Witam,
Przeszukiwalem forum w poszukiwaniu tematow dot. ww. autka z silnikiem 2.7 BT Quattro. Wiem, ze zaraz trafia sie wpisy typu, "profanacja", po co gaz do takiej fury itp. Jednak nie o takie porady mi chodzi. Wiec porosze sie wstrzymac
Mianowicie, zastanawiam sie nad kupnem takiej A6. Do tej pory mialem A6 2,8 Quattro. Jednak zostala sprzedana. Teraz mam szanse kupna A6 2.7 BT 2004 rok w dobrej cenie. Nie zstanawialbym sie nawet nad tym silnikiem, nie bralbym go pod uwage bo wiem ile palil 2.8. Zawsze myslalem nad TDI ale ww. autko znam od salonu, wiem dokladnie jakis jest jej stan, wiem gdzie i kiedy byly robione serwisy itp. Stan idealny, nie bujala sie na PL drogach. Dlatego powaznie zastanawiam sie nad kupnem.
Jednak chcialbym ja zgazowac, ale chcialbym poznac opinie wlascicieli takiej konfuguracji z LPG. Czy warto, jak sie sprawuja i jakie instalacje. Jakie jest spalanie, jakie koszty instalacji. Gdzie warto zakladac takie instalacje?
W watkach, kotre znalazlem, nie bylo niestety konkretow. Wiekszosc to opinie ludzi, kotryz nie mieli z takim silnikiem i lpg stycznosci lub opinie tylu znam kogos kto zna kogosc, kto mial 2.7 BT LPG i byla lipa.
Z gory dziekuje za pomoc.
Pozdrawiam