GrzesB napisał(a):
Niestety - tylko VAG od >4
Też mam z tym problem i ganiam do znajomego cokolwiek przekodować... Wszystkie informacje które Ci podałem odnośnie kodowania masz na forum
http://www.navplus.us/forum/viewtopic.p ... ghlight=aaJa w sumie to walczę zarówno z TV jak i RNS - na zwykłym drucie 1,5mm TV odbiera naprawdę znośnie... z radiem nie próbowałem... Generalnie w Wafce zbiera mi średnio dobrze, RDS jest zawsze, ale czasem pojawiają się jako "ciemne stacje" takie giganty jak RMF czy ZETka... więc bez rewelacji...
Ja wzmacniacza nie dokładałem, natomiast karty SD (mam 2GB) są rewelacyjnym rozwiązaniem którego w DXie oprócz dobrych map mi najbardziej brakowało...
Co do reszty - nie ma sprawy
- akurat jestem na biezaco
P.S.
Jedno co mi się bardzo podoba w Twoich "robótkach ręcznych" to brak kiczu i solidne wykonanie nawet najmniejszego detalu! Za to chylę czoła bo rzeźbiarzy mam już dośc
To biegnę do ziomków na kodowanie
Chyba nie kupię sobie Vaga 4.0 dla kodowania NAVI...
Próby z antenami będą najprawdopodobniej we wtorek i zdam relację, jak wyszło...
Co do "robótek ręcznych"... Nie sztuką jest coś wymienić. Sztuką jest tak poprawić fabrykę, żeby wszystko pasowało do własnych gustów i potrzeb, ale żeby zachować pełną funkcjonalnośc. Drutowanie nie w moim stylu, bo pewne rzeczy nie są dla picu, a skoro są to działać poprawnie muszą. Lubię takie wyzwania. Zajmują strasznie dużo czasu i nerwów, ale skoro robię dla siebie, to muszę zrobić dobrze.
Najciekawsze jest to, że dzwoniłem do instalatorów ze swoim pomysłem i powiedzieli, że fizycznie nie ma takiej opcji. Po prostu się nie da, bo się nic nie zmieści. Do tego za beznadziejny montaż navi chcieli (wraz z jednostką i kablami) 3300zł. Sam złożłem ten komplet za 2300zł (z mapami i kablami) + 100zł za zniszczoną ramkę (ale wliczoną w koszty
), więc 1000zł zostało zaoszczędzone, a i nowe umiejętności się nabyło...
Dlatego lubię się rzucać na takie projekty, raz żeby mieć zrobione dobrze dwa, żeby mieć satysfakcję a trzy, żeby pokazać, że wszystko można zrobić przy odrobinie pomysłu i cierpliwości...
Teraz jeszcze rozwiążmy sprawę anteny i odbioru radia i będzie pięknie...
Ps. "marwins" dremelek jest dla dzieci
Wszystkie cięcia zostały wykonane kątówką "z ręki", bo tarczki dremelka na metalowej ramce rozlatywały się w mak po 3 sek.