Witam!
Do niedawna cieszyłem się sprawnym A4 AFN + POWER, niestety coś jak na złość musiało się pokiełbasić ;].
Problem jest dość złożony więc napiszę może na początek co i jak a na dole umieszczę logi. Problemy zaczęły się jakiś miesiąc temu, autko dość często przy wyprzedzaniu lub jeździe pod górę wchodziło w tryb awaryjny, jak wiadomo turbinka zadziałała dopiero po restarcie silnika. Zbliżał się czas wymiany filtrów i oleju bo "żaba" (auto w zielonym kolorze
) zrobiła coś ok 11k km. Wymieniłem olej, filtr oleju, paliwa, powietrza (wszystko MANN). Przeczyściłem również LLM i problem na chwilę ustał.
Po jakimś tygodniu zaczął się koszmar. Autko co jakiś czas łapało niższe obroty niż nominalne 861, po przygazowaniu wracał do normy, potem doszło szarpanie przy delikatnym dodawaniu gazu, to też nie działo się zawsze, najczęściej jednak po zatrzymaniu silnika, chwilowym postoju i po kilku minutach po ponownym odpaleniu wariowały obroty nawet na postoju. Szarpanie to działo się tylko do 2k rpm, wciskałem do 3k i problem znikał, ale czasem są sytuacje gdzie w korku trzeba się toczyć i tu ewidentnie problem się pojawiał ale jak wspomniałem wyżej nie zawsze !!! Czasem 3 dni nie doświadczyłem problemu. Do wszystkiego doszły jeszcze dziury w mocy przy dynamicznej jeździe. Pytałem macherów okolicznych, jeden mówi że przepływka, drugi coś o pompie, trzeci jeszcze co innego, więc nie pozostaje mi nic innego jak spytać Was pokazując logi.
p.s. co do power boxa, mam pod deską wyłącznik do niego, używam bardzo rzadko, tylko w specyficznych wypadkach przy wyprzedaniu na trasie ;p.
p.s.2 po wczorajszych próbach dynamicznych problemik zmalał, przedmuchanie trochę mu pomogło, mimo to nie zniknął i pewnie szybko powróci ze zdwojoną siłą heh
.
Wszystkie próby robione na III biegu.
Statyczne Measure Blocks
000
001
003
004
007
013
Statyczne Basic Settings
000
003
004
Dynamiczne Measure Blocks
000
000 - próba druga
000 - próba trzecia
001
001 - próba druga
003
004
008
010
011
Z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc.
Pozdrawiam.
Paweł.
Dla firefox - kliknąć na obrazek by go powiększyć do własciwych rozmiarów.
EDIT:
Dorzucam błędy z VAG'a, zapomniałem ich dodać.
fault codes