.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 21.sty.2025 08:31:17

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: POTRZEBUJE PILNIE POMOCY!!!!:(:(:(:(
PostNapisane: 07.lut.2005 20:14:30 
Użytkownik

Witam
Jestem nowo zarejestrowany więc jak piszę coś nie tak to proszę o zrozumienie..Od 4 miesięcy jestem posiadaczem b4 avanta 2.0 benzyna ABK.Od początku miałem kłopoty..Podobno w samochodzie była uszkodzona Sonda Lambda więc odałem go do mechaniora.Po naprawie,było wszystko ok przez ok.2-3 tygodnie.Teraz występują objawy:Kiedy jest sucho samochód do póki jest zimny jezdzi ok.Kiedy się rozgrzeje silnik chodzi nie równo,wskazówka od obrotów skacze (900-1000)az czuc jak buja samochód.Kiedy go wkręcam w obroty 3000-4000 samochód dostaje odcinki,brakuje mu mocy,jest strasznie zamulony.Kiedy jest na dworze mokro,wystarczy przejechac pare kilometrów i auto nie nadaje sie do jazdy,jak mu wciskam w gaz on nie ma siły iść,dosłownie zwalnia jakby brakowało mu paliwa..słychać buczenie w filtrze powietrza..mechanior stwierdził ze to przepływomierz powietrza,kombinował , naprawiał i dalej to samo.Byłem na vagu,fachowcy nic nie wykryli..może ktoś wie co to może być??Jak odczepiam sondę to samochód chodzi idealnie ale chyba więcej pali..PROSZĘ O POMOC,może ktoś wie co to może być... :(

Tytuł:
PostNapisane: 07.lut.2005 20:23:49 
Klubowicz

Witam! Po pierwsze przedstaw się i przywitaj w dziale NEWBIE. Po drugie sam sobie odpowiedziałeś na pytanie... sonda jest w tym wypadku uszkodzona skoro po odłączeniu jest lux. Proponuję sprawdzić ile kosztuje sonda w ASO, a jeśli jest bardzo droga to zastosować zamiennik skody za ok. 210 PLN (adres sklepu Ci podam), z tym, że jest ona 4-ro przewodowa, ale bez problemu da się to podłączyć (było na forum). Do czasu aż nie kupisz proponuję odłączenie sondy - pali troszkę więcej, ale jeździ i nie męczy silnika... (ja bez sond jeździłem ponad rok). Jeśli jeździsz na gazie (nic o tym nie napisałeś) i jest to instalka 1 lub 2 generacji to sonda nie będzie miała znaczenia dla LPG więc trzeba po prostu jeździć... Kolejna sprawa to stawiasz się na spocie w środę na parkingu pod Torwarem o 19:00!! OBECNOŚĆ OBOWIĄZKOWA!

Tytuł:
PostNapisane: 07.lut.2005 21:09:10 
Użytkownik

No tak z przedstawieniem się zagapiłem:)bo jestem tu swiezy :peace: Tez wydaje mi sie ze to sonda ale była wymieniana, zamontowal mi jakąś tanią podróbkę i fachowiec twierdzi ze jest ok.Podczepiał miernik,kombinował(jak pisałem przy przeplywomierzu)dalej to samo:(Autko jest bez gazu

Tytuł:
PostNapisane: 07.lut.2005 21:13:02 
Klubowicz

Odepnij - będzie loozik - tanie sondy niestety szybko padają...

Tytuł:
PostNapisane: 08.lut.2005 09:26:36 
Użytkownik

jak odepnie to komp przyjmie wartośc średnią i zapewne do normalnego pyrkania to wystarczy ale autko będzie dalej mułowate :peace: ewentualnie komp moze jeszcze wejsć w tryb awaryjny i wtedy bedziesz sie czuł jakby ci ktos pół silnika ktoś zap.... :D

zapodaj jakąś dobrą sonde i wykasuj błedy na VAG

Tytuł:
PostNapisane: 08.lut.2005 09:36:48 
Użytkownik

w polecanych warsztatach znajdziesz Adres Samamer w Łomiankach na Kolejowej - gorąco polecam leczy mojego potwora i z dobrym efektem .
Nie kombinuj tylko się tam umów .
A i Grześ ma racje podjedź na Torwar w środę - koledzy posłuchają .

Rzczewistość jest tylko iluzją, aczkolwiek bardzo trwałą

Tytuł:
PostNapisane: 08.lut.2005 19:01:07 
Użytkownik

Kiedy rozpinam sondę-fakt samochód idzie normalnie,ale tylko w miare normalnie.Po pierwsze więcej pali a po drugie nie idzie tak jak należy.Byłem dziś u innego fachowca sprawdzał go na kompie i nie ma błędów, a co do sondy to podobno jest dobra.Wydaje mi sie ze powinien sprawdzic ją kiedy będzie mokro bo własnie wtedy mam najwieksze kłopoty..Nie wiem co mam robić... :|

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1