Notarius22 napisał(a):
Dred,
Zdaje sobie sprawe ile kosztują części do takiej "S"ki... Poza tym mam dostęp do części po "troszkę" niższej cenie.
Wiem również, że o takie autko trzeba dbać. Mam motor, który co miesiąc jest na serwisie ponieważ "wydaje mi się" że coś stuka, nierówno pracuje etc.
Jest włoskiego koncernu Aprilia.Głupia rysa na lakierze i już Mnie.... więc myślę, że to autko Mnie nie przerazi...
Zawsze byłem tego zdania, że najważniejsze są części jakie "wkładasz" opony na których jeździsz i wygląd, który świadczy o Tobie...
Jeżeli chodzi o "sekwencje" to dlatego bym założył ponieważ dużo podróżuje bo jestem delegowany zazwyczaj poza granice naszego państwa (najwiecej Niemcy), i Lpg byłoby w tym momencie wskazane.
Czytałem posta, w którym jest napisane na temat LPG i wyciągając wniosek stwierdziłem, że to dobry pomysł jeżeli samemu się go zakłada (kupując niezagazowane) a oszczędność w tym momencie jest duża.
Ps. Dodam jeszcze, że posiadałem skuter, który spalał 7,9 litra benzyny i litr oleju (castrol 48zl) na 300km, reasumująć był to wydatek ok. 45zl/100km więc jak na skuter to też troche.... zrobiłem nim 18tyś km.
Pozdrawiam!
jezeli porownujesz spalanie skutera do 4.2 to patrz
skuter 8L/100km = mniej wiecej 40zl plus olej
4.2 v8 20L Pb/100km = mniej wiecej 100zl plus olej
LPG 20L/100km = +- 50zl drugie 50zeta zchodzi na amortyzacje zakupu instalacji.
spalanie podalem 20L bo przypuszczam ze na poczatku nie zejdziesz nizej
opony do skutera + - 100-150zl na 2 lata
opony do 4.2 v8 od 500-700zl sztuka = minimum 2500zl
nie wystrasz sie ceny opon bo trzeba kupic dobre opony do tych aut a jak na uzywkach badz "no name" chcesz jezdzic to poprostu nie stac cie na to auto!
zakladam ze opony zmienial bedziesz mniej wiecej co 2 lata acz kolwiek zalezy ile bedziesz robil km.
pierwsze po kupnie powinienes zrobic rozrzad mimo tego ze poprzedni wlasciciel zapewnial ze wymienial 5000km temu
mozna tak pisac bez konca.
usiadz spokojnie przy piwku i przemysl sobie czy naprawde cie stac na to auto
nie odzradzam ci zakupu tylko uprzedzam fakty jak koledzy poprostu takie auto moze byc twoja miloscia albo twoim najwiekszym utrapieniem i wielka skarbonka bez dna!!!!
pozdro.
i podejmij sam decyzje