Witam,
Pewnie ten watek był juz niejednokrotnie poruszany, ale informacje, które do tej pory zebrałem wprowadziły w moje zapiski nieco chaosu
Problem polega na tym, że moja audica skacze jak koza po najechaniu na wszelkie nierówności. Przy najechaniu na próg samochod przodem przechodzi bez problemu, natomiast tył podskakuje i buja się kilka razy Lubię extremalne sporty, ale w dłuższej trasie takie podskoki są mało przyjemne.
Przeczytałem gdzieś na forum, że powodem są amortyzatory. Z drugiej strony mechanik stwierdził, że podstawowa przyczyna będą akumulatory ciśnienia (gruszki). Co powoduje skakanie tylu?
Poza tym jak jest z gruszkami? Z tego, co wiem Akumulatory ciśnienia z sedana 100 c4 maja inny numer i mocowanie niż w przypadku Avanta (takie informacje dostałem z serwisu audi). Ewentualnie czy znacie jakieś sklepy w Polsce czy za granica, w których można kupić takie gruszki w normalnej cenie?
Zakup nowych gruszek nie wchodzi w grę ze względu na koszty (2800 zł jedna). Czy jest ktoś, kto potrafi regenerować akumulatory ciśnienia? Jak wygląda ewentualna przeróbka i zamontowanie standardowych amorów? Czy trzeba coś zmieniać w systemie mocowanie etc.?
To chyba wszystkie pytania, którymi postanowilem was zasypać
Pozdrawiam