.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 01.mar.2025 06:39:29

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 11.gru.2007 12:06:24 
Klubowicz

yooo25 napisał(a):
mały v8 napisał(a):
Ojej ile plot hahahha jak na wiejskim rynku........no sprzedaje sprzedaje , ale nie że sie sypie, tylko dlatego że sie znudziło ,i jest nie potrzebne, mam te pudło dwa lata a jeżdze nim tylko w niedziele , bo cały tydzień napierd...a moja żona , wozi nim jedynie juniora do przedszkola, teraz kupiłem jej mały miejski pojazd i esa zwyczajnie mi jest nie potrzebna. Ja turlam sie patrolem , stary ma maxime QX zmotoryzowani jesteśmy jak unijny rolnik. :diabel: , więc trzeba coś pozamieniac. Co do stanu technicznego jak każde auto ma usterki.... ręczny (linki do wymiany), nie otwiera sie jedna szyba(przekażnik do oblutowania) , i nie grzeje fotel kierowcy (pewnie mata do połaczenia) dajcie mi czas a i to zrobie heheh ,pozatym 100 % sprawny . Śmieszą mnie ludzie co cenia jakieś golasy 2,3 2,6 po 15 tyś, czy oni nie widza rynku,drudzy śmieszni ludzie to Ci którzy twierdza że esa jest droga w eksploatacji....jasne pije olej 1l na 1400 km=16pln, rozrząd 620pln+ wymiana jak ktoś nie umie, gaz...trasa 14, miasto 20l , klocki 160 pln przód tył jak w cygarze, filtr powietrza 32 pln ...itd itd, jak ktos nie jeżdził audi z motorem V8 niech nie drązy tematu bezsęsownie szkoda słów.
powaznie mówisz o tych kosztach :?:

(nie)stety powaznie :diabel:

było:
Q7 4M 3,0 TFSI
SQ5 Plus
A7 C7 3,0 biTDI
A6 C7 3,0 biTDI
S4 B8 3,0 TFSI
V8 D11 4,2
A4 B6 1,8T q
S8 D2 4,2
S6 C4 4,2
A6 C4 2,5 TDI q
S6 C4 2,2T
A6 C4 2,5 TDI q
A80 B4 1,9 TDI

Tytuł:
PostNapisane: 11.gru.2007 12:09:14 
Użytkownik

Auto: A8 D2FL 3.7Q
yooo25 napisał(a):
powaznie mówisz o tych kosztach :?:

No właśnie - jak szukałem swojej sety, to po lekturze forum odpuściłem S-ki właśnie ze względu na opinie o wysokich kosztach utrzymania :> Może to był błąd... Choć nie narzekam na swoje AAH :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 11.gru.2007 13:47:20 
Użytkownik

w sumie ta ja mam na zamiane auto i wlasnie oferowalem gosciowi swoje z doplata,ale chce 10tys doplaty i twierdzi ze stan igla i nie bity!!ale jednak cos widac ,,strona pasazera i maska,,gaz zalozyl bo jak twirdzil ,,bede jezdzil nim do niemiec po auta,,ale jak stwiedzil ze auto jest za lekke i nie da rady laweta hehe,ciezko w to uwierzyc,widocznie gaz zalozyl i cos nie tak z autem i chce sie pozbyc juz chce za nie 14500 i sam dzwoni o spotkanie i ogledziny moje i swojego auta.wydaje mi sie ze to jakis ,,chohsztapler,, :) ja szukam dobrego audi A4,lub C4 QUATTRO,z checia A4 1.8 turbo QUATTRO do 15000pln.pozdrawiam was i dzieki jeszcze raz za informacje,sa mi pomocne :)

Tytuł:
PostNapisane: 12.gru.2007 00:15:48 
Moderator

Auto: S6 C4
napisz mały co jest w tym zestawie rozrządu za 620zł. Wierzę w te koszty utrzymania V8 jednak zawsze to i tak droższe pudło od V6. Jeśli chodzi o spalanie, mnie udało się uzyskać wynik 10.5/100 km w trasie a średnia nigdy mi nie przekracza 13/100 km (przejeżdżam miesięcznie ok.5000 km). Na Pb autko pali jeszcze mniej (mam drugie takie samo bez LPG). Przy odrobinie dobrej woli można zejść do 8l Pb/100 km. Wiadomo że osiągi to nie to co e-S-ka ale na nasze polskie warunki uważam że AAH jest wystarczające. Co do ceny zakupu.... wszystko zależy od stanu auta. W kwietniu bieżącego roku za swoją C4 AAH ośka z sekwencją rocznik 92 w stanie niemalże fabrycznym wziąłem 14500zł, a na kupca długo nie musiałem czekać... :peace:

+
CFFB

Tytuł:
PostNapisane: 12.gru.2007 12:22:12 
Użytkownik

Auto: A4 B7 cabrio 2,0 Tfsi quattro. 200KM.
620 pln to cena kompletnego rozrządu , tak mi wyliczył kolega w siedlcach w firmie "ATA CAR" przy ulicy Kazimierzowskiej, w której to mam 30% upust na zakład, jak znajde to podam Ci kody części , i telefon do tego sklepu sam sprawdzisz!!! Jak zwykle najwięcej maja dopowiedzenia tacy co w tym nawet nie siedzieli w takim aucie. Pozatym moge takie śmieszne koszty podawać dalej , ostatnio zmieniałem bendix w rozruszniku , zapłaciłem 30 pln, łożysko koła przedniego 90 pln , itd itd. A swoje audi chetnie sprzedam za 15 tyś , moge nawet dac gwarancje i nie jest to bynajmniej jakieś 2,6 w ośce , poprostu widze rynek i nie robie z siebie durnia jak co poniektórzy , sprzedaja auta jak by miały klamki ze złota.

Tytuł:
PostNapisane: 12.gru.2007 12:49:40 
Użytkownik

Cytuj:
620 pln to cena kompletnego rozrządu , tak mi wyliczył kolega w siedlcach w firmie "ATA CAR" przy ulicy Kazimierzowskiej, w której to mam 30% upust na zakład, jak znajde to podam Ci kody części , i telefon do tego sklepu sam sprawdzisz!!! Jak zwykle najwięcej maja dopowiedzenia tacy co w tym nawet nie siedzieli w takim aucie. Pozatym moge takie śmieszne koszty podawać dalej , ostatnio zmieniałem bendix w rozruszniku , zapłaciłem 30 pln, łożysko koła przedniego 90 pln , itd itd. A swoje audi chetnie sprzedam za 15 tyś , moge nawet dac gwarancje i nie jest to bynajmniej jakieś 2,6 w ośce , poprostu widze rynek i nie robie z siebie durnia jak co poniektórzy , sprzedaja auta jak by miały klamki ze złota.

OO tak :D dokładnie jw. Jak szukaliśmy dla siebie samochodu, większość czasu spędzaliśmy przeglądając oferty na allegro i co niedziela chodząc po giełdzie. I ogłoszenia typy ,,C4 2.0 gaz, stan super 12000zł,, są dla mnie bezsensowne. Taki sam samochód można spokojnie wyrwać za 7 tys. włożyć jeszcze 2 tys w zawieszenie itp. i smigać. A do tego za 12 tys napewno też bedzie trzeba dołozyć, moze mniej, ale i tak bwedzie to bardzo drogo. Dużo razy kupywaliśmy dobry samochód poniżej ceny giełdowej i dobrze sie jeździło, bez narzekania.

Tytuł:
PostNapisane: 12.gru.2007 14:06:41 
Użytkownik

mały a co powiesz na ta cenę s6 http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C3953584 chore jak dla mnie :/

ALL BEL 2013-

Tytuł:
PostNapisane: 12.gru.2007 15:30:23 
Użytkownik

Auto: A4 B7 cabrio 2,0 Tfsi quattro. 200KM.
krzycho0110 napisał(a):
mały a co powiesz na ta cenę s6 http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C3953584 chore jak dla mnie :/

Audi może i zdrowe ale własciciel chory, do tego automat i napewno nie z pełnym wyposazeniem. Za ta cene mozna kupic S8 więc co tu porównywać.

Tytuł:
PostNapisane: 13.gru.2007 00:00:24 
Moderator

k1991 napisał(a):
Cytuj:

OO tak :D dokładnie jw. Jak szukaliśmy dla siebie samochodu, większość czasu spędzaliśmy przeglądając oferty na allegro i co niedziela chodząc po giełdzie. I ogłoszenia typy ,,C4 2.0 gaz, stan super 12000zł,, są dla mnie bezsensowne. Taki sam samochód można spokojnie wyrwać za 7 tys. włożyć jeszcze 2 tys w zawieszenie itp. i smigać. A do tego za 12 tys napewno też bedzie trzeba dołozyć, moze mniej, ale i tak bwedzie to bardzo drogo. Dużo razy kupywaliśmy dobry samochód poniżej ceny giełdowej i dobrze sie jeździło, bez narzekania.

można kupić i za 7 tys. i mniej ale włożysz zapewne więcej niż tylko w zawieszenie. Poza tym większość tych aut jest po przejściach, brak listew to norma, "fale Dunaju" na bokach od szpachli i 4 ślady.. :peace: nie mówiąc już o tym że właściciel na wstępie Ci powie "Paaaanie ja tylko lałem paliwo i jeździłem" :P.... i nic nie robił przy aucie. Ty kupujesz i robisz wszystko po kolei: ogumienie, zawieszenie, hamulce, świece, rozrząd itp. itd. poza tym w środku jesień średniowiecza, założone gustowne pokrowce, a la festyn w Borkach Kosiorkach a pod nimi dziury od petów, syf brud i ubóstwo. Później dowiadujesz się że poprzedni właściciel woził trzodę chlewną co tydzień na bazar :peace:

+
CFFB

Tytuł:
PostNapisane: 13.gru.2007 06:29:24 
Użytkownik

Cytuj:
k1991 napisał:
Cytat:

OO tak Very Happy dokładnie jw. Jak szukaliśmy dla siebie samochodu, większość czasu spędzaliśmy przeglądając oferty na allegro i co niedziela chodząc po giełdzie. I ogłoszenia typy ,,C4 2.0 gaz, stan super 12000zł,, są dla mnie bezsensowne. Taki sam samochód można spokojnie wyrwać za 7 tys. włożyć jeszcze 2 tys w zawieszenie itp. i smigać. A do tego za 12 tys napewno też bedzie trzeba dołozyć, moze mniej, ale i tak bwedzie to bardzo drogo. Dużo razy kupywaliśmy dobry samochód poniżej ceny giełdowej i dobrze sie jeździło, bez narzekania.

można kupić i za 7 tys. i mniej ale włożysz zapewne więcej niż tylko w zawieszenie. Poza tym większość tych aut jest po przejściach, brak listew to norma, "fale Dunaju" na bokach od szpachli i 4 ślady.. n nie mówiąc już o tym że właściciel na wstępie Ci powie "Paaaanie ja tylko lałem paliwo i jeździłem" Razz.... i nic nie robił przy aucie. Ty kupujesz i robisz wszystko po kolei: ogumienie, zawieszenie, hamulce, świece, rozrząd itp. itd. poza tym w środku jesień średniowiecza, założone gustowne pokrowce, a la festyn w Borkach Kosiorkach a pod nimi dziury od petów, syf brud i ubóstwo. Później dowiadujesz się że poprzedni właściciel woził trzodę chlewną co tydzień na bazar n

Widze, że nie do końca mnie zrozumiałeś, ale przybliżę ci nieco moje rozumowanie. Dając za przykład te C4 miałem na myśli to ze te za 12 tys będzie prawie tak samo(albo identycznie) wyeksploatowane co te za 7 tyśków, ale koleś będzie twardo przy swoim ze samochód nie bity, ze jego ojciec jeżdził tylko do kościoła itd. itd. A trafić naprawde super rodzynka to nie lada wyczyn, a jak już sie trafi to cenią go 15 tys, albo w tych granicach, to sory wole dołożyć 2-3 tys i kupić a6.
Koniec OT

Pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 13.gru.2007 11:44:13 
Moderator

k1991 napisał(a):
Cytuj:
k1991 napisał:
Cytat:

OO tak Very Happy dokładnie jw. Jak szukaliśmy dla siebie samochodu, większość czasu spędzaliśmy przeglądając oferty na allegro i co niedziela chodząc po giełdzie. I ogłoszenia typy ,,C4 2.0 gaz, stan super 12000zł,, są dla mnie bezsensowne. Taki sam samochód można spokojnie wyrwać za 7 tys. włożyć jeszcze 2 tys w zawieszenie itp. i smigać. A do tego za 12 tys napewno też bedzie trzeba dołozyć, moze mniej, ale i tak bwedzie to bardzo drogo. Dużo razy kupywaliśmy dobry samochód poniżej ceny giełdowej i dobrze sie jeździło, bez narzekania.

można kupić i za 7 tys. i mniej ale włożysz zapewne więcej niż tylko w zawieszenie. Poza tym większość tych aut jest po przejściach, brak listew to norma, "fale Dunaju" na bokach od szpachli i 4 ślady.. n nie mówiąc już o tym że właściciel na wstępie Ci powie "Paaaanie ja tylko lałem paliwo i jeździłem" Razz.... i nic nie robił przy aucie. Ty kupujesz i robisz wszystko po kolei: ogumienie, zawieszenie, hamulce, świece, rozrząd itp. itd. poza tym w środku jesień średniowiecza, założone gustowne pokrowce, a la festyn w Borkach Kosiorkach a pod nimi dziury od petów, syf brud i ubóstwo. Później dowiadujesz się że poprzedni właściciel woził trzodę chlewną co tydzień na bazar n

Widze, że nie do końca mnie zrozumiałeś, ale przybliżę ci nieco moje rozumowanie. Dając za przykład te C4 miałem na myśli to ze te za 12 tys będzie prawie tak samo(albo identycznie) wyeksploatowane co te za 7 tyśków, ale koleś będzie twardo przy swoim ze samochód nie bity, ze jego ojciec jeżdził tylko do kościoła itd. itd. A trafić naprawde super rodzynka to nie lada wyczyn, a jak już sie trafi to cenią go 15 tys, albo w tych granicach, to sory wole dołożyć 2-3 tys i kupić a6.
Koniec OT

Pozdro

doskonale Cię zrozumiałem. Uważam że cena ma tu niewielkie znaczenie. Auto jest warte tyle ile kupujący jest w stanie zapłacić. Czasami kupisz za 8 tys. auto do niewielkich inwestycji, a czasami handlarz będzie cenił parcha 15 tys. i próbował wmówić że jest to igła. Trzeba jechać i ocenić a nie gdybać na podstawie ceny

+
CFFB

Tytuł:
PostNapisane: 13.gru.2007 15:53:31 
Użytkownik

Wszystko się zgadza, tylko dlaczego będąc w Niemczech nie mogłem znaleźć żadnej rozsądnej C4 poniżej 2500 euro. Powiem więcej nic nie było w tej kasie.
A u nas w Polsce jakby nie patrzeć zadbane C4 za ~ 9 tys. zł, i do tego gaz sekwencja. Gdzie tu logika, sam gaz 4,5 tys. ? A gdzie reszta opłat itd.?

Tytuł:
PostNapisane: 13.gru.2007 18:27:56 
Użytkownik

dario9z napisał(a):
Wszystko się zgadza, tylko dlaczego będąc w Niemczech nie mogłem znaleźć żadnej rozsądnej C4 poniżej 2500 euro. Powiem więcej nic nie było w tej kasie.
A u nas w Polsce jakby nie patrzeć zadbane C4 za ~ 9 tys. zł, i do tego gaz sekwencja. Gdzie tu logika, sam gaz 4,5 tys. ? A gdzie reszta opłat itd.?
znajdz mi zadbana c4 z sekwencją za 9000 tys a bede jutro z kasa :D

Tytuł:
PostNapisane: 13.gru.2007 18:52:47 
Użytkownik

To była oczywiście metafora :d :d :d
Pozatym kilka osób wcześniej pisało, że można u nas kupić taniej i doprowadzić samochód do ideału.
Ja po kupnie swojej, po wejściu na allegro zastanawiałem się po co ja pojechałem taki kawałek drogi, przecież nikt mi nie zwróci tego czasu i pieniędzy.

ps. pozatym "zadbana", ma dla każdego inne znaczenie są różne "lalki" ;)

Tytuł:
PostNapisane: 13.gru.2007 20:44:22 
Użytkownik

dario9z napisał(a):
To była oczywiście metafora :d :d :d
Pozatym kilka osób wcześniej pisało, że można u nas kupić taniej i doprowadzić samochód do ideału.
Ja po kupnie swojej, po wejściu na allegro zastanawiałem się po co ja pojechałem taki kawałek drogi, przecież nikt mi nie zwróci tego czasu i pieniędzy.

ps. pozatym "zadbana", ma dla każdego inne znaczenie są różne "lalki" ;)
spoko :) sam tez mam z niemiec i wiem jak sprawa wygląda :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1