Hejka koledzy
RAFIII, u mnie przewód W jest na 5 pinie w zielonej wtyczce - nie podłączyłem go.
Muszę jeszcze powalczyć z czujnikiem oleju (na dniach to będę robił)
I generalnie to prawie wszystko jest OK
Kolego tomolowski, jeśli chodzi o przejściówkę z B4 do A4 to w tym temacie już ktoś wspominał o tym. Ale moim zdaniem to dasz sobie radę sam, mając do dyspozycji pinout obydwu liczników.
Kolego Mad_Max, myślę że twój FIS dokonał już żywota

Możesz go naprawić lub poszukać drugiego licznika. Naprawy liczników widziałem ostatnio na Allegro, ale nie wiem jakie są koszty.
Nie pokazuje ci otwartych drzwi, bo te liczniki nie miały tej funkcji. W tym temacie, któryś z kolegów pisał, że odnalazł komórkę w pamięci licznika, która jest odpowiedzialna za ikonkę otwartych drzwii. Wystarczy zmienić wartość tej komórki i podobno pokazuje "autko" na FISie.
Generalnie to z tym wyświetlaniem otwartych drzwii to jest problem. W liczniku który ja mam, info o otwartych drzwiach idzie z modułu komfortu, którego nie posiadam

Żeby tego było mało, to nie jest jakieś tam podanie masy z czujnika drzwiowego lecz sterowanie odbywa się przez podanie odpowiedniego sygnału wypełnienia. (też nie mieli czego wymyślić)
PS
RAFIII jak ci idzie walka z licznikiem ? Może jakieś foto story ?
Pozdrawiam