.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 22.kwi.2025 04:38:56

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 68 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Audi S2 - czy można kupić za 15000zł niezarżniętą?
PostNapisane: 20.lut.2005 15:36:11 
Użytkownik

rave2002 napisał(a):
Pozatym nie dam zorobic handlarzowi - gnidzie :/ .

pozdrawiam

A dlaczego zaraz gnidzie :?: Handlarz też z czegoś żyć musi, a nie każdy ma jak Ty wujka w Niemczech, więc żeby uniknąć kosztów jeżdżenia po całych Niemczech "z bagażnkiem pełnym jedzenia" :D trzeba handlarzom też dać zarobić.
Kwestia tylko żeby trafić na uczciwych (mnie 2 razy się udało), to wtedy dobre auto wychodzi taniej, niż z jeżdżeniem po Niemczech i spaniem w samochodzie. Trzeba mieć tylko głowę na karku.
M

Audi A4 1.6 (ADP) 1995 r. (2004 - 2007)
Audi 80 B3 1.8 (PM) 1990 r. (1999-2004)
Audi 80 B2 GTE (MU) przejściowka 1985 r. (1996-1999)
Audi 80 B2 GTE (DZ) 1983 r. (1992-1996)

Tytuł: Re: Audi S2 - czy można kupić za 15000zł niezarżniętą?
PostNapisane: 20.lut.2005 15:45:14 
Klubowicz

rave2002 napisał(a):
Pozatym nie dam zorobic handlarzowi - gnidzie :/ .

Ciekawa teoria :) Wszyscy handlarze/handlowcy u ciebie się pod to załapują? To gdzie ty zakupy robisz :D

Co do handlarzy aut to pewnie że trzeba uważać bo sa wałkarze, ale tak jak maciekmpl napisał nie każdy ma wujka w Niemczech i nie każdy ma czas na wycieczki. Jeżeli handlarz ma to co mnie interesuje (i w takim stanie jaki mnie interesuje) to z chęcią dam mu zarobić np 1000-2000 zł biorąc pod uwagę że nie muszę jechać parę tysięcy km żeby temat załatwić... a w dodatku jak dojadę może się okazać że auto nie jest takie jakie miało być.... IMO stwierdzenie "handlarz-gnida" jest chyba odrobinę nie na miejscu i obraża conajmniej część handlarzy podchodzących uczciwie do swojej roboty....

Tytuł:
PostNapisane: 20.lut.2005 16:24:22 
Użytkownik

Auto: Coupe turbo quattro
Piotrze masz racje..
przyznaje sie do błędu.. to co napisalem na handlarzy mialem na mysli tych, ktorzy sprzedadzą wszystko twierdzac tym samym, ze towar jest najlepszej klasy, a w rzeczywistosci jest to chłam (mowa oczywiscie o samochodach). ponioslo mnie piszac poprzedni post, i bije sie w piers :), są handlarze - gnidy, i są handlarze, ktorzy są uczciwi :)

pozdrawiam, a urazonych przepraszam (ma sie rozumiec tych yczciwych)

edit:Leo ->MASZ SZCZĘŚCIE :P

Tytuł:
PostNapisane: 20.lut.2005 16:30:16 
Użytkownik

rave2002: punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Pamietaj, że nie kazdy ma rodzine w niemczech i nie każdy chce mieć smiesznie niska fakture na swoje nazwisko. Do tego nie każdy ma czas i mozliwośc na wyjazd do niemiec i nie każdy się zna na samochodach. A jak pojedzie pierwszy raz i sie poslizgnie w obliczeniach to auto wyjdzie mu wiececj niż nie jedno tu w polsce od handlarza...

Tytuł:
PostNapisane: 20.lut.2005 16:33:45 
Użytkownik

Bo prawda jest taka, że: Handlarz szuka taneigo samochodu a Ty jadąc po auto dla siebie szukasz dobrego samochodu. I jak ludzie do mnie dzwonią z ogłoszenia to szybko ich odsyłam do mobile.de i karze im sprawdzić sobie ceny dobrych samochodów a nie tanich samochodów...

Tytuł:
PostNapisane: 20.lut.2005 17:08:46 
Użytkownik

Prawda jest taka że wszędzie g..na nie brakuje.I od niemca można chłam kupić.Miałem już nagrane auto tylko jechać i brać prywatnie od niemca nie z komisu czy turka handlaża i co dupa,okazało sie że jest po niezłych przejściach.Tak sie wku...iłem że miałem dosyć niemców i ich samochodów. Chłop któty to załatwiał już nie chciał odemnie pieniędzy ,byłem już gotowy dzwonić po avanta kuby a chciałem koniecznie w sedanie,ale znależliśmy drugie auto to już było ok.
Suma sumarum musiałem dwa razy jechać do niemiec bo wyjechałem w czwartek z domu w piątek byłem w niemczech na miejscu wyszła lipa puki znaleźliśmy drugie auto i obejżeliśmy to urzędy były już pozamykane i nawijka do polski i w poniedziałek spowrotem odebrać auto.Troche ta cała wyprawa pochłoneła kasy.Jak bym teraz miał jechać to nad litwą bym sie zastanawiał.

S6 4.2 -> było
GSX-1000R - było

Tytuł:
PostNapisane: 20.lut.2005 19:41:24 
Użytkownik

To i tak dużo nie wydałeś. Ja w poszukiwaniu mojej A4 pojechałem ze znajomymi importerami na tydzień czasu do Belgii i Holandii - qrwa ludzie jaki tam jest chłam.Nigdy w zyciu juz nie pojadę tam po auto. Jadąc autostradą B czy H autostradą już patrząc na to czym oni się poruszają i w jakim to jest stanie miałem marne przeczucia. Auto to tylko z niemiec i też trzeba sie naszukać...

Tytuł:
PostNapisane: 28.lut.2005 16:54:45 
Użytkownik

Auto: Coupe turbo quattro
no i wielka (_|_) !! narazie nic nie kupie bo polska policja sie opierdziela :/ wypadek miałem 30 grudnia, dzwonilem na komende dzis i powiedzieli mi ze "sprawa jest w toku"! zapytalem grzecznie czy przesłuchali przynajmniej sprawce, a on mi ze NIE ! :| wiec ja mu szybkie pytanie "kiedy moge sie spodziewac zakonczenia sprawy" a on mi ze za 2-3 tygodnie :| !
czy to jest mozliwe zeby bylo potrzeba az 3 miesiecy do ustalenia sprawce wypadku i zakonczenia procedury? macie jakies pomysly co z tym zrobic? ile policja ma czasu na ukoncvzenie takiej sprawy?

PS.
dodam tylko ze bez zakonczenia dochodzenia a tym samym ustalenia sprawcy wypadku PiZetjU nie wypłaci mi odszkodowania :/

pozdrawiam
Łukasz

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 68 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4

Strefa czasowa: UTC + 1