.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 24.lis.2024 08:50:24

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 19.maja.2007 20:45:27 
Użytkownik

ronin_Q2 napisał(a):
CAHYO napisał(a):
FORUM KONFIDENTóW I PALANTóW,PIERDOLę TAKą SPOłECZNOśC. PAPA

Żegnamy takich jak ty tu nikt nie potrzebuje.
Zastanów się nad sobą bo chyba nie wszystko jest z tobą wporządku :!!:

Dajcie mu bana <-

Zbanowac go .tego juz zawiele :(:

Audi V8 3.6 { Full wypas ]
Audi 90 Quattro 2.3
VW Passat B5FL HIGHLINE 2.5 V6 TDI AKN 4MOTION.

"Dopóki nie użyłem Internetu nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"

Tytuł:
PostNapisane: 19.maja.2007 21:49:28 
Użytkownik

Auto: Coupe turbo quattro
CAHYO napisał(a):
Normalnie jestem w szoku!!!! jestes gościu wyjątkowym palantem skoro używasz tego typu argumentów i doskonale zdajesz sobie sprawę że nie powinieneś tego czynić!!!
Może najlepiej od razu ukamieniowac tirowca?Gość całą winę wziął na siebie ,nie kręcił ,nie kombinował ,a ty od razu dobić go do dna bo może jechał za szybko ,a może czas pracy? a może sprawdż jeszcze czy nie miał babki w PZPR.
JESTEś WYJATKOWA KANALIA !!!!!

CAHYO napisał(a):

1. nie obrazaj innych, naucz sie czytac ze zrozumieniem impotencie
2. spolecznosc to wlasnie AKP a ty sie do niej nie zaliczasz - jak to sie mowi, jestes marginesem społecznym
3. osioł jesteś i tyle .. ;)

MarioBeer bede informować jak u mnie sprawa z ubezpieczalnia, narazie polecam ten artykuł:
http://biznes.onet.pl/3c0-464ea61b

Tytuł:
PostNapisane: 19.maja.2007 22:15:51 
Użytkownik

Dzięki Ivo miałem dobrą lekturę do poduchy. Może zasnę lepiej.

Jest A6 2,4 ALF '98
Było B4 2,0 ABK '92
Było B3 1,8 NE '89

Tytuł: Re: Kierowca tira skasował mi auto
PostNapisane: 20.maja.2007 07:08:00 
Użytkownik

MarioBeer napisał(a):
Dziś jadąc sobie drogą w kierunku Wałcza chciałem wyprzedzić tira z Orlenu. Kiedy byłem na wysokości 1-2 m od jego zderzaka gość włączył lewy kierunek i stylowo zajechał mi drogę. Wpadłem do rowu. Auto skasowane :zly: . maska, oba błotniki, zderzak obie chłodnice, lampy i szyba zniszczone. Motorek ocalał. Ja żyję i nie ucierpiałem (to już drugi raz w Audi więc to chyba nie przypadak). Wezwany policjant stwierdził to co powinien czyli winę kierowcy trucka, który zresztą okazał się miłym, uczciwym i skruszonym człowiekiem.
Kierowca ciężarówki posiadał ubezpieczenie OC i AC w Warcie ja mam OC wPZU.
Czy macie może jakiś doświadczenia w takich sprawach. Na co nalezy uważać by mnie nie orżnęli przy odszkodowaniu?
Czy uważacie że warto naprawiać 15 letnie auto czy wziąć kasę i zakupić coś nowszego.

Jak mi opadnie adrenalina i ręce będą zdolne utrzymać aparat to zrobię zdjęcia.

PS. Uważajcie na drogach :!: :!:

Bedziesz sie musial troche nabiegac ale cos tam wywalczysz.W Twoim przypadku szkoda bedzie pokryta z OC sprawcy. Ztego co piszesz na 200% bedzie to szkoda calkowita czyli :
wartosc z eurotaxu auta w dniu wypadku - cena pozostalosci wraku.
Tu zaczynaja sie schody bo np moj ael z 95 roku tydzien temu wart byl wedlug erotaxu 16K :) Moja rada to pobiegac po szrotach i sprobowac wyciagnac od kogos na pismie ile jest ci w stanie zaplacic za wrak. Bedziesz dzieki temu wiedzial ile faktycznie jest warty bo ubezpieczyciel zawsze zawyza zlom. Po za tym zostaje czekana orzeczenie ubezpieczalni. Moze akurat zaproponuja ci tyle ze nie bedziesz sie musial odwolywac..chociaz nie znam przypadku kiedy tak bylo.

Tytuł:
PostNapisane: 27.maja.2007 21:22:07 
Klubowicz

No to dodam coś od siebie w temacie tirowców. Postrzegałem ich tam samo jak większośc z Was - do czasu aż nie założyłem sobie CB. Oni są też ludźmi i użytkownikami drogi. Zgadzam sie, że duży stanowi większe zagrożenie, ale czy ktoś mi tutaj napisze, że nie jechał np. 150 km/h? Jeśli tak to jesteście równie dużym zagrożeniem! Zderzenie z innym pojazdem przy takiej prędkości to tak samo jak uwalenie się z tirem przy 50... Przestańcie po nich jechać - niejednokrotnie to osobówki są większym zagrożeniem i utrudniają jazdę innym - prawdę mówiąc znacznie częściej widzę zagrożenie na drodze spowodowane przez samochód osobowy niż cieżarówkę... Dajcie sobie na luz - odkapslujcie browarka i spójrzcie na temat obiektywnie :):

P.S.
Żeby nie było - nie jestem kierowcą tira :)

Tytuł:
PostNapisane: 27.maja.2007 21:30:24 
Użytkownik

szwagier napisał(a):
ronin_Q2 napisał(a):
CAHYO napisał(a):

Żegnamy takich jak ty tu nikt nie potrzebuje.
Zastanów się nad sobą bo chyba nie wszystko jest z tobą wporządku :!!:

Dajcie mu bana <-

Zbanowac go .tego juz zawiele :(:
hehe a cos TY taki grzeczny :D TYlko zbanowac :?: :)

Tytuł:
PostNapisane: 28.maja.2007 00:09:10 
Użytkownik

Zdzisiu napisał(a):
Swietny pomysl z tym nowym dzialem na forum. Jestem za.

Co do kierowcow tirow, to niedawno slyszalem informacje, ze jest propozycja aby w przypadku, kiedy doprowadza swoja brawura do wypadku i ktos zginie, mieliby byc sadzeni za zabojstwo.

Jeszcze jedna ciekawostke wam opowiem. Wracalem kilka dni temu od Hansa z Bydgoszczy. Bylo juz ciemno, po godzinie 22. Kreta i gorzysta jak cholera droga. Zero widocznosci. Jechalem za tirami i sluchalem jak sobie rozmawiaja przez CB. Wkurzali sie, ze przed nimi jedzie jakis ruski tir i sie zamula, jednakze nie ma jak go wyprzedzic. Dogadali sie w koncu, ze pierwsza ciezarowka, oddalona od reszy o jakis km sprawdzi droge, czy jest czysto, a reszta (4 ciezarowki) wyprzedzi tego zawalidroge. Wyprzedzali pod gorke na zakrecie z zerowa widocznoscia. Jak tylko wyprzedzili z bocznej drogi wyjechal samochod osobowy. Gdyby wyjezdzal z pol minuty wczesniej nie wiem co by sie stalo...

Nie wiem czy zdajesz sobie sprawe ale ruscy to wyjatkowe kanalie na drogach. Nigdy nie zjedzie drugiej ciezarowce, nie zwolni jak widzi ze ktos go ledwo wyprzedza i takie tam. Jest to zmora straszna i dlatego tak postapili. Musieli go kiedys wyprzedzic. A pozatym jak ktos wyjezdzal z boku to by zobaczyl ze jest samochod taki wielki na jego pasie...

Tytuł:
PostNapisane: 28.maja.2007 07:01:31 
Klubowicz

GrzesB napisał(a):
No to dodam coś od siebie w temacie tirowców. Postrzegałem ich tam samo jak większośc z Was - do czasu aż nie założyłem sobie CB. Oni są też ludźmi i użytkownikami drogi. Zgadzam sie, że duży stanowi większe zagrożenie, ale czy ktoś mi tutaj napisze, że nie jechał np. 150 km/h? Jeśli tak to jesteście równie dużym zagrożeniem! Zderzenie z innym pojazdem przy takiej prędkości to tak samo jak uwalenie się z tirem przy 50... Przestańcie po nich jechać - niejednokrotnie to osobówki są większym zagrożeniem i utrudniają jazdę innym - prawdę mówiąc znacznie częściej widzę zagrożenie na drodze spowodowane przez samochód osobowy niż cieżarówkę... Dajcie sobie na luz - odkapslujcie browarka i spójrzcie na temat obiektywnie :):

P.S.
Żeby nie było - nie jestem kierowcą tira :)

Uwielbiam taką sytuację: jadę sobie w kolumnie trzech aut np. A4 z Wrocka do Katowic lewym pasem, po prawej dwa tiry (załóżmy jeden 90 kmh drugi 95 kmh). Poza trzema osobówkami nic z tyłu po horyzont, zbliżamy się do tych dwóch tirów, nagle ten z tyłu "szybszy" zaczyna wyprzedzać "wolniejszego" co trwa całe lata :banghead: Jakby nie mógł zaczekać jeszcze tych 10 sek (góra) i puścić te 3 auta. Potem nikomu by nie przeszkadzał. I tak co chwila :killer: Spytaj może przez CB tirowców czemu tak robią.

Tytuł:
PostNapisane: 28.maja.2007 09:27:19 
Użytkownik

mAlIbOr napisał(a):
Zdzisiu napisał(a):
Swietny pomysl z tym nowym dzialem na forum. Jestem za.

Co do kierowcow tirow, to niedawno slyszalem informacje, ze jest propozycja aby w przypadku, kiedy doprowadza swoja brawura do wypadku i ktos zginie, mieliby byc sadzeni za zabojstwo.

Jeszcze jedna ciekawostke wam opowiem. Wracalem kilka dni temu od Hansa z Bydgoszczy. Bylo juz ciemno, po godzinie 22. Kreta i gorzysta jak cholera droga. Zero widocznosci. Jechalem za tirami i sluchalem jak sobie rozmawiaja przez CB. Wkurzali sie, ze przed nimi jedzie jakis ruski tir i sie zamula, jednakze nie ma jak go wyprzedzic. Dogadali sie w koncu, ze pierwsza ciezarowka, oddalona od reszy o jakis km sprawdzi droge, czy jest czysto, a reszta (4 ciezarowki) wyprzedzi tego zawalidroge. Wyprzedzali pod gorke na zakrecie z zerowa widocznoscia. Jak tylko wyprzedzili z bocznej drogi wyjechal samochod osobowy. Gdyby wyjezdzal z pol minuty wczesniej nie wiem co by sie stalo...

Nie wiem czy zdajesz sobie sprawe ale ruscy to wyjatkowe kanalie na drogach. Nigdy nie zjedzie drugiej ciezarowce, nie zwolni jak widzi ze ktos go ledwo wyprzedza i takie tam. Jest to zmora straszna i dlatego tak postapili. Musieli go kiedys wyprzedzic. A pozatym jak ktos wyjezdzal z boku to by zobaczyl ze jest samochod taki wielki na jego pasie...

ja jednak uważam że nie musieli... jakbyś był na miejscu maria
w rowie (czego oczywiście nie życzę) i ci się kierowca ciężarówki
tak by tłumaczył to byś zmienił zdanie

Tytuł:
PostNapisane: 11.cze.2007 21:10:22 
Użytkownik

Minął jakiś czas od wypadku, w którym ucierpiało moje auto. Czas więc o jakieś podsumowanie ze „współpracy” z Wartą.
Na początku były drobne problemy ze zgłoszeniem szkody bo była to sobota. Informacje gdzie mogę tego dokonać czerpałem z infolinii. Tam dwie różne panienki udzielały sprzecznych informacji. Wreszcie po nitce do kłębka dotarłem do gościa w Połczynie Zdroju. Człowiek był miły i bardzo pomocny w wypełnieniu wszelkich druków. Dostałem potwierdzenie zgłoszenia szkody i informację, że mam czekać na telefon od rzeczoznawcy.
I czekałem, a telefonu nie było.
Po kilku dniach oczekiwania i wpatrywania się w telefon wreszcie nie wytrzymałem i zadzwoniłem do Centrum Likwidacji Szkód w Koszalinie.
Kiedy zapytałem o termin zjawienia się rzeczoznawcy usłyszałem, że nie wiedzą kiedy to nastąpi gdyż gość jest na urlopie, a innego nie ma. Już byłem zły.
Kiedy już planowałem krótki wyjazd za granicę zadzwonił wielmożny pan rzeczoznawca wyglądało to mniej więcej tak:
- Dobry z Warty dzwonię będę u pana na oględzinach za dwie godziny
- Taaaak, ale ja jestem w pracy i mam ważne spotkanie, może pan przyjechać po 16? - zapytałem nieśmiało
- Panie, k... ja mam żonę i dzieci nie będę tracił czasu
- ............. (wymownie spojrzałem w kierunku telefonu) i z rezygnacją dodałem - No dobra.
Musiałem się wyrwać z roboty ale już czułem, że spotka mnie coś niezwykłego. Więc zaopatrzyłem podwórko w kamerę video i czekałem.
Pojawił się gość! Ani dzień dobry, ani pocałuj mnie w zad, żadnego identyfikatora. Nic!
Poszedł oglądać auto chodził marudził i w końcu stało się. Gość w garażu gdzie stoi powypadkowe auto i z przetartych przewodów paliwowych cieknie benzyna ZAPALIŁ PAPIEROSA i zaczął wnikliwe oględziny pojazdu. Obok stał w garażu Passat ojca i Golf brachola. Pomyślałem więc – jak pieprznie to mnie tu nie będzie i czym prędzej na miękkich nogach zwiałem w drugi kąt podwórka.
Jednak nie pieprzło! Gość porobił zdjęcia coś poskrobał w brudnym notesie i zaczął się kierować ku wyjściu. Ruszyłem za nim z pytaniami co i jak, co on sądzi itp. Gość nie odrzekł nawet do widzenia i zamknął się w aucie. Po czym odjechał.
Po kilku dniach dostałem list z Warty. Pełen nadziei, ze jednak to działa szybciej niż myślałem rozerwałem kopertę.
Z pisma dowiedziałem się tylko, że sprawcą jest PKN Orlen, że jest numer sprawy bla bla bla, numer telefonu i nazwisko osoby prowadzącej oraz ciekawą informację, że szkodę zgłoszono 25.05.2007. Uważałem, że zrobiłem to 19.05.2007 i mam na to papier.
Znów zapadła cisza. W ubiegłym tygodniu postanowiłem się dowiedzieć jak się sprawy mają więc zadzwoniłem pod wskazany w piśmie numer i zaczęły się przeboje. Po kilkunastu próbach i dziesiątkach przełączeń do różnych pracowników usłyszałem, że osoba prowadząca sprawę jest na urlopie i mam zadzwonić kiedy indziej. I tu wpadłem we wściekłość. Zadzwoniłem sobie na infolinię Warty i zażądałem numeru telefonu do działu skarg i reklamacji. Jakaś suka w słuchawce powiedziała mi, że jak mam skargę to mam wysłać faks i dostanę odpowiedź za dwa tygodnie. Więc postanowiłem nieco ulżyć swoim emocjom i tak ją zjebałem, że po kilku minutach wyzwisk kobieta płaczącym głosem wydukała mi numer telefonu działu reklamacji i numer Rzecznika Praw Ubezpieczonych. Zadzwoniłem natychmiast. I tu inny świat – miła, uczynna i pomocna pani załatwiła wszelkie problemy i ustawiła jak trzeba pracowników z oddziału w Szczecinie (jak ktoś chce numer to podam na priva). Teraz to oni do mnie dzwonią i na bieżąco informują o sprawie. Co dzień o 10 rano mam telefon i wiem jak wygląda sprawa.
Dziś zadzwonił do mnie likwidator szkód i powiedział, że uznano szkodę całkowitą i przyznano 7,5k PLN. W tym tygodniu dostanę kasę na konto.
Tak więc myślę, że tak jak wszędzie są ludzie i taborety są mili i wredni. Ale ogólnie nie polecam.

Mam jednak parę dylematów.
Czy mogę jakoś ukarać pana rzeczoznawcę, który naraził mnie na niebezpieczeństwo?
Czy mogę dostać z tego jakąś kasę? Mam piękny film!
Co zrobić z autem, które spokojnie nadaje się do naprawy? Silnik sprawny i działa (jest tylko przesunięty na poduszkach, trzeba brykę wyklepać i pomalować i już.

Jeśli miałbym zmieniać auto to jakie byście polecali w kwocie do 30k? Myślałem o A6 (troszkę strach bo je kradną), A4 z 1.8T lub 2,5TDI, Passacie lub Volvo V70 lub S80. Nie wiem na co się zdecydować. Chciałbym zostać przy Audi bo już dwa razy uratowało mi dupę ale mam troszkę dość tego oglądania się na parkingach z myślą czy jeszcze stoi.

Ale się napisałem !!! :diabel:

Jest A6 2,4 ALF '98
Było B4 2,0 ABK '92
Było B3 1,8 NE '89

Tytuł:
PostNapisane: 12.cze.2007 04:31:01 
Użytkownik

Auto: Coupe turbo quattro
ja wczoraj bylem w HDI zapytac czemu nic nie dawaja znac mimo ze juz tydzien po ustawowym czasie, to powiedzieli ze w tym tygodniu sprawa bedzie zakonczona.. I tyle. Zapytalem ze to nie wszystko bo za spoznienia saa odsetki to zdziwiony pan kazal napisac pismo o wyplacenie odsetek :)
czekam na przelew i pisze odwolanie, jak to nie pomoze pierwszy raz w zyciu zawitam do sądu :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 12.cze.2007 09:20:06 
Użytkownik

Auto: C7
Pszeszedłem to wiele razy.SK....ny leca sobie w kulki.Trzeba z nimi od razu krótko.Po terminie wypłaty,straszyć sądem przez prawnika.Nieraz pomaga :):

Tytuł:
PostNapisane: 12.cze.2007 09:39:26 
Klubowicz

Jeśli chcesz, to możesz autko wyklepać. W Warcie szkoda całkowita nie oznacza konieczności złomowania pojazdu. Nie narzekaj,ciesz się, że klient nie miał OC w Aliasie, Uniqa albo w Link4 - poznałbyś prawdziwy smak walki z ubezpieczalnią.
Edit: Jeśli wypłacają Ci odszkodowanie z OC sprawcy, to nie musisz zgadzać się na szkodę całkowitą - to dotyczy tylko AC.
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 14.cze.2007 08:10:55 
Użytkownik

MarioBeer!
O kurna, to że firmy dupo-bezpieczeniowe migają si jak mogą to już wszyscy są raczej świadomi ale jakby mi taki buc przyszedł do domu to bym mu parę słów do słuchu powiedział a już po chamskim usadzeniu się w samochodzie bez pożegnania ani me ani be to chyba bym mu przystawił coś ostrego do lakieru i zaczekał aż ruszy z miejsca...

A jeśli chodzi o palenie papierosów to byliście u Ciebie na włościach i trzeba było mu "uprzejmie" zwrócić uwagę że tu się nie pali, nieważne nawet dlaczego -czy benzyna czy poprostu masz uczulenie na smród papierosów.

Oczywiście łatwo się mówi trzeba było to czy tamto. Wyrazy współczucia i solidarności.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1