konrad_1977 napisał(a):
Coś chyba nie ten link sie wkleił albo mi coś komp świruje.
Myślę, że ani jedno ani drugie ale nieważne ... .
Spróbujmy zatem ponownie:
http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopi ... t=#1089489Jeżeli dalej nie będzie śmigał to wejdź do "szukajki", poszukaj postów Kolegi
meph i znajdź zdjęcia wklejone przez Meszruma w wątku " A 6 2,5 TDI AFB 98 rok (wałki rozrzadu) " .
konrad_1977 napisał(a):
Odnośnie Castrola to znam pare niepochlebnych opini że bardzo sie pieni i powstaje jakiś szlam.
Faktycznie - kiedyś zdarzały się problemy z Castrolem (mnie również) ale to zadawnione historie lub (co zdecydowanie bardziej prawdopodobne) skutek tego, że kiedyś ten olej był najczęściej podrabiany ... . Zresztą - z Mobilem miałem identyczne problemy (również bardzo dawno) i po krótkim dochodzeniu okazało się, że "rozlewnia"
![n :):](./images/smilies/052.gif)
podrobionego oleju znajdowała się kilka kilometrów od mojego domu .... . Na szczęście aktualna sieć dystrybucji Castrola jest bardzo szczelna i szeroko dostępna. Myślę, że nie ma ryzyka w kupowaniu u autoryzowanych przedstawicieli czy nawet na stacjach BP lub np. w Norauto.
Zresztą - nie ma co gadać, pooglądaj foty i samodzielnie wyciągaj wnioski ...
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
.
konrad_1977 napisał(a):
Miałem też tak kiedyś w opelku. Potem już nigdy castrol tylko mobil 1 5W50 lub 0W40 i silnik jak pszczółka do dziś dnia
![Smile :)](./images/smilies/001.gif)
No widzisz - gdybym miał stosować te same kryteria co Ty - już nigdy nie powinienem używać ani Castrola, ani Mobila ...
![Very Happy :d](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
. A stosuję (Castrola do V6 , Mobila do PD), nalewam klientom, polecam znajomym - a silniki pracują jak zegarki, pozostając przy tym czyściuteńkie i wolne od wszelkich nagarów ...
![n :diabel:](./images/smilies/020.gif)
. Zwróć uwagę, że są to fakty wzięte z życia i nie zbudowane na fałszywych urban-legend ... .
konrad_1977 napisał(a):
Troszke mnie tem Motul zastanawia czy jest sens.
Mesz i Carl - prosze nie bić
![Smile :)](./images/smilies/001.gif)
Oj - ja również chciałbym to wiedzieć ....
![n :peace:](./images/smilies/023.gif)