.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 24.lut.2025 12:02:14

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Audi A6 (C5) z Gniezna
PostNapisane: 06.kwi.2008 11:47:02 
Użytkownik

Witam serdecznie,

Dość długo w sieci szukałem ogłoszeń, aż znalazłem komis AUTO CLUB IMPORTER SAMOCHODÓW przy ul. Poznańskiej 92 w Gnieźnie.

Może Koledzy Klubowi znają ten komis?
Mam tam zarezerwowane Audi A6 - szukam potwierdzenia albo zaprzeczenia ze właściciel to kombinator i oszust? - Zbyt ostro? Trudno znaleźć dzisiaj uczciwych ludzi, którzy rzetelną praca i przyzwoitym handlem zarabiają na życie.

Mam jeszcze prośbę - być może jakiś Kolega Klubowicz dysponuje czasem we wtorek ok godz 15 i mógłby podjechać właśnie do tego komisu udzielić mi na miejscu porad i wsparcia technicznego przy dokonywaniu zakupu auta:
http://otomoto.pl/audi-a6-2-5-v6-tdi-qu ... 98760.html
Dojeżdżam z Rzeszowa i myślę że około godziny 15 będę już na miejscu.

Rewelacyjnym wsparciem byłby ktoś z VAGiem z okolic Gniezna lub mającym czas i mogącym podjechać (za odpłatnością). :064:
Proszę nie sugerować się ceną - to netto - nie zawiera opłat, ani Vatu oraz akcyzy - rzeczywista wartość zakupu jest ok 85-87 tyś zł
Jeśli to możliwe proszę o kontakt tel - wystarczy sygnał ja oddzwonię: 0-605 331 704

Kolejna prośba to wskazanie jakiegoś rzetelnego Warsztatu w Gnieźnie lub okolicach - a może jest ASO w Gnieźnie?
Najbliższe na stronie Audi znalazłem w Poznaniu - który z tych 3 byście polecili do sprawdzenia auta:
1. Auto premium ul. Krańcowa 40/42
2. Krotoski - Cichy ul. Poznańska 33 Poznań- Przeźmierowo
3. Rzepecki - Mroczkowski ul. Wiatraczna 5 Poznań

Gdyby mi to nie wyszło to w okolicach jest kilka jeszcze Autokomisów m.in. w Chodzieży i znalazłem również w Ujściu za Chodzieżą
pozdrawiam serdecznie

Tytuł: Re: Audi A6 (C5) z Gniezna
PostNapisane: 18.maja.2008 12:36:31 
Użytkownik

Waclaw_Szubert napisał(a):

Może Koledzy Klubowi znają ten komis?
Mam tam zarezerwowane Audi A6 - szukam potwierdzenia albo zaprzeczenia ze właściciel to kombinator i oszust?

Sprzedawca starał się wcisnąć kit jaki pierwszy raz w życiu słyszałem, kłamał w żywe oczy a sprawy istotne ignorował i informował że to nieistotne :503:
Waclaw_Szubert napisał(a):
Mam jeszcze prośbę - być może jakiś Kolega Klubowicz dysponuje czasem we wtorek ok godz 15 i mógłby podjechać właśnie do tego komisu udzielić mi na miejscu porad i wsparcia technicznego przy dokonywaniu zakupu auta:
http://otomoto.pl/audi-a6-2-5-v6-tdi-qu ... 98760.html
Dojeżdżam z Rzeszowa i myślę że około godziny 15 będę już na miejscu.

Przyjechałem, zobaczyłem... zostawiłem
Pierwszy "rzut oka" w miarę przyzwoity, ale po zbliżeniu sie do maski auta na przednim pasie widoczne nieudolne zaprawki lakiernicze i wiele odprysków lakieru - zbyt wiele sądząc po przebiegu auta, wnętrze - tutaj przeżyłem szok - nie widać tego na zdjęciach, ale kierownica jest w stanie wskazującym na diametralne zużycie elementu - mam auto ze skórzaną kierownicą i przebiegu blisko 500 kkm ale moja kierownica w porównaniu ze zużyciem prezentowanej to "cud, nówka nieruszana". Dźwignia zmiany przełożeń jest w podobnym stanie. Oderwane zamkniecie schowka podłokietnika i nieudolnie sklejone gumą. Cały kokpit deski rozdzielczej - odniosłem wrażenie nieestetyczne - mówiąc oględnie.

Kiedy sprzedawca uruchomił auto przeżyłem totalny szok - właściwie to mój zmysł słuchu przeżył ekstremalne doświadczenie - silnik bardzo ciężko sie uruchamiał a jak już zaczął - nierównomiernie - pracować wydawał dźwięki nie z tej ziemi. Mój wujek ze wsi Pogwizdów Stary w podkarpackim ma starego ursusa, którym orze pole ma ze 20 lat ten traktor, ale jego odgłos w porównaniu ze skowytem wydobywającym się z tego auta to istna symfonia, której chce się słuchać.
Dodatkowo błękitny dym wydobywający się z rury wydechowej niechybnie przypomniał czasy kiedy mój ojciec jeździł pierwszym autem - syrenką.

sprzedawca: "diesle tak mają jak dłużej postoją" - no koments :503:

Tak czy inaczej przestrzegam przed ewentualnym zakupem tego auta - zbyt wiele niewiadomych - tego dnia przejechałem blisko 3 tys km, zobaczyłem wiele aut i wybrałem wspaniały egzemplarz

pozdrawiam wszystkich poszukujących
dziekuje wszystkim doradzcom

Tytuł:
PostNapisane: 18.maja.2008 15:13:35 
Użytkownik

Cytuj:
Tak czy inaczej przestrzegam przed ewentualnym zakupem tego auta - zbyt wiele niewiadomych - tego dnia przejechałem blisko 3 tys km, zobaczyłem wiele aut i wybrałem wspaniały egzemplarz

to powiedz cos więcej o tym egzemplarzu ;)

Tytuł:
PostNapisane: 18.maja.2008 20:32:54 
Użytkownik

A czego chciałeś się spodziewać po 3 letnim bogato wyposażonym A6 za 55tys????. Tak jak wielu nauczonych życiem użytkowników tego forum pisze, że auta z młodego rocznika za cenę znacznie starszego egzemplarza = trup i teza ta się potwierdza. Nie inaczej było w Twoim przypadku. Ja też ostatnio znalazłem A6 C5 z 2005 roku. Full wypass bez Recaro i solaru, reszta wyposażenia wzorowa. Cena?? 49 tys zł!!!!. Poprosiłem sprzedawcę o dodatkowe fotki a na nich zobaczyłem świecącą się kontrolkę Check Engine a na kolejnej niebieski dym. Auto oczywiście w 100% sprawne z lekko obdartym zderzakiem. Piszę więc do kolesia, że auto ma jakąś awarię i najlepiej byłoby podpiąć je pod VAG'a w celu diagnozy na co koleś "wie Pan ja tym autem nie jeździłem a co mu jest to pytanie należy skierować poprzedniemu właścicielowi a nie mnie!!". Powiem tyle druciarstwo i nie wierzcie w super auta za śmieszną kasę.

Przepraszam za OT, ale w jakimś sensie jest to nawiązanie do tego co opisał kolega Waclaw_Szubert

.
Moja NiuŃkA
Jestem optymistą, wiem to pewne kupię 2.5 Tdi BAU i to jest niezmienne.

Tytuł:
PostNapisane: 19.maja.2008 07:14:33 
Użytkownik

czytaj uwaznie kolega pisze ze cena podana to netto.

MB W210 2.9 TD 97' AVANTGARDE SPRZEDAM!
A3 1.8T ARZ 150PS 00' SPRZEDANA!!
Fiat Ducato Maxi 3.0 JTD MJ 11'

Tytuł:
PostNapisane: 19.maja.2008 11:50:25 
Użytkownik

Witam,
damek napisał(a):
to powiedz cos więcej o tym egzemplarzu ;)

Informacje znajdziesz w dziale newbie: http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopic.php?t=77496
Oraz również tutaj czyli kupujemy Audi:
http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopic.php?p=1175219&highlight=#1175219

Mój "egzemplarz" to wypisz, wymaluj co do wyposażenia identyczne z prezentowanym na ogłoszeniu w Gnieźnie, różnica polega na tym, ze ma czarna skore - poza tym wszystko identyczne.
Przebieg 140 000 udokumentowany książka serwisowa, sprawdzony po VINie - mam jeszcze gwarancje na perforacje nadwozia potwierdzona przez serwis ASO w Rzeszowie. Wszelkie przeglądy robione w long life, ale jak widać rzetelnie min 1x/rok.

Jestem niezmiernie zadowolony z zakupu - im dłużej jeżdżę tym bardziej sie rozkoszuje jazda :) Miałem już auto z ASB i 2,5l silnikiem ale zdecydowanie starsze, służył mi bardzo dobrze jednak nadszedł czas na zmiany.
Zonie "kociak" jak go pieszczotliwie nazwala z uwagi na wydawany dźwięk dieselka również przypadł do gustu.

Jak pisałem już w innych watkach - zaprzyjaźniony mechanik z Klubowiczami z AKP z Bytomia prześwietlał go na wskroś, jak mi sie później przyznał - kiedy już go odwiedziłem ponownie celem założenia dodatkowego zabezpieczenia. Mimo wszelkich i wielkich starań aby "coś" znaleźć - bo nie wierzył, ze takie egzemplarze mogą jeździć - nie potrafił nic znaleźć i nie znalazł.
Później można było jedynie potwierdzić oględziny kiedy zaglądnęliśmy głębiej w autko :)
Obrazek

To byloby na tyle jesli chodzi o "egzemplarz"
pozdrawiam serdecznie

Tytuł:
PostNapisane: 19.maja.2008 11:50:37 
Użytkownik

Skiner napisał(a):
czytaj uwaznie kolega pisze ze cena podana to netto.

Faktycznie to przeoczyłem. Ja od razu otworzyłem linka a tam sprzedawca nie pisał że to cena netto więc już na starcie wprowadza nabywcę w błąd.

.
Moja NiuŃkA
Jestem optymistą, wiem to pewne kupię 2.5 Tdi BAU i to jest niezmienne.

Tytuł:
PostNapisane: 19.maja.2008 12:36:04 
Użytkownik

Levuss napisał(a):
sprzedawca nie pisał że to cena netto więc już na starcie wprowadza nabywcę w błąd.

Tego szczególiku i innych dowiadujesz sie z rozmowy telefonicznej :)

Jednak wg mnie szkoda nawet wydawać pieniędzy na telefony - gość przez telefon mówi inaczej - przyjeżdżam i dowiaduje sie innych rzeczy choćby informacja o książce serwisowej
- no w tej chwili nie ma
- a kiedy będzie
- to jak kolega wróci to Panu powie
Nic więcej nie będę pisał bo jak mi sie przypomina to mi sie scyzoryk (ten którego nie mam) w kieszeni otwiera :538:
pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 19.maja.2008 12:42:46 
Klubowicz

Od dawna wiadomo, że Gniezno i okolice, to zagłębie lipnych aut zrobionych po wypadkach jak przystanki i sami krętacze...

Audi, a owszem, posiadam.

... Rympel 666 ...

Tytuł:
PostNapisane: 19.maja.2008 13:08:03 
Użytkownik

I z tą opinią się zgadzam. Oglądałem już tam 3 auta...
Jeśli chodzi o takie rodzynki...
Moje zdanie jest troszkę odmienna, mianowicie :
jeśli znajdziesz rodzynka, coś co Ci się strasznie spodoba i ma to coś,
to za dobrą kasę możesz z tego zrobić naprawdę dobre auto.
Czyli kupujesz auto za 50 K i 20 wkładasz, wydałeś 70 K, ale masz auto takie jakie byś chciał.
Warunek, musisz być w stanie ocenić ile Cię to będzie kosztowało, bo jak wiemy w Audi przeszacować się to nie problem.

Strefa czasowa: UTC + 1