SEBASTIANLONDON napisał(a):
moze sos mi podpowiesz bo na zapalonym silniku przez korek oleju mocno sapie jakby odma byla zapchana ale gdzie ona jest pod pokrywa klawiatury i czy moze sie ona zapchac jest to pokazane na filmie z gory ci dziekuje jeszcze raz
czekam na twoja odpowiedz
Niestety Seba ale Twoje linki nie działają ... . Pal licho - na temat dmuchania z otworu korka wlewu oleju wypowiedziałem się jeden post wyżej - odpowiadając na pytania Stamleja (przeczytaj sobie
). Krótko mówiąc - objaw jak najbardziej normalny w tych silnikach i zazwyczaj nie powinien budzić niepokoju. Na odpowiednio ciepłym silniku KAŻDY PDek dmucha bo inaczej być nie może
.
Gdyby to był mój samochód (lub mój klient
) - w następnej kolejności sprawdziłbym regulację luzu pompek i zamienił je miejscami, a potem ponownie zlogował.
Przekładka pompek "na próbę" to doskonała okazja do zerknięcia w gniazda rozpylaczy (pod kątem szczelności/wypalenia).
Pamiętaj jednak, że na próbę można sobie pompkami dowolnie żonglować, jednak "naprawa właściwa" MUSI (!!!) zakończyć się wymianą naprawczych zestawów uszczelniających (w przeciwnym razie zagrożenie wypalenia gniazd w głowicy rośnie horrendalnie).