.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 22.kwi.2025 04:08:40

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Czy warto ? A4 z rajchu .
PostNapisane: 05.mar.2005 16:44:55 
Użytkownik

Znalazlem A4 tdi 110 KM z 99 za 6.799 Eu uszkodzona lewa strona tak
przynajmniej widac na zdjeciach . Auto wystawione jest juz od 3 tygodni
pierwsza cena byla 7000 Eu , mam watpliwosci co do tego auto bo cos
za dlugo nikt go nie che kupic. Fury podobne cenowo i rocznikowo sprzedawane sa w ciagu max 2 dni równiez uszkodzone .
To jest adres tego komisu :http://home.mobile.de/B-T-Automobile.

Tytuł:
PostNapisane: 05.mar.2005 17:50:17 
Użytkownik

Zobacz sobie na zdjeciu ze środka, że środkowa konsola łącząca się z przy dżwigni zmiany biegów rozeszła sie. Ona jest tam łączona z dwóch części. To co się stało oznacze jedno - że fotel kierowcy troche wjechał do środka i już możesz sobie wyobrazić co się stało. Daje sobie .... obciąć, że szprosy między dzwiami a błotnikiem rozeszły się po prawej stronie auta - z tyłu widzisz :?: . Zresztą ze zdjęć - które to są specjalnie zrobione z daleka i tak widać, że dach sie podniósł od strony kierowcy. Dla mnie juz jest pozamiatane ja bym tego nie kupił. Chyba, że lubisz takie tematy i nie boisz się że ktoś kiedyś z samochodu stojącego obok na światłach zawoła - HEYAH BANANA :D :D .

Jak szukałem A4 dla siebie to oglądałem wiele egzemplarzy i generalnie powiem tyle - jest to auto niestety na tyle oszczędnie zrobione i z tak cienkich blach, że każde kujnięcie niemalże jest poważne. Aj zresztą co tu tłumaczyć ja mógłbym referat napisać. Mam na dysku zresztą katalog ze zdjęciami padlin które musiałem to zobaczyć przed tym jak znalazłem auto zadawalające moje wymagania...

Pozdrawiam i życzę zakupu dobrego auta... szukaj dalej...

Tytuł:
PostNapisane: 06.mar.2005 11:02:48 
Użytkownik

Teraz to juz wiem dlaczego auto jeszcze nie sprzedane, masz racje sam tego
nie zauwarzylem na tych zdjeciach , zaleta tego samochodu moze byc przebieg bo niecale 100.000 km na disla to ciezko znalesc z tego rocznika
oczywiscie jezeli jest autetyczny .Rezygnuje z niego przynajmniej nie za takie pieniadze dzieki za info . Ostatni moglem kupic za 3000 e tez a4 z 97 ,90 kM
klima ,mocno udzezony lewy przod air bag- ok ale sie spóznilem auto sprzedane w 1 dzien mysle ze by³o warto . Podesle ci zdjecia na priv
sam zobaczysz.

Tytuł:
PostNapisane: 06.mar.2005 12:04:48 
Klubowicz

Kolego... szukasz autka nie wiadomo gdzie a Rogal sprzedaje A4 i to w TDI - może sie tym zainteresuj??

Tytuł:
PostNapisane: 06.mar.2005 13:20:04 
Użytkownik

Tomek: A4 udeżona w przód to napewno oprócz spraw blacharskich masz do zrobienia wszystkie poduszki silnika. Tam jest tak rozwiązane, że na wzmocnieniu przednim jest ogranicznik wychyłu silnika i on zawsze powoduje przesunięcie silnika w tył w momencie dzwonu. Miałem kiedyś takie A4 - genaralnie z góry to nic nie było do roboty ale jak wszedłeś do kanału i zobaczyłeś ją od dołu to odrazu 1000zł z kieszeni Ci wypadało. Generalnie nic nie było ale jak podliczyłeś sobie poduszki silnika, wiskoze, smigło, czołówke, lampy wentylator elektryczny ipt itd z takich bzduz co ich prawie nie widać to się grubo robiło... Z moich doświadczeń wynika jedno - że auto uszkodzone w niemczech jest w takiej cenie, że jak ne przywieziesz tutaj, naprawisz na uzywanych częściach z giełdy i zaoszczędzisz na czym tylko będziesz mógł to Cie wyjdzie tyle ile całe a całe będzie bezwypadkowe !!!!!!!!!!. Popatrz sobie i naprawde przekalkuluj to...

A co do mojej to jest bezwypadkowa - nie wiem czy będzie Cię interesować :D :D

Tytuł:
PostNapisane: 06.mar.2005 13:33:09 
Użytkownik

Tomek: właśnie doszły zdjęcia czarnej A4. Faktycznie auto ogólnie w ładnym stanie. Generalnie to do wstawienia jest nośnik błotnika i słupek drzwi przednich L. Blach do kupienia troche masz, Dodatkowo z lewej strony A4 jest Intercooler i zbiorniczki płynu. Jeszcze całe zawieszenie na lewą strone, poduszki silnika, sanki itp. Mam rozumieć, że jesteś blacharzem ??. Bo albo nim jesteś i znasz się na robocie i kosztach części albo nigdy nie przejechałeś się na takiej "ofercie cenowej"...

Tytuł:
PostNapisane: 06.mar.2005 20:13:31 
Użytkownik

Sam nie jestem blacharzem ale tak siê sklada ze kolega sie tym zajmuje zawodowo ,czasami cos tam mu pomagam widzial zdjecia i wszystko z czesciami mialo kosztowac max 5.000 zl ale i tak nic z tego bo auto bylo sprzedane w tym samym dniu co pojawilo siê w necie. Znajomy który mieszka w rajchu pojechal ogladac to auto a tam juz ktos z polski go kupil ale ogladal i uszkodzenia by³y mniej wiecej takie jak ty opisales, Mimo wszystko mysle ze byla oferta godna uwagi bo za taka nie uszkodzona trzeba dac conajmniej
6000 -6500 e a do Polski jada wiekszosci uszkodzone bo nie ma tak ze niemiec
sprzeda samochód w dobrym stanie za przyslowiowe grosze.Gdyby nie to ze
szukam limuzyny to zainteresowal bym siê tym co masz do sprzedania kombi
odpada :(.

Tytuł:
PostNapisane: 06.mar.2005 20:53:10 
Użytkownik

5000zł to wtedy gdy blacharkę będziesz miał po kosztach - ale tak pewnie by było. Co do auta to A4 jest MAŁE. Jest mniejsze niż B4 nie mówiąc już o passacie b5/b6. Wiec albo kup kombi albo daj sobie spokuj z tym modelem. Bo naprawde poważnie Ci mówie miejsca tam jest na 4-ro osobową rodzine ale karzełków :D

Tytuł:
PostNapisane: 06.mar.2005 21:13:19 
Użytkownik

Rogal napisał(a):
5000zł to wtedy gdy blacharkę będziesz miał po kosztach - ale tak pewnie by było. Co do auta to A4 jest MAŁE. Jest mniejsze niż B4 nie mówiąc już o passacie b5/b6. Wiec albo kup kombi albo daj sobie spokuj z tym modelem. Bo naprawde poważnie Ci mówie miejsca tam jest na 4-ro osobową rodzine ale karzełków :D

Sory ale moja 4 osobowa rodzina miesci sie bez problemu :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 06.mar.2005 21:34:29 
Klubowicz

Sedan to bardzo małe autko!! Rogal ma tutaj zdecydowanie rację... pozatym Avant jest bardzo praktycznym autem i pakownym - sam żałuję, że nie kupiłem Avanta... ale może jeszcze kiedyś te Atamanowe S4 będzie moje... :diabel:

Do tej pory zostają jedynie marzenia :)

Tytuł:
PostNapisane: 06.mar.2005 22:12:37 
Klubowicz

666 napisał(a):

Wiesz.......do malucha takze 5 osob wsadzisz :D

Tytuł:
PostNapisane: 06.mar.2005 22:20:40 
Użytkownik

necro napisał(a):
666 napisał(a):

Wiesz.......do malucha takze 5 osob wsadzisz :D

W CC kiedys jechalismy w 7 osob - poj 700cm3 :659:

Tytuł:
PostNapisane: 06.mar.2005 22:53:41 
Użytkownik

polonez 9-ciu :)

Tytuł:
PostNapisane: 06.mar.2005 23:10:29 
Klubowicz

Potwierdzam - w B5 miejsca jest stosunkowo mało. Jeśli osoby z przodu mają powyżej 170cm wzrostu i muszą odpowiednio odsunąć sobie fotele, to z tyłu zostaje wystarczająco miejsca dla dzieci. Dla dorosłych już raczej nie. Na krótszych odcinkach można się jeszcze przemęczyć, ale...

Strefa czasowa: UTC + 1