.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 24.lut.2025 00:27:58

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 17.lis.2007 10:41:29 
Użytkownik

chodziło mi o czujniki od poduszek powietrznych, gdzie sie znajdują pod autem z przodu? bo tak jak pisalem wczesniej w tym aucie już nie ma poduchy na kierownicy (wystrzelona) jest zaślepka. Chce teraz ustalic jak mocno trzeba rozbic to auto zeby poduszka wystrzelila

Tytuł:
PostNapisane: 17.lis.2007 11:40:00 
Użytkownik

ogólnie Wam streszcze stan autka bo byłem wczoraj i oglądałem je dosyc dokladnie z kolesiem. eSka widać ze walona była ale ogólny stab blachy powiedział bym ze w pożądku (jest kilka zeczy do zrobienia ). Wydaje mi sie ze konstrukcja auta jest nietknięta lub bdb zrobiona bo auta nie ściąga w żadną strone nawet przy puszczonej kierownicy i hebel w podładze przy większej prędkości. No jak pisałem wczesniej poduchy brak w kirownicy - jest paskudna zaślepka, którą trzeba by odrazu wymienic. Silnik chodzi wg mnie bdb lecz są niewielki wycieki oleju z prawej strony silnika w rogu coś cieknie (od str turbiny). Turbo też calkiem calkiem. Najgozej mnie martwi ta poducha ichyba było coś majstrowane na prawym boku bo łączenie słupka z progiem nie wygląda na oryginalne (do porównania mialem lewa str auta bo tam ok). No i oczywiście temat gazu!!!. Jest tam sekwencja nie pamietam jakiej firmy wiem ze model 300. jezdilem i sprawdzalem czy nie przelancza sie na benzyne powyzej 4,5 a nawet powyzej 5tys obr i nic na gazie caly czas. Kolo mowil ze jest mozliwosc przełączenia na pB przy ostr. redukcji.

Tytuł:
PostNapisane: 17.lis.2007 20:57:58 
Użytkownik

nie ma żadnych czujników od poduch z przodu

wygląda na niezłego strucla z tego co opisujesz
weź lepiej ze sobą kogoś kto jeździł 2.2 turbo

Tytuł:
PostNapisane: 17.lis.2007 23:25:49 
Użytkownik

maciu napisał(a):

skoro nie ma czujników poduszek powietrzynych z przodu to co je uruchamia podczas wypadku w takim razie ? Kupując takie auto zdaje sobie sprawe ze to 96 r mało tego jest to auto ktore nie jezdzilo do koscioła i stalo przed garazem. Trzeba liczyc sie z kosztami aby doprowadzic je do super stanu. pokaz mi jakas eske ktora nie byla bita (oprocz nowych z salonu), w ktorej nie ma zadnego minimalnego wycieku i w której nie trzeba nic wymienic lub naprawic(mowie o roku 96). W tym aucie rozpedzic sie łatwo ale nie zawsze moza sie dohamowac no i dzwonek gatowy.

Tytuł:
PostNapisane: 17.lis.2007 23:32:42 
Użytkownik

wiele esek widziałem które nie miały budy ruszonej

za wystrelanie poduch odpowiada jeden z dwóch modułów
które ci wczesniej wymieniłem

Tytuł:
PostNapisane: 17.lis.2007 23:48:31 
Użytkownik

tzn zeby poducha wystrzelila to muszą być ruszone podłużniece czy nie?

Tytuł:
PostNapisane: 18.lis.2007 03:03:00 
Klubowicz

lukas2542 napisał(a):
maciu napisał(a):

skoro nie ma czujników poduszek powietrzynych z przodu to co je uruchamia podczas wypadku w takim razie ? Kupując takie auto zdaje sobie sprawe ze to 96 r mało tego jest to auto ktore nie jezdzilo do koscioła i stalo przed garazem. Trzeba liczyc sie z kosztami aby doprowadzic je do super stanu. pokaz mi jakas eske ktora nie byla bita (oprocz nowych z salonu), w ktorej nie ma zadnego minimalnego wycieku i w której nie trzeba nic wymienic lub naprawic(mowie o roku 96). W tym aucie rozpedzic sie łatwo ale nie zawsze moza sie dohamowac no i dzwonek gatowy.

moge pokazac taie dwie :) moje dwie :)

A do rzeczy - jak juz chcesz sie ladowac w audi S i czytasz to forum to wiesz ze to "inne" auta i to super zaleta, ze tu jestes, wiec skorzystaj z podowiedzi uzytkownikow tych wozow a nie pyskuj, ze trzeba cos zawsze zrobic. POwiedzmy ze nabralem jako takiej oglady z tymi wozkami i wiem, ze - tak jak piszesz - w kazdej jest cos dozrobienia. A to liczenie kosztow: pojechales, widziales, pojecia o tych autachnie masz a wypatrzyles rzeczy ktore dla mnie eliminuja to auto z rozwazan o kupnie. Znacznej czesci mankamentow w ogole nie znasz. Jak juz chcesz miec S, nie kupuj jej w PL, w innym wypadku po roku uzytkowania auta bedziesz przegladal mobile.de albo cos tam i plul sobie w brode, ze to co wpakowales w to auto dawno przeroslo wartosc tego, co da sie kupic w duzo lepszym stanie. ( nie mowie, ze w Dojczach wszystkie auto to cud i miod, ale Szwajcaria to juz cos, a PL to nie kraj do kupowania S sa wyjatki, ale to z gory do nich nie nalezy)).
NIe musi byc regula, ze dla kazdego pierwsza S musi byc zlomem, zeby nastepna nim nie byla. Wiec pakuj manele i sprobuj znalezc cos co od strzalu nie wygada na smietnik.
NIe chce mi sie gadac na temat tego strupa... dla mnie jak ktos wklada zaslepe w kierownice to druciarz. I te wycieki - co robi normalny dbajacy czlowiek jak mu cieknie z auta? ........................... na pewno nie naprawia.... jezdi dalej, bo bardzo dba o swoje auto..... a potem sprzedaje........

Tytuł:
PostNapisane: 18.lis.2007 09:07:11 
Użytkownik

lukas2542 napisał(a):
tzn zeby poducha wystrzelila to muszą być ruszone podłużniece czy nie?

nie ma na to reguły, czujniki działają na zasadzie pomiarów przyspieszeń
ale to chyba norma

Tytuł:
PostNapisane: 21.lis.2007 20:20:40 
Użytkownik

Koledzy czytam i oczom nie wieże o LPG i o stanie Esek w Polsce, zgadzam sie ze jest grono przeciwników LPG ale ja mam instalacje i nic się nie dzieje i normalnie ładuje 2,2 bara na bc przyspiesza normalnie bez szarpnięć.. a co do stanów esek w PL są osoby które naprawdę dbają o swoje Eski przykładem nawet jest moja która aktualnie sprzedaje. Jeśli jest ktoś kto chce włożyć do 2,2 t gaz chętnie pomogę i udzielę info jak zrobić to dobrze więcej na PW
http://www.allegro.pl/item272979289__au ... _aan_.html :D :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 21.lis.2007 21:09:53 
Użytkownik

dobrze wiesz ze twoja jest wyjatkowo zadbana więc nie może
świadczyć za ogół, gaz u ciebie tez jest jak na razie wyjątkiem :P

Tytuł:
PostNapisane: 22.lis.2007 11:41:40 
Użytkownik

Nie pyskuje!!! Wasze rady są jak najbardziej cenne dla mnie, ale chyba poprostu wezmę to autko do jakiegos fachowca i niech mi je oceni. Myślałem o dilerze audi ale oni kase strasznie zdzierają. Mam jeszcze taki zakład RS servis we wrocławiu i dużo mniej chcą za podobną usługę.

Tytuł:
PostNapisane: 22.lis.2007 13:43:12 
Użytkownik

lukas2542 napisał(a):
Nie pyskuje!!! Wasze rady są jak najbardziej cenne dla mnie, ale chyba poprostu wezmę to autko do jakiegos fachowca i niech mi je oceni. Myślałem o dilerze audi ale oni kase strasznie zdzierają. Mam jeszcze taki zakład RS servis we wrocławiu i dużo mniej chcą za podobną usługę.

Jedz tam gdzie ejst dobrze, a nie tanio... To auto niestety wymaga troche innego traktowania niz kazde inne, dlatego nie ma co oszczedzac,bo zaraz sie to odbije na czyms innym

Tytuł:
PostNapisane: 22.lis.2007 13:46:55 
Użytkownik

Maciu Twojej tez nic nie brakuje i myślę ze jest trochę wiecej ludzi którzy dbają o esunie jak my, u mnie w mieście jest jeszcze jedna eska 2,2t i również na LPG i tak samo chodzi dobrze jak moja. :P

Tytuł:
PostNapisane: 22.lis.2007 13:52:57 
Użytkownik

Kurka koledzy dobrze wiecie ze w serwisach kolesie nie mają pojęcia o silnikach 2,2,t to nie ta epoka sami wiecie ile tym autom trzeba oddać serca a serwisy oddają tylko rachunki :D, nikt koledze lepiej nie doradzi niż użytkownik który zna to auto. :!!: Mam na myśli silniki 2,2t.

Tytuł:
PostNapisane: 22.lis.2007 15:09:29 
Klubowicz

krotko i na temat ^^^^
Ciekawe ilu pracownikow w audi dealer wie, ze takie cos jak 2.2t w ogole istnialo...

Tytuł:
PostNapisane: 22.lis.2007 17:45:15 
Użytkownik

no niemowcie ze u dilera audi niebedą wstanie dobrze ocenic S6 2,2 T :D

Tytuł:
PostNapisane: 22.lis.2007 18:24:50 
Użytkownik

Powiem Ci, ze zawieszenie itp, to jest normalne... no moze nie do konca..ale to i tak kazdy zobaczy... a powiedz mi, ktory z tych mechanikow, bedzie w stanie powiedziec Ci, czy to auto sie zbiera, czy nie.? Mysle, ze kazdy Ci powie, ze idzie pieknie... a takie rzeczy jak podpiecie pod kompa zrobi kazdy, kto ma vaga, tak samo wyslucha silnik... to mozesz stwierdzic samemu, czy pracuje dobrze... no i ciekawe jak sprawdza Ci napedy w ASO... Najlepiej jedz z kims, kto zna te auta, albo takie ma... przejedzie sie i bedzie sie mial do czego odniesc... a tak, to dupa...

Tytuł:
PostNapisane: 22.lis.2007 18:43:03 
Klubowicz

lukas2542 napisał(a):

ty lepiej nie kupuj S

Tytuł:
PostNapisane: 22.lis.2007 18:52:59 
Użytkownik

oliwer78 napisał(a):
lukas2542 napisał(a):

ty lepiej nie kupuj S

dla czego tak mowisz?

Tytuł:
PostNapisane: 22.lis.2007 19:52:53 
Klubowicz

Lukas. Chce Ci oszczedzic rozczarowan.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1