Waclaw_Szubert napisał(a):
Może Koledzy Klubowi znają ten komis?
Mam tam zarezerwowane Audi A6 - szukam potwierdzenia albo zaprzeczenia ze właściciel to kombinator i oszust?
Sprzedawca starał się wcisnąć kit jaki pierwszy raz w życiu słyszałem, kłamał w żywe oczy a sprawy istotne ignorował i informował że to nieistotne
Waclaw_Szubert napisał(a):
Mam jeszcze prośbę - być może jakiś Kolega Klubowicz dysponuje czasem we wtorek ok godz 15 i mógłby podjechać właśnie do tego komisu udzielić mi na miejscu porad i wsparcia technicznego przy dokonywaniu zakupu auta:
http://otomoto.pl/audi-a6-2-5-v6-tdi-qu ... 98760.htmlDojeżdżam z Rzeszowa i myślę że około godziny 15 będę już na miejscu.
Przyjechałem, zobaczyłem... zostawiłem
Pierwszy "rzut oka" w miarę przyzwoity, ale po zbliżeniu sie do maski auta na przednim pasie widoczne nieudolne zaprawki lakiernicze i wiele odprysków lakieru - zbyt wiele sądząc po przebiegu auta, wnętrze - tutaj przeżyłem szok - nie widać tego na zdjęciach, ale kierownica jest w stanie wskazującym na diametralne zużycie elementu - mam auto ze skórzaną kierownicą i przebiegu blisko 500 kkm ale moja kierownica w porównaniu ze zużyciem prezentowanej to "cud, nówka nieruszana". Dźwignia zmiany przełożeń jest w podobnym stanie. Oderwane zamkniecie schowka podłokietnika i nieudolnie sklejone gumą. Cały kokpit deski rozdzielczej - odniosłem wrażenie nieestetyczne - mówiąc oględnie.
Kiedy sprzedawca uruchomił auto przeżyłem totalny szok - właściwie to mój zmysł słuchu przeżył ekstremalne doświadczenie - silnik bardzo ciężko sie uruchamiał a jak już zaczął - nierównomiernie - pracować wydawał dźwięki nie z tej ziemi. Mój wujek ze wsi Pogwizdów Stary w podkarpackim ma starego ursusa, którym orze pole ma ze 20 lat ten traktor, ale jego odgłos w porównaniu ze skowytem wydobywającym się z tego auta to istna symfonia, której chce się słuchać.
Dodatkowo błękitny dym wydobywający się z rury wydechowej niechybnie przypomniał czasy kiedy mój ojciec jeździł pierwszym autem - syrenką.
sprzedawca: "diesle tak mają jak dłużej postoją" - no koments
Tak czy inaczej przestrzegam przed ewentualnym zakupem tego auta - zbyt wiele niewiadomych - tego dnia przejechałem blisko 3 tys km, zobaczyłem wiele aut i wybrałem wspaniały egzemplarz
pozdrawiam wszystkich poszukujących
dziekuje wszystkim doradzcom