.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 10.mar.2025 08:27:22

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: felgi KESKIN KT7
PostNapisane: 24.gru.2007 18:05:08 
Użytkownik

Witam!
Na wiosne zastanawiam sie nad zakupem tych felg do mojej Audi:
http://allegro.pl/item288380715_felgi_k ... _5x18.html

Jednak mam pytanie, czy ktos z forumowiczow posiadal na swoim aucie felgi tej firmy? Czy jest to dobra firma, chodzi mi o ich wytrzymalosc itp. (zeby nie pekly przy wjezdzie do pierwszej lepszej dziury ;) )? Czy takie felgi chromowane wymagaja stosowania do mycia jakis specjalnych preparatow?
Nie znam sie za bardzo na felgach dlatego pytam bardziej obeznanych w temacie :)

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 24.gru.2007 21:44:45 
Użytkownik

a każdy wie jakie masz Audi :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 24.gru.2007 22:39:31 
Użytkownik

No tak, w sumie jeszcze nie przedstawialem mojej obecnej Audi na forum :)
A wiec w/w felgi chcialbym aby upiekszyly ta oto niunie:
Obrazek
:D
Ale wracajac do tematu, czekam na odpowiedzi odnosnie felg a takze byc moze ktos zaopatrywal sie juz w ponizszym sklepie
http://allegro.pl/my_page.php?uid=4525097
w jakies akcesoria wiec uwagi odnosnie tego sprzedawcy tez beda mile widziane.

Pozdrawiam

Ostatnio edytowano 21.lut.2008 16:22:45 przez zulus, łącznie edytowano 3 razy

Tytuł:
PostNapisane: 25.gru.2007 01:23:21 
Użytkownik

TT jest samo w sobie inne, więc te felgi nie będą źle leżały...

Wiem, że to nie moja sprawa i nie moje pieniądze, ale 6tyś PLN nie są warte ani te, ani inne felgi. Możesz sobie takie wytargać z niemiec o przynajmniej 1000pln taniej i w lepszej kombinacji (8,5 i 9,5 x 18)...

IMHO kupiłbym coś bardziej klasycznego, zwłaszcza, że nie masz na aucie dziwnych dodatków, czy lakierowania Flip-Flop...

Ale na pewno źle autu nie zrobią...
Poszukam, bo widziałem kilka fotek TT na tych kołach...

Tytuł:
PostNapisane: 25.gru.2007 21:51:45 
Użytkownik

Jakbys mogl to zapodaj fotki TT na innych aluskach, moze przekonam sie do czegos innego.
Skoro mowisz ze w niemczech mozna znalezc taniej i w lepszej kombinacji takie felgi to bede musial sie tam rowniez rozgladnac - mieszkam na granicy z niemcami :D

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 25.gru.2007 23:09:21 
Użytkownik

Na eBay w niemczech znalazlem tej samej firmy felgi za 1200eur (ok.4300zl)
http://cgi.ebay.de/4x-Keskin-KT7-Crazy- ... dZViewItem
Tylko one chyba nie sa chromowane?

Tytuł:
PostNapisane: 27.gru.2007 02:03:57 
Klubowicz

naprawde tak bardzo podobaja Ci sie te felgi?
Te co masz akutalnie wygladaja 100 razy lepiej.

Tytuł:
PostNapisane: 27.gru.2007 09:56:54 
Użytkownik

keskin jest jedna z bardziej utytulowana firma ale jeszcze malo znana w polsce, sa to bardzo dobre felgi.
co do wzoru to wiadomo o gustach sie nie dyskutuje.
co do chromu to napewno bedziesz musial ograniczyc (ja bym ograniczyl do zera) wizyty w myjniach typu bezdotykowego ze wzgledu na srodki zrace stosowane ww.

GALERIA
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 27.gru.2007 23:07:50 
Użytkownik

arturro_mitsu:
Dzieki za odpowiedz, o to mi wlasnie chodzilo :)

oliwer78:
Naprawde te felgi z linka podobaja mi sie bardziej niz te ktore mam aktualnie :)

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 28.gru.2007 17:02:35 
Użytkownik

o widze wreszcie ktoś z mojego rodzinnego miasta :peace: apropo tych felg za 6 koła takie same licytowałem na ebay de jakies 2 miechy temu i poszły za 800 euro także lepiej tam popilnuj aukcji a napewno sporo zaoszczędzisz lub kupisz z nówkami oponkami :):

Tytuł:
PostNapisane: 10.sty.2008 21:52:11 
Użytkownik

Ostatnio zastanawiam sie rowniez nad klasycznymi felgami - MAM8 chrom ale 19". Jak myslicie da sie jezdzic na takich w TT? Jesli tak to jaki bedzie najoptymalniejszy rozmiar ET, opony i profilu opony?

http://www.maverick.com.pl/admin/user/a ... AM%208.jpg

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 10.sty.2008 21:59:45 
Użytkownik

powiedz jakie miałeś ET, szerokość felgi oraz oponę dotychczas, to pomyślimy co dalej...

Ps. Ja tam MAMów nie lubię, ale o gustach się nie dyskutuje...

Jednak jeśli mogę coś podpowiedzieć, to popatrz sobie na najnowszy wzór RS4. W polerce lub chromie mógłby stanowić ciekawy dodatek...
Po prostu MAM jest za ciężki optycznie. Nawet A8 kiepsko wygląda na tym kole...

Tytuł:
PostNapisane: 11.sty.2008 23:22:48 
Użytkownik

dobry wieczór... dawno mnie tutaj nie było ;) tak sobie czytam i czytam ... o i felgach na tym forum piszą aż dupę sciska, jakich tutaj mamy doradców.
Forum jedynej słusznej marki, czasami ze słusznym napędem ... lecz użytkownicy chyba mało powazni ;-)

keskin jest jedna z bardziej utytulowana firma ale jeszcze malo znana w polsce, sa to bardzo dobre felgi.
co do wzoru to wiadomo o gustach sie nie dyskutuje.
co do chromu to napewno bedziesz musial ograniczyc (ja bym ograniczyl do zera) wizyty w myjniach typu bezdotykowego ze wzgledu na srodki zrace stosowane ww.

... Kolega arturro_mitsu to chyba pracuje z tymi turkami na tureckich maszynach wytapiając te tureckie pseudo felgi w Mannheim ... albo Pan Khaikan obiecał prowizję od sprzedaży ;-) Jakie to tytuły ma ta firma i gdzie je zdobyła? Nawet nad nazwą firmy niechciało się popracować, ot nazwali firmę nazwą miasta z którego uciekli. Panowie, przecież to najgorszy chłam jaki powstał w zachodniej europie, gorsza kupa to tylko chinskie BBS-y (dostępne na ebay.de-jesli ktoś bardzo chciałby, a niestety nie stać na orginały) owy produkt, bije te keskiny na łeb w jakiosci wykonania i we własciwościach stopów aluminium. Ciekawe jakie to tytuły ta firma zdobyła? Niemcy nawet do opla wstydzą się je zakładać, pojedzcie na zlot w niemczech i zobaczcie, kto jezdzi na tych keskinach, tacy sami co w polsce kupują lotki z włókna lub z blachy ocynowanej,siatexy i świecące spryskiwacze na allegro. Ponadto firma keskin zerżnęła chyba wszystkie swoje wzory felg z innych naprawdę renomowanych producentów, min. OZ, RH, BBS, BROCK itd ,
Felga dwu lub trzy czesciowa w wydaniu orginalnych jest kiepskim jednoczesiowym odpowiedikiem w wydaniu keskina... ehhhh szkoda pisać. Jesli ktos chciałby polemizować nad kółkami zapraszam na @. Zulus chromu nie ma co się bac, mnie tam nie zlazł, ani z grilla, ani z ramek wokół szyb, no ale auto mam przecież niemieckie, z tym tureckim moe być róznie, wypłucze się pod wodą, lub zetrze pod szmatką, kto wie, kto wie ....

Kolego Zulus, jesli masz trochę oleju w głowie i nie chcesz wydać pieniązków na kiepskie kopie, daruj sobie. Jesli jednak keskiny podobają ci się ponad wszystko proponuje zastanowić się nad zmianą auta, do keskina pasuje turecka IMZA
Pozdrawiam również uzytkowników allegrowych Xenon-HID-ów pochodzących z chin nie lepiej byłoby przesiąść się do jakiejś Zhonghua, Happy Emissary lub innych wymysłów chinskiej motoryzacji? Są juz przecież dostępne na polskim rynku i tak samo 50% tansze jak orginalne przetwornice które po zamontowaniu napewno nie byłoby słychać w radiu ;-)
... a znawcy marki nazywają profanacją wstawienie gazu do eski, ciekawe jakie mają zdnie na ten temat?

Pozdrawiam życząc rozsądnego kubła zimnej wody przy zakupie felg.
SzOsTi - www.rezacze.pl

Tytuł:
PostNapisane: 12.sty.2008 00:09:56 
Klubowicz

Szosti ale pojechałeś :)
co do felg keskin mają fajne wzory niektórych felg ,ale jak już napisałeś są to kopie znanych firm , więc nie dziwota. Co do trwałości, wytrzymałości to się nei wypowiem , bo nie jeździłem na nich. Wole jakoś oryginały .

Co do hidów hmm sam ostatnio zakładałem bixenon do siebie i wolałem iś tą trudniejszą i droższą ścieszką droższe ale pewne.
GAZ w eSce się nei sprawdza. jest naprawdę bardzo mało takich aut dobrze jeżdżących . Lecz to jest polemika do innego wątku

@Heweliusz felgi firmy MAM nie tylko są za "ciężkie" , ale także niezbyt wytrzymałe kumpel wpadł w dziure i felga pogieta tak że nei nadawała się do prostowania ( felga miała 2 tygodnie :( )

@ zulus poszukaj lepiej jakiegoś oryginału qry szedł do Audi TT powinieneś coś wybrać , napewno bedzie lepszej jakości i nie będziesz musiał sie obawiać o jakis tam chrom. Po za tym spokojnie powinieneś wybrać jakiś ładny wzór do TT.

pozdro 4 all

Audi Competition AWX <- BYŁO
Audi 80 AAH <- BYŁO
BMW E30 M20B25 <- BYŁO
Audi 80 KK quattro <- BYŁO
Audi 80 AAN quattro JEST DO DZIŚ 600 PS 700 NM by SLG
Audi S2 3B quattro <- BYŁO
Audi 200 MC Sport quattro <- BYŁO
Audi 100 NF Sport quattro <- BYŁO

Tytuł:
PostNapisane: 12.sty.2008 15:50:40 
Użytkownik

SzOsTi napisał(a):
... Kolega arturro_mitsu to chyba pracuje z tymi turkami na tureckich maszynach wytapiając te tureckie pseudo felgi w Mannheim ... albo Pan Khaikan obiecał prowizję od sprzedaży ;-)

rozumiem ze ty tam pracowales i znasz te felgi od podszewki, a dodatkowo miales do czynienia z kilkoma kompletami,
dziekuje ze moja opinia nt keskin'ow dzieki tobie legla w gruzach i dzieki tobie przejzalem na oczy :)

GALERIA
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 12.sty.2008 16:34:18 
Użytkownik

arturro_mitsu napisał(a):
SzOsTi napisał(a):
... Kolega arturro_mitsu to chyba pracuje z tymi turkami na tureckich maszynach wytapiając te tureckie pseudo felgi w Mannheim ... albo Pan Khaikan obiecał prowizję od sprzedaży ;-)

rozumiem ze ty tam pracowales i znasz te felgi od podszewki, a dodatkowo miales do czynienia z kilkoma kompletami,
dziekuje ze moja opinia nt keskin'ow dzieki tobie legla w gruzach i dzieki tobie przejzalem na oczy :)

Niewiem czy Szosti tam pracował ale na pewno ma on DUUUŻEE doświadczenie jeżeli chodzi o felgi.. a jeżeli chodzi o produkcje w turcji to i nawet ja to slyszałem od znajomego z niemiec..a propos w tej samej fabryce sa produkowane MAM-y :D

Odnośnie tematu to za 5-6 koła kupilbym sobie mase innych fajniejszych felg.. np Rial Daytona

http://cgi.ebay.de/Alufelgen-BMW-E46-M3 ... dZViewItem

oczywiscie w innym rozstawie...

badz BBS Le Mans

http://cgi.ebay.de/BBS-LE-MANS-DESIGN-1 ... dZViewItem

jakies baloniaste opony :P na tej a8

Pozdrawiam :D

- AUDI B1 CULT - project sell
- A4 1.9 TDI QUATTRO - lazy car
- QSW 4.2 V8 - wiedz, że cos się dzieje...

Tytuł:
PostNapisane: 12.sty.2008 21:55:24 
Użytkownik

Dred napisał(a):
Szosti ale pojechałeś
co do felg keskin mają fajne wzory niektórych felg ,ale jak już napisałeś są to kopie znanych firm , więc nie dziwota. Co do trwałości, wytrzymałości to się nei wypowiem , bo nie jeździłem na nich. Wole jakoś oryginały .

... a juz tam odrazu pojechałem... :): ot, to cała "miekka" prawda o keskinach ...

arturro_mits napisał(a):
dziekuje ze moja opinia nt keskin'ow dzieki tobie legla w gruzach i dzieki tobie przejzalem na oczy

... tak samo tam pracowałem, jak i firma keskin jest szanowana, utytułowana i renomowana. Artur napisałem to co wiem i co sądzę o tej firmie, nie odbieraj tego zbyt osobiscie. Moja odpowiedz powinna mieć formę zartu a nie wytykania buraków. Do Twojej osoby przywatnie nic niemam... no chyba ze jedzisz na keskinach :peace:

elmlody napisał(a):
Niewiem czy Szosti tam pracował ale na pewno ma on DUUUŻEE doświadczenie jeżeli chodzi o felgi.. a jeżeli chodzi o produkcje w turcji to i nawet ja to slyszałem od znajomego z niemiec..a propos w tej samej fabryce sa produkowane MAM-y
Odnośnie tematu to za 5-6 koła kupilbym sobie mase innych fajniejszych felg.. np Rial Daytona

http://cgi.ebay.de/Alufelgen-BMW-E46-M3 ... dZViewItem

oczywiscie w innym rozstawie...

badz BBS Le Mans

http://cgi.ebay.de/BBS-LE-MANS-DESIGN-1 ... dZViewItem

... tak jest pewne doświadczenie mam w tym temacie ... :)
... znam tez takich co mieli okazję kupić BBS LM za 4k ... i odpuscili :diabel:
... jako ripostę proszę potraktować te słowa ... NIE POLECAM :D

Tytuł:
PostNapisane: 14.sty.2008 20:59:30 
Użytkownik

Widze dyskusja nt felg rozgorzala :D
Dobrze jest posluchac ludzi ktorzy maja pojecie na dany temat. Keskiny juz wczesniej sobie odpuscilem. MAMy widze nie maja rowniez zbyt dobrej opinii u Was. No nic, chyba lepiej bedzie poszukac jakis uzywek, ale znanej marki, niz nowych, ale o kiepskiej renomie (za te same pieniadze).

Tytuł:
PostNapisane: 15.sty.2008 01:32:41 
Użytkownik

zulus napisał(a):
Widze dyskusja nt felg rozgorzala :D
Dobrze jest posluchac ludzi ktorzy maja pojecie na dany temat. Keskiny juz wczesniej sobie odpuscilem. MAMy widze nie maja rowniez zbyt dobrej opinii u Was. No nic, chyba lepiej bedzie poszukac jakis uzywek, ale znanej marki, niz nowych, ale o kiepskiej renomie (za te same pieniadze).

I to się nazywa "wyciąganie wniosków"... IMHO bardzo dobra decyzja...

Seba - ja znam takiego, co nie kupił za 3000zł 19" LeMansów i będzie żałował do końca życia (wąż w kieszeni się odezwał, a skończyło się 4 euro powyżej mojego limitu) :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 10.lut.2008 22:31:34 
Użytkownik

Dzisiaj wlasnie kupilem i przywiozlem nowe fele do mojej Audi :D
Na dniach je zaloze, zrobie kilka zdjec i wrzuce je na forum.
Zgodnie z radami kupilem uzywane ale orginalne, dobrej firmy felgi :D
Napisze o nich wiecej jak wrzuce zdjecia :)

Pozdrawiam.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1