Heveliusz napisał(a):
Ten poradnik to bardzo, bardzo kiepski poradnik polerowania. A to co pokazał ten gość, to (bez urazy) nawet nie namiastka polerki (to tylko w miarę dobrze wyczyszczony lakier)...
Pytałeś się czy bąble są odwracalne. Nie, nie są...
Nie pytałeś, czy mozna temu zaradzić. Tak, można... Zdzierając stary lakier i kładąc nowy po uprzednim polerowaniu felg, bo Twoje są fabrycznie polerowane i pokryte lakierem bezbarwnym. A doczyszczenie utlenionych miejsc niestety nie będzie łatwe, a do tego bardzo widoczne na tle tych "nieutlenionych", więc by to wyrównać należy wypolerować całość...
Zdjęcie tego co masz przy użyciu Scansola, to będzie małe piwko. Potem jeszcze czeka Cię wielogodzinne polerowanie (ale o tym już było pisane na forum). W każdym razie przygotuj się, że jedna felga zajmie Ci ok 8 roboczogodzin (na prawdę ciężkiego machania łapą)...
Aha ;] A jak myślicie? Srebrny lakier, czarny? Bo wątpię, aby wyszlifowane aluminium i przeźroczysty lakier dobrze ponownie wyglądały... Ten gość w tym forum co podałem ma adres strony w podpisie, tam jest dość jasno wyjaśniony przebieg renowacji felgi.
http://www.renowacja-nadwozia.prv.pl/
Wejść w artykuły i tam jest. Myślę, żę coś się zrobi. Bo teraz felgi są w opłakanym stanie i mnie w oczy kłują ;P