.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 12.gru.2024 00:42:57

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 84 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 15.cze.2008 14:40:38 
Użytkownik

Auto: buduje się
Według mnie samochód ma 2 drobne mankamenty:
1. Felgi (wg mnie) powinny mieć dekielki Audi
2. Nie jest moje :D

A tak na poważnie, to kiedy moja żabcia sie do końca posypie, to marze o czymś takim. Ale sądząc po tym jak sie trzyma to jeszcze to troche potrwa :) Chciałem samochód, to mam. Chcialem Audi, to mam, marzyłem o V8 ... mam cygaro i też jestem szczęśliwy, że go mam, jednak marzenie o V8 istnieje i nic nie kosztuje :) Czasem troche żółci sie uleje jak sie widzi takie cudeńka jak Twoje, ale kiedyś (mam nadzieje) że i ja mnie będzie stać na odrestaurowanie i doprowadzenie do takiego stanu takie cudo które samo w sobie już budzi respekt i porządanie.

Dech zapiera i słów brakuje jak sie go ogląda. Ja również gratuluje.

P.S. Masz więcej zdjęć "z przed" ?

Fiat 126p
Iveco Daily

Było:
Trabant 154.5 KM i 194 NM
A8 D2 4.2 quattro
Audi 100 C3 2.0D
Audi 200 C3 2.1T quattro
Peugeot 406
Trabant 1.1
Golf III TDi
Golf II "na glebie"
VW Passat 1Z Variant
Honda VFR 750F
Fiat 126p BIS
Peugeot Partner 1.9D
Audi 80 B2 1.6D
Trabant 1.1 91'

Będzie:
Coś AWD i Turbo

Tytuł:
PostNapisane: 15.cze.2008 18:04:12 
Użytkownik

Ode mnie również najszczersze wyrazy podziwu. Gratuluje! Nie będę orginalny mówiąc, że felga za duża, więc powiem: felga ok, ale mniejsze ET i rant poproszę!

E38 740i (I 2011 - 2018)
Teraz: bmw E60; cbr1100xx

Tytuł:
PostNapisane: 15.cze.2008 20:35:30 
Klubowicz

Merc_maniak napisał(a):
Maciu: No chyba nie powiesz, że części do V8 są tanie. Owszem - części z demontażu jest od cholery, ale co mi po częściach, które są w takim samym stanie jak te, które ewentualnie chciał bym wymienić.

Przecież nie kupię użwanego rozrządu! Ani też hamulców, czy też kloszy reflektorów do przodu, halogenków. Musiałem też wymienić czujnik położenia wału - samochód nie palił jak był ciepły - kupić używany? A jaka pewność, że za miesiąc i ten nie padnie ! itd itp

Wszystko co wymieniałem to nowy oryginał, a to już inna bajka.

Sam fakt, że to silnik V podraża koszty, ale nie piszę tego absolutnie żalem, bo dźwięk silnika i wrażenia z jazdy rekompensują wszystko.

Jeżeli chodzi o znaczki, to niestety mylisz się Maciu - nie dostaniesz ich nawet w ASO ! ! ! ! I to nawet w samych Niemczech ! ! ! ! Od 4 lat nie ma na magazynach ani znaczka do przodu na atrapę, ani też na tył. Na tył z czerwonym paskiem zostało tylko "8", a "V" poprostu już nie ma. Jest taki dział części w Niemczech jak AUDI CLASSIC i tam mam zamiar uderzyć... Używane znaczki mam, ale co mi po nich, skoro są...używane :)

Blende USA na tył kupiłem również w Niemczech i również dostałem zapewnienie, że to już końcówka. Ze znaczkiem QUATTRO na tył na szczęście nie było problemów, ani też z emblematem AUDI na listewkę na przednie błotniki.

jutro pstryknę fotki znaczków które poprzedni właściciel zdjał z (teraz) mojej V - nie wiem czy to ori czy nie (może mam majątek w pogniecionej reklamówce)
co do używek to podzielam zdanie - oszczędność na miesiąc :<

Tytuł:
PostNapisane: 15.cze.2008 22:10:46 
Klubowicz

Ładna V-ka.
Gratuluje wyboru, nie można lepiej wybrać :D

Co do koloru to też chciałem czarny ;) ale w tym modelu nie patrzy się na kolor jest ich tak mało w dobrym stanie że niema w czym wybierać.

Fele moim zdaniem zbyt nowoczesne, ale to wszystko kwestia gustu także jeżeli Ci się podobają to to jest najważniejsze.

Spota trzeba koniecznie zrobić myślę że kilka sztuk by się zebrało.
http://www.youtube.com/watch?v=FaaG4ulUDbI
Na litwie mogą to my też ;)

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 15.cze.2008 22:30:22 
Użytkownik

ando1414 napisał(a):
jutro pstryknę fotki znaczków które poprzedni właściciel zdjał z (teraz) mojej V - nie wiem czy to ori czy nie (może mam majątek w pogniecionej reklamówce)
co do używek to podzielam zdanie - oszczędność na miesiąc :<

Popatrz tam dobrze co masz w tej reklamówce i mnie tu koniecznie fotki podeślij na maila: poczta@barczak.com.pl

Losiak: No koniecznie trzeba spota wykminić !

A tak poszerzając temat zadam małe pytanie techniczne - jaką masz temperature silnika w swojej Vce? 100 stopni Ci przekracza? Mi się zdarza stojąc w korku czasami o jakieś 2,3 mm wskazówka przejdzie ponad 100..czy to normalne ? ...podobno one tak lubią, ale jakoś mnie to przeraża :D

Rysiek88: Oto pare fotek zaraz po kupnie:

O KURCZE...ALE TARPAN :d

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

...A KUMPLOWI TRAFIłA SIę CZARNA SZTUKA...JEST PIęKNA...
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 15.cze.2008 22:57:14 
Klubowicz

Mam tak samo, czasem jak w dużym korku stoję to nawet do 110 dochodzi.
W tym lub w następnym tygodniu wymieniam wiskozę, termostat i robię płukanie chłodnicy. Zobaczymy czy to coś da :D

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 15.cze.2008 23:08:54 
Użytkownik

Jakieś opakowanie zbiorcze tych alusków się wam trafiło?

E38 740i (I 2011 - 2018)
Teraz: bmw E60; cbr1100xx

Tytuł:
PostNapisane: 15.cze.2008 23:11:01 
Użytkownik

Losiak napisał(a):
Mam tak samo, czasem jak w dużym korku stoję to nawet do 110 dochodzi.
W tym lub w następnym tygodniu wymieniam wiskozę, termostat i robię płukanie chłodnicy. Zobaczymy czy to coś da :D

Jestem ciekawy efektów - koniecznie daj cynk, bo niby wszystko ok, ale jednak ponad 100 stopni jakoś tak dziwnie wygląda :)

Mroova81: Miasto rozdawało jako zapomoga dla Audi Classic fanów ;) :D

...o kurcze...późno już się zrobiło - wale w kime. Dobrej nocy Ziomki, pozdrówki....

Ostatnio edytowano 15.cze.2008 23:14:14 przez Merc_maniak, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 15.cze.2008 23:13:22 
Użytkownik

bez dwóch zdań Jest piękna :diabel:
osobiście bym większy profil dał oponie (bo taki trochę naleśnik się wydaje i wg mnie odbiera uroku)
i oczywiście znaczek audi na dekielki felg (widziałem dekielki do tych felg w koloze srebrnym z czarnymi krążkami audi w środku i powiem ci ze wyglądały masakrycznie :!!: )
tak trzymać :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 15.cze.2008 23:17:33 
Użytkownik

A6 man napisał(a):
bez dwóch zdań Jest piękna :diabel:
osobiście bym większy profil dał oponie (bo taki trochę naleśnik się wydaje i wg mnie odbiera uroku)
i oczywiście znaczek audi na dekielki felg (widziałem dekielki do tych felg w koloze srebrnym z czarnymi krążkami audi w środku i powiem ci ze wyglądały masakrycznie :!!: )
tak trzymać :peace:

Masakrycznie źle czy masakrycznie dobrze? :)
To nie są felgi oryginalne Audi - dekielki z oryginałów nie pasują niestety do moich podróbek. Żałuję strasznie, że nie kupiłem oryginałów - ale dwa lata temu ceny oryginałów były dużo wyższe, a te felgi z V8 to spadek z mojego A6, w którym 2 lata temu je zakładałem.

Tytuł:
PostNapisane: 16.cze.2008 08:07:58 
Użytkownik

Merc a ta druga czarna Vka to ma na klapie znaczek RS ??Często ja widze u siebie na osiedlu a najbardziej podoba mi sie jak rusza,prawdziwa melodia :D

To, że twoje auto potrafi jechać szybko.Nie znaczy że ty również ....
Audi S6 4.2 avant quattro
Audi 80 B1 1975r

Tytuł:
PostNapisane: 16.cze.2008 08:50:04 
Użytkownik

*Robi* napisał(a):
Merc a ta druga czarna Vka to ma na klapie znaczek RS ??Często ja widze u siebie na osiedlu a najbardziej podoba mi sie jak rusza,prawdziwa melodia :D

Dokładnie - ma znaczek RS :) Oj dokładnie - muzyka dla mych uszu.

Nawet ostatnio dyskutowaliśmy na ten temat z tym kumplem jak to jest, że niby niemal te same motory (jego to 3.6), a klank ZUPEŁNIE inny...

Tytuł:
PostNapisane: 16.cze.2008 12:59:30 
Użytkownik

Heveliusz napisał(a):

Czy ja dobrze widzę - masz blende USA? Rejestracja to typowy rozmiar "kwadrat"do samochodów? Czy na zamówienie robiłeś? Pasuje OK ? Nie trzeba podginać?
"UFO" z przodu już wyrzuciłeś? nie mylę się? Wrzuciłeś komplet z S-ki? Jaki koszt?

Uff..
Troszkę mnie wywiało :D

Widzieć widzisz bardzo dobrze ;)
Blenda jest USA i całę auto ma dodane obrysówki - podświetlone kierunki z przodu i obrysówki w narożnikach z tyłu (nawet nie wiem, czy tak miały oryginały, ale mnie się taka wizja urodziła).

Tu masz jakieś foty, ale stare bo z zeszłego roku a auto trochę się zmieniło. Ale widać z grubsza o co chodzi...

http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopi ... brys%F3wki

Rejestracja jest zwykłym kwadratem z urzędu, ale byłą za duża. Jednak wyznaję zasadę "jak się nie da, weź większy młotek". Imadło, parę solidnych strzałów i blacha zagięta o 2 cm od góry. Ładnie się chowa pod rantem klapy i nic nie widać, a pasuje nie najgorzej.
Miałem taką dorabianą na zamówienie (wymiar amerykański), ale niestety wraz z rozmiarem blach zmniejszyła się też czcionka więc wyglądało nienaturalnie...

Co do hamulców to u mnie siedzi pełen komplet HP2 314mm. Koszt w zależności od tego jak dorwiesz części. Mnie dzięki pomocy przyjaciół komplet wyszedł 600zł, więc nie dostałbym za to nawet jednej nowej tarczy, a tam miałem kompletne McPhersony... Ale warto szukać, bo hamują bez porównania lepiej...

Ostatnio edytowano 16.cze.2008 14:14:29 przez Heveliusz, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 16.cze.2008 13:27:20 
Użytkownik

Ogień z pyty te obrysówki....wygląda wypaśnie - będę musiał się tym zainteresować ;).

Hamulce na razie mam ok, ale zastanawiam się czy one fabrycznie są takie marne? :D Jak będzie konieczność wymiany, to na pewno wyślę UFO w kosmos i wrzucę zwykłe - gdzieś słyszałem, że z Ski pasują bez problemu - nie wiem ile w tym prawdy.

...o beret...coraz lepiej z moja spostrzegawczością - właśnie zauważyłem soczewkę z przodu.... Coraz większy SZACUN dla Ciebie DUD :). Z czego to soczewka?

Tytuł:
PostNapisane: 16.cze.2008 14:11:16 
Użytkownik

Soczewka to Bixenon z Merca S-klasse z pierścieniem wykończeniowym z lamp CLK. Szkło lampy wypolerowane w tzw. "oczko" na soczewkę...

Tu troszkę lepiej widać:
http://picasaweb.google.com/wiejskidoktor/V8NaZW1

To auto kryje w sobie jeszcze kilka patentów...
To takie moje weekendowe hobby - rzeźbiarstwo :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 16.cze.2008 14:22:31 
Użytkownik

Heveliusz napisał(a):
Soczewka to Bixenon z Merca S-klasse z pierścieniem wykończeniowym z lamp CLK. Szkło lampy wypolerowane w tzw. "oczko" na soczewkę...

Tu troszkę lepiej widać:

RESPECT...teraz to się od rychłego spota już nie wymigasz :D

Tytuł:
PostNapisane: 16.cze.2008 14:30:04 
Użytkownik

Merc_maniak napisał(a):
Heveliusz napisał(a):

Tu troszkę lepiej widać:

RESPECT...teraz to się od rychłego spota już nie wymigasz :D

Kiedy ja nawet nie próbuję :peace:

Ps. A tak w ogóle to już Ci nic nie pokażę, bo temat dotyczy Twojego autka... :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 16.cze.2008 15:04:35 
Moderator

Auto: Audi A8 D2 4.2 quattro
I ten Twój patent w wielu samochodach jest zamontowany Hev :peace:

Honda NC750S DCT '2019 [09.2019-teraz] R2
Email: lukaszgryglicki@o2.pl, tel: 693582014
Морготх
Leśny Dziadek

Tytuł:
PostNapisane: 17.cze.2008 21:38:53 
Klubowicz

Heveliusz napisał(a):
Co do hamulców to u mnie siedzi pełen komplet HP2 314mm. Koszt w zależności od tego jak dorwiesz części. Mnie dzięki pomocy przyjaciół komplet wyszedł 600zł, więc nie dostałbym za to nawet jednej nowej tarczy, a tam miałem kompletne McPhersony... Ale warto szukać, bo hamują bez porównania lepiej...

Średnio taki komplet kosztuje ok 2000 PLN (Hevi farciarzu), warto sprawdzić czy na zaciskach wszystkie gumki są całe, bo nigdzie ich nie dostaniesz (nawet w serwisie nie występują jako część zamienna).
Hamulce od esy są spoko, przynajmniej nie trzeba kupować tarcz po 1000 za sztukę.

PS.
Hevi jak się jeździ na sprężynkach ??? nie za nisko ;) ???

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 18.cze.2008 01:27:11 
Użytkownik

Losiak napisał(a):
Heveliusz napisał(a):

Średnio taki komplet kosztuje ok 2000 PLN (Hevi farciarzu), warto sprawdzić czy na zaciskach wszystkie gumki są całe, bo nigdzie ich nie dostaniesz (nawet w serwisie nie występują jako część zamienna).
Hamulce od esy są spoko, przynajmniej nie trzeba kupować tarcz po 1000 za sztukę.

PS.
Hevi jak się jeździ na sprężynkach ??? nie za nisko ;) ???

Sprężynki są genialne. Nisko?? Nie znam takiego słowa :diabel:
Niestety dziś wracając w nocy do domku (a leciałem całkiem nisko nad ziemią) przywaliłem na muldzie wydechem i w tej chwili nie spełniam absolutnie żadnej normy hałasu :peace:
Zrobię filmik, o ile mikrofon w ogóle będzie w stanie to zarejestrować :D
W każdym razie o radiu nie ma mowy, budziłem całą wioskę jadąć, a na stacji benzynowej podbił do mnie patrol policji, a auto stało na biegu jałowym :)
Na szczęscie panowie uwierzyli, że to nie "Tuning" i pozwolili mi jechać do domu ale PO CICHU :diabel2:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 84 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1