.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 23.lis.2024 05:37:18

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A8 '97 2.5TDI] Problem ze zbiornikiem paliwa
PostNapisane: 26.gru.2007 22:18:26 
Użytkownik

Witam wszystkich,

jakiś czas temu byla robiona pompa paliwa (w baku) do audi a8 2.5 tdi. Problem polega na tym, ze wraz z wymiana pompy zostaly wyczyszczone dysze jak i sam zbiornik. Po zmontowniu całości okazalo sie, ze po uprzednim napelnieniu kosza paliwen i po przejechaniu ok. 1-2 kilometrow kosz z ktorego zasysa paliwo silnik jest pusty i silnik zapowietrza sie. Prosze o ratunek, calosc byla juz chyba z 10 razy rozbierana i skladana do kupy, sprawdzana szczelnosc polączen w baku i nic, problem wraca jak bumerang.

Dziekuje i pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 26.gru.2007 22:31:52 
Użytkownik

nie wiem jak jest u ciebie ale mialem przygode w dafie i to calkiem niedawno. W moim przypadku zuzyla sie laczka przewodu gumowego z baku z przewodem biegnacym do silnika(metalowa rurka)-poprostu zaczynala pekac i lapalo powietrze, auto zgaslo na prostej, kompletnie zostajac we wsi X . Moze u ciebie ktos podczas demontazu lub przy jakims grzebaniu cos poruszyl-uszkodzil a teraz sa tego skutki.
PS. U mnie objawy byly nastepujace:
- slabe auto
- nie zawsze chcial zapalic od kopa
- bardzo nierowne obroty
edit: moja rada przepatrz przewody lecace do silnika, zawsze moze gdzies sie przetrzec a nowy samochod to to nie jest ;)

:kosci:

Tytuł:
PostNapisane: 26.gru.2007 22:52:17 
Użytkownik

Juz sprawdzalem, ewidentnie cos nie gra z koszem w zbiorniku lub z dyszami, chociaz sam juz niewiem, ale sprawdze mimo wszystko metalowe przewody wychodzace z baku jeszcze raz....

Tytuł: zapowietrzanie
PostNapisane: 29.gru.2007 23:29:32 
Użytkownik

witam mam ten sam problem mam audi taką jak ty i to samo w interfejsie wyskoczył mi błąd że mam walnięty czujnik rezerwy paliwa i rano lece go sprawdzić mój problem zaczyna się gdy z całego zbiornika ubędzie mi około 20 litrów zapowietrza się ale najpierw zapala się kontrolka od podgrzewania świec spróbuj zalać do pełna i napewno będziesz latał ja narazie jeżdże i dolewam ale muszę to jutro sprawdzić jeżeli coś się zmieni dam ci znać narazie

Tytuł:
PostNapisane: 30.gru.2007 13:47:47 
Użytkownik

witam,

znalazlem firme ktora zajmuje sie naprawa i regeneracja pomp paliwa i nie tylko, po rozmowie z nimi wyslalem w piatek caly kosz wraz z pompką. Teraz czekam na ich diagnoze.....i rachunek za naprawe oczywiscie. Firma jest konkretna i mam nadzieje ze sie z ta denerwujaca pierdołą uporam

PS. jest dokladnie tak jak mowisz, zapala sie grzalka swiecy, a napelnym baku nie ma zadnego problemu, ale jako ze juz wyslalem kosz musze poczekac na diagnoze (i rachunek) fachowcow

Tytuł:
PostNapisane: 30.gru.2007 17:45:11 
Użytkownik

witam a przy jakiej ilości dzieje ci się ta sytuacja mi z całego zbiornika opada do pierwszej od góry kreski tej dłuższej i koniec jazdy wymieniłem dziś pływak który znajduje się w drugiej komorze niż pompka i nic wymieniłem ten pływak co jest przy koszu paliwowym i lipa interfejs zaznacza mi błąd czójnik rezerwy paliwa jeżdże już tak troche czasu już mnie nosi jeżeli poradzisz sobie to daj znać bo zwarjuje

Tytuł:
PostNapisane: 30.gru.2007 19:26:57 
Użytkownik

nie potrafie teraz okreslic bo do tej pory jezdzilem do warsztatow z polowa baku, dopiero niedawno odebralem samochod i zatankowalem do pelna i zrobilem moze 60 km i wyslalem kosz z pompa do serwisu, ale z tego co wiem to w samym koszu przy pompie znajduje sie plywak ktory to niby przy zbyt nizkim pozionie paliwa powinien wlaczyc pompe i napelnic kosz. Przyposzczam ze moze ten plywak szwankowac ale chce poczekac na opinie fachowcow, jakby co to napisze co bylo przyczyna awarii.

Tytuł:
PostNapisane: 03.sty.2008 21:18:11 
Użytkownik

witam masz już coś o swoim autku bo ja mam swoje w serwisie boscha i jeszcze nic nie mają a jeżeli chodzi o ten pływak to u mnie wychodzi taki błąd czójnik stanu paliwa ale wymieniałem i nic daj znać jak będziesz coś miał

Tytuł:
PostNapisane: 03.sty.2008 21:48:03 
Użytkownik

witam, jeszcze narazie czekam, jak tylko cos bede wiedzial to na 100% dam znac co bylo przyczyna zapowietrzania baku w moim przypadku. Jeszcze niemam zadnej informacji od nich.

Tytuł:
PostNapisane: 04.sty.2008 17:31:45 
Użytkownik

czy ktos wie gdzie jest przekaznik do pompy paliwa w baku ?

Strefa czasowa: UTC + 1