie ja coś napiszę, Ty zaraz śpieszysz oznajmić, że to nie jest tak. Carl wymienia coś 5 godzin, wowo 2, carl coś musi wymontować, wowo radzi sobie bez tego. Może Ty w końcu dasz coś od siebie na tym forum, a nie ograniczysz się do krytyki poczynań innych.
Jesteś dłużej na tym forum, ale to nie znaczy, że masz prawo do ciągłego pouczania innych. Ja osobiście mam juz tego dość...
Co do sprawdzania aut - potraktuj to jako żart - nie przyjechałbym do Ciebie nawet gdybym miał 10 km do przejechania, tylko dlatego, że spotkanie z Tobą - po tym co wypisujesz, nie sprawiłoby mi nawet cienia wątpliwej przyjemności.