Wiec tak zaczne od początku.....
Miałem problemy z niedogrzanym silnikiem,cały czas ok 50 stopni a jak zasłoniłem chłodnice to łapał 90 stopni i to na trasie 2 500 km non stop.....
Poczytałem na forum .....termostat do wymiany....kupiłem termostat,po wymianie problemy z odpowietrzeniem i silnik ciągle 110 stopni na zegarach...wyciagam termostat,gotuje go i otwiera sie i zamyka prawidłowo,wkładam spowrotem...
Zapomniałem z bratem dokrecic rolke napinajaca pasek rozrzadu i przeskoczył mi wałek lewy jak sie patrzy na silnik z przodu samochodu....
Lekko stukał wiec wiecej nie dłubałem tylko do mechanika ( z tego powodu musiałem wracac ja i 4 pasażerów samolotem do UK czyli 5 x 500 zł na bilety
![n :/](./images/smilies/005.gif)
)
Auto poszło do mechanika ,ten ustawił rozrzad nawet nie pofatygował sie zobaczyc czy cos sie uszkodziło czy nie " bo ładnie silnik chodzi i nie ma co ruszac " na moje polecenie zeby zmierzyc cisnienie w cylindrach " nie bo ładnie silnik chodzi i nie ma co ruszac i to kosztuje 150 zł i musiał bym wykrecac swiece i jakies blachy
![Neutral :|](./images/smilies/icon_neutral.gif)
" a umawialismy sie ze ma to byc zrobione i wszystko sprawdzone ....
W miedzyczasie ocenił ze do wymiany jest
pasek rozrzadu.
rolka prowadzaca,
pasek wielorowkowy (którego w ostatecznosci i tak nie wymienił )
,napinacz paska wielorowkowego
,koło wielirowkowe na które przychodzi wisco.....
Dodam ze w grudniu wymieniałem kompletny rozrzad 2 razy i raz pompe wody (dlatego wymieniałem rozrzad 2 razy bo za 1 rzem nie wymienili pompy i zalało płynem wszystko
![n :/](./images/smilies/005.gif)
) i zrobiłem na nim 10 000 km ...
Po negocjacjach wymienił :
pasek rozrzadu
rolke prowadzaca paska rozrzadu
napinacz paska wielorowkowego
płyn
ustawił rozrzad
780 zł razem
Silnik dalej ma 110 st non stop, wentylatory chodza prawie non stop,nie wiem czy moge auto brac w trase bo mimo początkowych zapewnien o gwarancji na wszystko powiedział ze nie da mi gwarancji zadnej ze to bedzie chodziło !!!!
I jeszcze gratis odarł mi auto o drzwi garażowe bo brat mi przysłał zdjecia i taki kolor jak mam auto odarte ma na drzwiach do warsztatu
Co robic gdzie sie udac ???
Polecacie jakis sprawdzony warsztat w okolicy Jasł-Gorlic-moze Kraków ???
Dlaczego pokazuje 110 st ???
Czujniki sparawdzone komputerem i pokazuja dobrze
Prosze sie powstrzymac od głupich komentarzy bo naprawde nie mam nerwów do tego w tej chwili
Bardzo dziekuje za wszelka pomoc ....