.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 23.lut.2025 06:23:19

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 01.wrz.2007 12:35:22 
Użytkownik

Mze wiec ustalimy pewne fakty,idac tym tokiem rozumowania nalezy rozumiec ze cena BAU'a 03' wzwyz MUSI wynosic ok 80 000pln???Tak?

Moje auto jest z pelnym wypasem,silnik BAU,jezdze nim dopiero miesiac, bede sie stosowal do wszystkich wskazuwek Piotrusia,Grzesia,meszruma itd...,jezeli nic sie nie stanie to ta cene moge uznac za BARDZO duza i nie wiem czy sluszna..Ale to dopiero za jakis czas.
Ktos zaraz napisze zdejmij pokrywe i zajrzyj tam....oczywiscie niedlugo zrobie to przy rozrzadzie.
Tak na marginesie,zna ktos z was Malpe z Zabek??

Audi A6 2.5 BAU - narazie sluzy panu
2003,Quattro,Webasto i BOSE.
Vinter.
http://www.youtube.com/watch?v=W8NK4amcUwM

Tytuł:
PostNapisane: 01.wrz.2007 12:55:45 
Użytkownik

SLOVIAN napisał(a):

Moje auto jest z pelnym wypasem

rozumiemy, że z nivo, solardachem i ogrzewaniem postojowym?

Anthem Advanced 1

:P(|)

Tytuł:
PostNapisane: 01.wrz.2007 13:14:00 
Klubowicz

marcinpoznan74 napisał(a):
No i to mnie położyło na łopatki.

Spokojnie ... ;) . To auto nie musi być technicznym trupem, tylko po co przepłacać ... :) . Takie A6 z przebiegiem na poziomie 250 - 300 tysi km. nie jest warte więcej niż 12000 EUR. Osobiście (pod warunkiem nie sfałszowanej historii serwisowej) - nie maiłbym obaw przed zakupem i dalszą bezproblemową eksploatacją ... ;) .
Chodzi "tylko" :): o to, zeby nie dać się oszukiwać i podejmować decyzje w oparciu o faktyczne dane, a nie na podstawie sfałszowanego licznika czy niepewnych faktur ... .

SLOVIAN - jeżeli masz BAU zdejmowanie dekli jest bezzasadne. Jeżeli nic nie stuka - szkoda roboty. Najważniejsze jest smarowanie, czyli odpowiedni olej i czysta odma. Polecam też okresowy pomiar ciśnienia w skrzyni korbowej, a jesli masz dostep do megafachowego serwisu - warto ustalić wydatek CAŁEGO systemu olejowego. Oczywiście - podczas najbliższej wymiany "rozrządu" - powinieneś (w mojej ocenie) - zdjąć dekle i wymienić hydropopychacze. Niby (wg. producenta) nie trzeba tego robić dopóki luz pomiędzy dźwignią a bieżnią krzywki nie przekracza 0,2mm ale wydatek (24x35zł) raz na 120000km to naprawdę są grosze i dla własnej "spokojności" lepiej zapobiegać niż leczyć. No nic - zrobisz jak uznasz za stosowne ... .

Co do pozostałej części Twojego ostatniego posta - mam prośbę - przestań trywializować. Rzecz sprowadza się do tego, że omawiana oferta jest kłamliwa (i to bardzo), a nie do tego, że samochód w niedługim czasie trafi na złom (nie wierzę, że nie rozróżniasz tak prostych faktów).

meszrum napisał(a):

rozumiemy, że z nivo, solardachem i ogrzewaniem postojowym?

Bry Meszrum ;)
"Zapomniałeś" chyba zapytać o pakiety: "daemmglass" i "memory funktion" dla foteli, lusterek i kolumny kierowniczej ... :): :diabel: . Aha - jeszcze o grzaniu tylnej kanapy i roletach ... :diabel: .
:P :peace:

Reasumując - życzę Wszystkim miłego week-endu, a Tobie SLOVIAN bezproblemowej eksploatacji nowego nabytku.
:peace:

Tytuł:
PostNapisane: 01.wrz.2007 15:11:06 
Użytkownik

Solaru nie ma,webasto jest.

Vinter.

Tytuł:
PostNapisane: 01.wrz.2007 22:20:03 
Użytkownik

Czegos nie rozumiem, dlaczego uwazacie ze auto ktore wyjdzie
ok 70K to okazja ?? To malo ???
To auto jest do opalat.

Cena 62000
Clo 8500
Przeglad rejestracja tlumaczenia tez ok 1500

Więc jaka to okazaja ??
Zwróciłem na nia uwagę gdyż wydaje mi się , że nie jest to żadna okazja
a normalna cena. Cena w ktorej bym chciał mieć wszystko to co Sprzedający napisał.

Auto jest po oględzinach i jest , oj nie użyję słowa 'igła' jest takie jak mówił sprzdający. NIestety nie miałem pełnej kwoty, a za mna w kolejce byli inni kupujący.

Jeśli uzbieram całą kwotę jestem zdecydowany na nie oczywiście jak będzie jeszcze.

Tytuł:
PostNapisane: 01.wrz.2007 23:54:47 
Użytkownik

jak dla mnie to audi jest drogie ty mozesz sobie obliczyc koszty http://tmp.sysinfo.pl/auto.php ... za taka kase mozesz szukac a6 z " audi gebrauchtwagen plus " np. http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=2wclukvt3un

Tytuł:
PostNapisane: 03.wrz.2007 07:31:29 
Użytkownik

skoro Meszrum juz wspomniał o mnie (chodzi o zakup auta przez forumowicza A6 BAU :peace: ) miałem okazję w ostatnim czasie zorientowac się w sytuacji na rynku niemieckim i polskim. Jak sie okazało zakup dobrego auta to na prawde wyczyn. Sprzedałem prawie miesiac temu swoją A6 2002 AYM (i nie wiem czy to nie był największy bład w moim zyciu :/ ) i od tamtej pory szukam coś nowszego w tej budzie czyli A6 Avant 2004 BAU. Szukałem w D i w Polszy ale ogólnie nic ciekawego nie znalazłem powiem szczerze - auta się trafiają w cenie już od 17500-18000 EUR ale sa to auta z przebiegiem ponad 170000km (wartość wpisana w ślicznie wypełnionej przez handlarza książecce serwisowej - a propos - chyba jeszcze ani razu nie spotkałem oryginalnej :diabel: ) - najczesciej 230- 240000km (statystyki które prowadzę w oparciu o informacje otrzymywane z ASO AUDI). Za auto poniżej tego przebiegu i ten rocznik trzeba dać min. 20000EUR i to nie koniecznie w "full wypasie".

Rozmawiałem z kilkoma handlarzami z Polski - sami potwierdzili to co napisałem wyżej. twierdzą że jesli ktoś się nie zna na Audi to i tak łyknie te auta zauroczony blaskiem "skorupy".

Panowie!!! Auto np. z 2004 za 60000-70000PLN ma na 100% jakiś uszczerbek - albo problemy z silnikiem lub napedem albo silnik zdrowy alekaroserie robioną (mniejsze zło). ktoś kto twierdzi iz trafił okazję to lepiej niech się nie przyznaje osobą które maja pojecie o tych samochodach bo się tylko osmieszy przed nim. Juz paru handlarzyków sprzedających "igiełki" zgasiłem w ciagu kilku minut - wystarczyło podpiecie vaginy, telefon do ASO w celu potwierdzenia VIN i bystre oko KRISOO, które wyuczone na starym bitym parchu lepiej zadziałało niż "cudowne mikrometer maschine" :):

Dzięki Piotruś i Meszrumie że istniejecie na tym forum bo dzięki Wam juz wiele osób zostało uratowane przed "okazyjnym gównem".

Oczywiscie trzeba zdawac sobie sprawę z tego że równiez A6 C5 za ponad 20000EUR moze sie rozsypać, ale przynajmniej człowiek nie ma do siebie pretensji iz stało się to na jego własne życzenie- nawet nowe auta z salonu się psują!

DLATEGO!!!

PANOWIE, TAK NA PRAWDE NIE WAZNA JEST CENA I PRZEBIEG TYLKO OGÓLNY STAN TECHNICZNY AUTA!!!!

Ktoś kto chce kupić "igłę" a nie ma pojecia o tych autach niech zwraca uwage na cenę, kto ma orientacje i trochę wiedzy moze szukać juz w tych tanszych bo np. znalazłem auto za 64000PLN - przebieg zegary 174000km, przebieg ASO 234000km - niby parch ale? silnik był wymieniany w ASO przy 108000km na nowiutki, wiec kiedy sie dowiedzialem o tym nie dziwila mnie jego wrecz aksamitna praca - wzorzec! Fakt ze była malowana klapa - ale auto było ciekawe i dosyć niedrogie - choć jak napisałem nie było "igłą "

Jesli ktoś się zdecyduje na auto i nie ma o nim zielonego pojecia to jego sprawa, ale niech nie "skomli" potem że wałki i silnik 2,5TDI się wysypał po 120000km. Lepiej niech kupi 1,9TDI i delektuje się jego bezawaryjnoscią w całym zakresie jego żywota.

Ukłony :D

P.S. Jeśli uwazacie że byłoby fajnie stworzyć dział "ZAKUP PARCHA A6 do 2004" to możnaby się pokusić o zamieszczenie paru ciekawych informacji jak kupować i na co zwracać uwagę przy tym samochodzie (ostatnio ten samochód jest chyba bardziej popularny niż VW Pasek)

Ostatnio edytowano 03.wrz.2007 08:04:46 przez KRISOO, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 03.wrz.2007 07:47:07 
Użytkownik

SLOVIAN napisał(a):
Mze wiec ustalimy pewne fakty,idac tym tokiem rozumowania nalezy rozumiec ze cena BAU'a 03' wzwyz MUSI wynosic ok 80 000pln???Tak?

Moje auto jest z pelnym wypasem,silnik BAU,jezdze nim dopiero miesiac, bede sie stosowal do wszystkich wskazuwek Piotrusia,Grzesia,meszruma itd...,jezeli nic sie nie stanie to ta cene moge uznac za BARDZO duza i nie wiem czy sluszna..Ale to dopiero za jakis czas.
Ktos zaraz napisze zdejmij pokrywe i zajrzyj tam....oczywiscie niedlugo zrobie to przy rozrzadzie.
Tak na marginesie,zna ktos z was Malpe z Zabek??

ja znam malpę - kupiłes u Niego?

Tytuł:
PostNapisane: 03.wrz.2007 21:55:55 
Użytkownik

Tak,kupilem u niego,przebieg sprawdzony w ASO,podpinany pod VAGa itp.
Sadzisz ze kupilem trupa?

Vinter.

Tytuł:
PostNapisane: 03.wrz.2007 22:43:41 
Użytkownik

SLOVIAN napisał(a):
Tak,kupilem u niego,przebieg sprawdzony w ASO,podpinany pod VAGa itp.
Sadzisz ze kupilem trupa?

myślę, że jeśli zastosowałeś się do wskazówek podanych na forum i zdrowym rozsądkiem to masz dobre auto. :peace: (skorzystałeś jak widzę z dostępnych środków i narzędzi diagnostycznych)

Jednak jeśli zaufałeś badaniu mikrometrowemu lakieru, zasugerownemu przez sprzedawce to pewnie mial cos do ukrycia i moze byc auto gdzies malowane - nie koniecznie po cięzkim wypadku - stad atrakcyjnosc oferty

Póki auto smiga korzystaj i ciesz się z niego - w końcu po to jest aby Ci umilać życie ;)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1