Witam!
Szczerze powiedziawszy mam B2 i też mam takie akcje. U mnie jest to od początku jak kupiłem samochód i w sumie ja się tym nie przejmuje:) Z tym że nie wiem jak mocne drgania występują u Ciebie ale tak jak u mnie to wydaje mi się to normalne (może się myle) A przy puszczaniu gazu (gwałtownie) też mi szarpnie i to również moim skromnym zdaniem jest normalne przy manualnej skrzyni biegów także jak na mój gust nie musisz się martwić. Nie porównuj automatu do manuala
Jeżdżę też czasami Renault Megane Scenic i tam to są dopiero dziwne objawy ale jeździ jak trzeba więc też to zlewam... Mianowicie... Mam wrzucony bieg np trójke. I teraz jak tylko dodaje gazu lewarek zmiany biegów wychyla się w stronę tyłu auta puszczam gaz lewarek wraca
Wychylenie jest nie duże ale odczuwalne ok 20-30mm.
Reasumując... Jeśli lewarek nie drży jakby miał padaczke i szrpie tylko przy gwałtownym puszczaniu gazu to moim zdaniem nie martw się na zapas! Szkoda tylko że przy wymianie skrzyni nie wymieniłeś sobie odrazu sprzęgła z dociskiem skoro piszesz że stan do wymiany ale oczywiście Twoja sprawa... Szkoda podwójnej roboty:)
Jeśli się myle w tym co napisałem niech ktoś mnie poprawi bo może też mam ten problem a nawet nie wiem że to problem
Zobaczymy co inni napiszą.
Pozdro.