.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 28.lis.2024 19:54:35

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: [Allroad '03] Co Wy na to?
PostNapisane: 03.paź.2007 14:27:21 
Użytkownik

Auto: A6 C8 Allroad (Alfred)
Witam,

Powracam z tematem Allroada kilka tygodni i kolejną miskę olejową w Skodzie później...

czy ktoś z Was może mieszka niedaleko i wybrałby się obejrzeć?
http://moto.allegro.pl/item252148296_au ... basto.html

Historyjka: auto sprowadzone pół roku temu na szwagra, ale oni ze szwagierką mieszkają i pracują w Londynie, a ponieważ zdecydowali się zostać, to sprzedają auto. Auto przyjechało z Niemiec na kołach, ma 193k przebiegu, w Polsce jeździło niewiele (nie wiem, ile). Jest książka, ostatni serwis w Niemczech, w Polsce wymienione tarcze i hamulce (podobno sugestia z serwisu - ciekawe dlaczeg osami tego nie zrobili). Auto nie uszkodzone wcześniej, teraz draśnięte na łączeniu przednich i tylnych prawych drzwi teraz - widać na zdjęciu. Gość mówi, że w aucie nie palone i jest jak nowe, od razu wspomina, że kierownica, fotele, pedały nie są powycierane (albo handlarz, albo hobbysta).

Pierwsze obserwacje: wydaje mi się, że koła są z innej bajki (na pewno nie oryginalne Audi, wydaje mi się, że to któryś z modeli ENZO) - albo zrypany jest rozmiar, albo to kwestia 'liftu'. Zawieszenie jest w najwyższej pozycji, a zdjęcie z wnętrza pokazuje wskaźnik najniższej (może zrobione z jakimś odstępem czasu). To tyle.

Jeśli to taka super-okazja, to z pewnością znajdzie się chętny szybko. Rocznik 2003/2004, co oznacza (jeśli dobrze pamiętam wiedzę wtłaczaną przez Piotrusia) już po zasadnicznych problemach z wałkami i z nowym zawieszeniem.

Od razu uprzedzę:
Piotruś napisał(a):
Dobra rada - zakup Allroad-a przy zastosowaniu kryterium niskiej ceny jako warunku podstawowego, to (przepraszam) kompletna bzdura -> dlatego zmiana hierarchii byłaby tutaj wysoce wskazana :!!: :!!: :!!:

Wiem, pamiętam, ale jak widzę niską cenę, to przynajmniej staram się zweryfikować....

Tytuł:
PostNapisane: 03.paź.2007 15:01:05 
Użytkownik

Fele są oryginalne AUDI 19`` ale nie od Allroada tylko chyba od Audi S lub RS.

Tytuł:
PostNapisane: 03.paź.2007 15:23:08 
Klubowicz

Moje wątpliwości:

1. Stan prawny - dziwny układ z którego wynika, że szwagier i szwagierka wydupcyli kogoś z rodzeństwa i sami wybili na saksy (sorry ale nie mogłem się powstrzymać), a tak na serio to zakup tak kosztownego samochodu od osoby trzeciej - trochę śmierdzi ... .
2. Koła od innego modelu - trudno, przy tak niskiej cenie zostanie coś na oryginały ale ja chciałbym na Twoim miejscu wiedzieć dlaczego nie ma oryginałów (sugeruję baaaardzo dokładnie sprawdzić podwozie)
3. Może się czepiam albo zdjęcie nie jest odpowiednio obiektywne ale szpara pomiędzy airbagiem i stelażem kiery - coś za ciasna (mi się wydaje)
4. Navi DVD wrypana po wybitnie chamsku do konsoli 1DIN ... . Jeżeli oryginalność tapicerek recaro jest taka sama jak navigacji, to .... .
Wniosek: koniecznie należy zweryfikować kody wyposażenia ze stanem z natury.
5. Dlaczego brakuje foty fotela kierowcy / pedałów / konsoli środkowej z wajhą biegów (pytanie retoryczne ... ).

Reszta do oceny tylko w realu ... . Udanych zakupów :!:

:peace:

PS: Do białości wk..rwiają mnie ogłoszenia z numerem telefonu pre-paid ale tego nie bierz pod uwagę ... :): .

Tytuł:
PostNapisane: 03.paź.2007 15:38:20 
Użytkownik

Pod lewym tylnim zagłówkiem auto ma tyle kurzu, że nie wiem czy osiągi mu nie spadły :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 03.paź.2007 16:24:12 
Użytkownik

Piotruś napisał(a):
PS: Do białości wk..rwiają mnie ogłoszenia z numerem telefonu pre-paid ale tego nie bierz pod uwagę ... :): .

[OT]Ja mam np w tej chwili pre-paid (ex-abo) bo jest to wygodniejsza forma dla mnie aniżeli abonament. Może inni mają podobnie ;)[/OT]
Co do auta, niska cena napewno jest spowodowana stanem technicznym auta.
Jak już Piotrek zauważył navi wepchnięta na siłe do konsoli 1Din, do tego nie do końca (wystaje), no i razi w oczy klapka zasłaniająca radio 1Din :/

PS. sorki za OT

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 03.paź.2007 17:36:20 
Użytkownik

Auto: AFN quattro,AVG quattro, CFHF 4x4
Abstrahując od stanu widocznego na zdjęciach - bez OSOBISTYCH oględzin z VAG`iem na kolanach, wizytą na szarpakach i kanale/podnośniku nawet sobie głowy chłopaku nie zawracaj ...
Oczywiście wcześniej telefunken do Dreda i sprawdzaj historię serwisową licząc od prawnuka ...

PS: w razie odstępstwa od deklarowanego stanu faktycznego od razu piąchopiryna, lub zwrot kosztów przejazdu/straconego czasu ... dość cwaniactwu i kombinatorstwu ... :/

PS: Piotruś, nie możesz zamiast tego szkopskiego podpisu wstawić jakichś gołych cycków ... :): Mnie osobiście drażnią podpisy sygnowane czcionką sąsiadów zza miedzy. :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 03.paź.2007 18:08:01 
Klubowicz

Znam osobiście tego ćwoka ze Szczecinka, który w ten sposób potrafi dokonać niemożliwego (na bank on robil tego allroada) - wyrezać Navi Plus lub RNS-E w konsoli 1DIN... :/
Przestrzegam wszystkich :!!: :!!: :!!:
Twierdzi przy tym, że będzie tylko mała szczelinka, nie wspominając oczywiście o maskownicy radia 1 DIN. Myślałem, że zostawiam auto profesjonaliście, wpadłem niechcący na warsztat i jak zobaczyłem to, co na poniższych zdjęciach - wk...rwiony zabrałem auto nie płacąc burakowi ani centa...
Fotki wrzucam, aby przestrzec kolegów, którzy myślą, że zrobią to bez drogiej konsoli 2DIN i innego szerszego klimatronica.
Jest bardzo pomysłowy, prawda ? I widzę, że gościowi od allroada pasowała jakość jego usługi... :/ :(

Obrazek Obrazek Obrazek

A tak wygląda oryginalna używana 2DIN kupiona za 450 PLN:

Obrazek

Oczywiście zrobiłem wszystko sam "własnymi ręcyma" tak jak się należy - z konsolą i nowym klimatronikiem, ale chciałem oszczędzić i teraz moja navi wyglądałaby jak w tym allroadzie... :/ Wstyd jak cholera... :oops:
Teraz możecie się z carla pośmiać... :D :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 03.paź.2007 18:24:41 
Użytkownik

carlnova napisał(a):
Twierdzi przy tym, że będzie tylko mała szczelinka, nie wspominając oczywiście o maskownicy radia 1 DIN.

Zauważyłem to dopiero, jak Piotruś wskazał, ale rzeczywiście z jakiejś przyczyny nie dał dokładnej fotki całości. DRUCIARSTWU MÓWIMY STANOWCZE NIE!

baskecior napisał(a):
bez OSOBISTYCH oględzin z VAG`iem na kolanach, wizytą na szarpakach i kanale/podnośniku nawet sobie głowy chłopaku nie zawracaj
Dlatego pytam, czy ktoś nie ma blisko. Ja mam 900 do Krakowa +700 na północ. Pali licho paliwo, ale czas! Zresztą moje oględziny psu na budę: ja widzę kolor i same plusy, nie to co Piotruś ;-).

Tytuł:
PostNapisane: 03.paź.2007 18:27:48 
Klubowicz

Ja mam blisko, ale nie pojadę, bo nie widzę sensu... :/
Powinno Ci wystarczyć to co znalazł Piotruś.

Tytuł:
PostNapisane: 03.paź.2007 19:42:05 
Użytkownik

carlnova napisał(a):

OT: To coś jak oczywista oczywistość ? :los:

Tytuł:
PostNapisane: 03.paź.2007 19:59:18 
Użytkownik

Baskecior napisał(a):
carlnova napisał(a):

...albo przekonanie graniczące z pewnością. :-)

Ok. Chyba wróce do tańszych i mniej prestiżowych marek, gdzie moje miejsce...

Tytuł:
PostNapisane: 03.paź.2007 20:04:31 
Klubowicz

Baskecior napisał(a):
carlnova napisał(a):

Taaa...dokładnie... nieźle wykorzystujesz 4 sekundy otrzymane na wypowiedź... :)
Moje cztery sekundy... :):

Tytuł:
PostNapisane: 03.paź.2007 21:29:08 
Klubowicz

Simpson napisał(a):
[OT]Ja mam np w tej chwili pre-paid (ex-abo) bo jest to wygodniejsza forma dla mnie aniżeli abonament. Może inni mają podobnie ;)[/OT]
(...)
PS. sorki za OT

Drogi Simpsonie - w świetle omawianego ogłoszenia Twoja wypowiedź nie jest OT, a numer prepaidowy powinien wzbudzać szczególną uwagę.
Osobiście nie mam niczego do zarzucenia ludziom potrafiącym oszczędzać (godne nasladownictwa) ale zwróć uwagę, że sprzedawca będący w tej transakcji osobą trzecią - podaje numer młodzieżowego telefonu możliwy do nabycia w kazdym kiosku ... .
No sorry ale w moim odczuciu to MUSI wzbudzić (uzasadnione) podejrzenia - tym bardziej że cena "czarnej ikonki" to w najlepszym przypadku 70% realnej wartości takiego modelu.
I właśnie w tym ujęciu numerek z Heyah "wk..rwił" mnie do żywego.
Simpson - jeżeli jednak zadzwonisz do mnie kiedyś z podobnego numeru i zaprosisz mnie na piwo - na pewno nie będę roztrząsał tematu i wysnuwał żadnych podejrzeń co do Twojego telefonu :): :P .

Kolego Katastrofa - masz rację, rocznik modelowy 2004 to zarówno nowy typ wałków jak i miechów zawieszenia.

Baskecior napisał(a):
PS: Piotruś, nie możesz zamiast tego szkopskiego podpisu wstawić jakichś gołych cycków ... :):

Mogę ale i tak będą niemieckie (a nie jak to ująłeś "szkopskie" :/ ) .

Baskecior napisał(a):
Mnie osobiście drażnią podpisy sygnowane czcionką sąsiadów zza miedzy. :peace:

A mnie drażni wszystko co polskie (naturalnie oprócz normalnych ludzi) ale nie wydaje mi się, zeby moto-forum było odpowiednim miejscem do eksponowania własnych ideologii, przekonań czy poczucia przynależności do Twojej ojczyzny albo mojego "Vaterlandu", Heimatu czy jak tam wolisz to sobie nazywać ... .
Za to napewno jest dla mnie hipokryzją jeżdżenie niemieckim autem i jednoczesna irytacja jego pochodzeniem ... :): . Skoro tak bardzo nienawidzisz Niemiec, to kup sobie Wołgę albo Moskwicza ... :diabel: .

Tytuł:
PostNapisane: 03.paź.2007 21:59:31 
Użytkownik

Moim zdaniem historyjka o rodzine to bujda... Patrzac po aukcjach sprzedawcy widac, ze to handlarz. Kto normalny sprzedaje skrzynie, felgi, opony, maski :):

Oczywiscie sama cena jest stanowczo za niska jak na ten rocznik i przebieg.

Cytuj:
Zawieszenie jest w najwyższej pozycji, a zdjęcie z wnętrza pokazuje wskaźnik najniższej (może zrobione z jakimś odstępem czasu).

Niestety data i godzina na zdjeciach jest ta sama :) Przypadek? :):

Nie zdziwilbym sie jesli auto wymaga konkretnego dofinansowania, a atrakcyjna cena jest zwyczajnym wabikiem.

Tytuł: Re: [Allroad '03] Co Wy na to?
PostNapisane: 04.paź.2007 08:05:16 
Użytkownik

Katastrofa napisał(a):
http://moto.allegro.pl/item252148296_audi_allroad_2_5tdi_2003_recaro_xenon_navi_webasto.html

Dobry przykład druciarstwa - po prostu klasyka - OMIJAĆ Z DALEKA!!! :587:

- partactwa, które zostały wymienione juz na wstępie dyskwalifikują auto.

Panowie, ktoś kto kupi świadomie taką za przeproszeniem "kupę" niech nawet potem nie przychodzi i nie pisze pierdół typu : " V6 to złom i się sypie, że te silniki sa awaryjne" bo jeśli ktoś struga taką rzeźbę w środku to na 100% nie przejmuje się tym co pod maską - może z wyjątkiem przetarcia i nabłyszczenia pokrywy silnika do fotografi przed umieszczeniem w ogłoszeniu :D

Pozdrawiam
:oink:

Tytuł:
PostNapisane: 04.paź.2007 08:18:52 
Użytkownik

Auto: Totalnie Dymiąca Idea
sorry za OT: a ja też ma "szkopskie" podpisy Basket :D ??
ps. Zbanujesz mnie?
ps 2. Rozmawiałem z Piotrem telefonicznie i nie "wyczułem" w jego Osobie tendencji "nazistycznych" :diabel:

Tytuł:
PostNapisane: 04.paź.2007 08:20:20 
Użytkownik

Auto: Totalnie Dymiąca Idea
A język niemiecki jak kazdy inny, jeden mówi po angielsku inny po japońsku, takie życie Drogi Baskecie!

Tytuł:
PostNapisane: 04.paź.2007 10:13:05 
Użytkownik

Piotruś napisał(a):

A mnie drażni wszystko co polskie (naturalnie oprócz normalnych ludzi) ale nie wydaje mi się, zeby moto-forum było odpowiednim miejscem do eksponowania własnych ideologii, przekonań czy poczucia przynależności do Twojej ojczyzny albo mojego "Vaterlandu", Heimatu czy jak tam wolisz to sobie nazywać ... .
Za to napewno jest dla mnie hipokryzją jeżdżenie niemieckim autem i jednoczesna irytacja jego pochodzeniem ... :): . Skoro tak bardzo nienawidzisz Niemiec, to kup sobie Wołgę albo Moskwicza ... :diabel: .

OT: Nigdzie nie napisałem , że nienawidzę Niemiec, a nie rozumiem dlaczego kpisz z Wołgi i Moskwicza ;) Nigdzie również nie napisałem, że czuję się poirytowany pochodzeniem mojego szkopskiego (gwarowe określenie z czasów wojny) auta.
Irytują (ale nie denerwują czy diabelnie wkurzają) mnie obcojęzyczne wstawki w podpisach , dlatego w formie żartu zasygnalizowałem Ci , że jesteśmy na polskim forum, a Ty zdaje się jesteś Polakiem ...
Chyba bez zrozumienia , skoro odpowiedziałeś nieuzasadnioną ripostą. :D
@ j@cek - skąd ty zdążyłeś wpleść nazizm ... ;)

Znakomita większość handlarzy używa pre-paid`ów, ale w czym to przeszkadza ... przecież i tak trzeba pojechać i obejrzeć autko.

jak zwykle z pozdrowieniami

Tytuł:
PostNapisane: 04.paź.2007 10:28:59 
Użytkownik

Auto: T&C 3.8
Katastrofa napisał(a):
Baskecior napisał(a):
carlnova napisał(a):

...albo przekonanie graniczące z pewnością. :-)

Ok. Chyba wróce do tańszych i mniej prestiżowych marek, gdzie moje miejsce...

Proponuje mercedesa :diabel: bardzo fajne auta pomimo rdzy :):

Tytuł: Re: [Allroad '03] Co Wy na to?
PostNapisane: 04.paź.2007 21:42:49 
Użytkownik

Katastrofa napisał(a):
Wiem, pamiętam, ale jak widzę niską cenę, to przynajmniej staram się zweryfikować....

Dla zasady ? Przecież cudów nie ma ... .

Uleńka.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1