Witam.
Czytajac forum zauwazylem,ze wielu uczestnikow korzysta z uslug polecanych mechanikow,ale jest tez duzo forumowiczow polecajacych autoryzowany warsztat samochodowy.
W sumie to potrzebuje rady.
Mieszkam poza granicami Polski i tydzien temu kupilem poraz pierwszy Audi - a6 c5 1.9 tdi AWX(130KM i 5 biegowa skrzynia)
Przebieg 169 tys. i za jakis czas musze wymienic rozrzad.
Czytalem co znalazlem na forum i nie bardzo jestem pewny jak zabrac sie za wymiane tego rozrzadu.
Tzn. chodzi o to ze na wakacje bede w Polsce i moglbym przy okazji zrobic co potrzebne przy aucie podczas urlopu.
Bede niedaleko Plocka i tu w sumie mam najwazniejsze pytanie.
Szukac jakiegos mechanika ktory sie tym zajmie czy tez jechac do serwisu i nie bawic sie w szukanie polecanych specjalistow?
Gdy przeczytalem jakie moga wystapic klopoty po niewlasciwie "zrobionym" rozrzadzie to "wpadlem" w rozterke i brak mi zdecydowania jak postapic.
Orientuje sie ktos moze jaki jest mniej wiecej calkowity koszt w autoryzowanym serwisie wymiany wszystkich paskow,napinaczy i reszty przy rozrzadzie z robocizna i czesciami?
Jesli sie okaze ,ze mniej wiecej tyle samo co w Belgii to nie bede sobie ani tez komus zawracal glowy i zrobie wymiane tutaj.
Natomiast gdy okaze sie,ze warto pojechac do polecanego w Polsce "speca" od tych rzeczy i bedzie dobrze i taniej to mozecie kogos polecic w okolicach Plocka (Gostynin)?
Chyba troche zagmatwalem,ale mam nadzieje,ze da sie to jakos zrozumiec
Dziekuje i pozdrawiam.
pablo.k