Witam wszystkich klubowiczów i użytkowników Audiczek. Chciałbym się najpierw przywitać. Mam na imię Paweł. Jestem po raz pierwszy na forum. Posiadam A6 2.5 TDI SE CVT 155 KM z 2002 r. Wersja angielska. Jestem użytkownikiem A6-ki od 9 miesięcy. Chciałbym napisać i poprosić może o opinię lub radę w sprawie skrzyneczki multitronic. Mam z nią problem (jak większość). Pomiędzy 1600 a 1800 obrotów wydobywa się dziwny dźwięk - jest to charakterystyczny warkot. Poniżej i powyżej tych obrotów wszystko jest OK. Jak pojawia się ten warkot i pozostanę na tych obrotach wtedy zdarza się, (ale nie zawsze) mocne szarpnięcie. Byłem w serwisie. Wykonano skan silnika i skrzynki, (ponieważ nie było pewności czy to automat czy silnik) i wyszło uszkodzenie skrzyni. Serwis zaproponował wymianę skrzyni na nową (3 tys. funtów). Oczywiście wierzę, że tak jest najłatwiej dla nich, ale i b. kosztowna dla mnie. Chciałbym dokonać naprawy w Polsce podczas urlopu wiosennego. Auto po za tym jeździ super i automacik działa bez zastrzeżeń. Jestem z Kołobrzegu. Czy możecie, drodzy użytkownicy, podpowiedzieć, co to może być (wiem, że może to być wszystko, ale może ktoś miał już takie objawy?), na jakie koszta mam się nastawić i najważniejsze: czy znacie kogoś z "okolic" Kołobrzegu (mam na myśli jak najbliżej), kto zna się na tym i naprawia nasze cacka? Dziękuję z góry za poświęcony czas. Paweł