.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 28.lis.2024 22:46:50

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4102 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172 ... 206  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 25.cze.2008 20:34:06 
Użytkownik

Mariusz czekam czekam :D

Mam taki plan ... w sumie mozna to powiazac z waszymi planami jakos :D
Czemu akurat spoty odbywaja sie w jednej lokalizacji np. pod Londynem lub pod cos tam cos tam ... Nie lubie siedziec w jednym miejscu wole podrozowac wiec zamiast spotkac sie np pod Londynem, zrobmy jedno-dniowa wycieczke na Walie. Znam cudowne miejsca, fajne gorzyste drogi hmm.. kilka samochodow audi + widoki jak z bajki :)

Ostatnio mnie nie bylo gdyz dziewczyna sie rozchorowala ... Plan wycieczki byl taki iz mialem jeszcze zajechac na Stonehenge + pare innych miejsc a na koniec spot - tez bylem smutny iz wyszlo jak wyszlo. Gdyby dziewczyna nie byla chora to i tak bym sie zastanawiam czy jechac .... pogoda :( ( przepraszam za szczerosc) Fajnie iz ktos mysli o organizacji czegos ... wiadomo ze wszystkim sie nie dogodzi

Tutaj pare zdjec dla zachety

Droga po prawej :)

http://img295.imageshack.us/my.php?imag ... 443ny5.jpg

Moje pierwsze audi :D

http://img356.imageshack.us/my.php?imag ... 762ko7.jpg

Droga w gorach :D
http://img180.imageshack.us/my.php?imag ... 516ek8.jpg

Gdyby ktos mi takie fotki pokazal i powiedzial robimy ta trase z ludzi z AKP UK gdy tylko bedzie ladna pogoda na weekend to juz bym sie pakowal.

Pozdrawiam Rower

Tytuł:
PostNapisane: 25.cze.2008 21:03:54 
Użytkownik

Chcialem wszystkich przeprosic za to ze wczesniej napisalem ze przyjade do Stratford a mnie nie bylo, poprostu nie bylem pewny czy ktos bedzie, byla brzydka pogoda i watpilem w to ze ktos wyruszy.

Tytuł:
PostNapisane: 25.cze.2008 21:04:49 
Użytkownik

Auto: 80 b3 2.0 16v q
szkoda ze nie mam ze soba zdjec szkocji tam to jest krajobraz jak z marsa :D
nasz probem to to ze polak to pracuje piątek świątek i niedziela a dla anglika wekkend to świeto i ma robote glęboko ,zeby to odemnie zależało to tez bym mial gdzieś prace w wekkend jak bym zarabiał 400 f od poniedz do piątku

Tytuł:
PostNapisane: 25.cze.2008 21:37:39 
Użytkownik

Auto: Audi Q7 4L 3.0 TDI
Rower bez urazy ale ja jak jade na spota to nie po to zeby szpanowac audikami tylko po to aby sie spotkac, usiasc i pogadac o dupie marynie. Jazdy mam dosyc 38 godz bez nadgodzin tygodniowo+ to co prywatnym autem robie 19tys mil w 18 miesiecy+ to co sie najezdzilem w polsce jako kierowca autokaru miedzynarodowego. miejsca ladne/romantyczne to zostawiam na wyjazdy z zona a nie z kolegami z AKP.
Trafic z pogoda tez bedzie trudno bo tu jest anglia.

Bylo
AUDI A6 C5 2.4 98r AGA LPG
Mercedes CL 500 W215
Mercedes E320 CDI S211
Jest
Audi Q7 4L 3.0 TDI 12r

Tytuł:
PostNapisane: 25.cze.2008 21:51:09 
Użytkownik

MiKev napisał(a):
Rower bez urazy ale ja jak jade na spota to nie po to zeby szpanowac audikami tylko po to aby sie spotkac, usiasc i pogadac o dupie marynie. Jazdy mam dosyc 38 godz bez nadgodzin tygodniowo+ to co prywatnym autem robie 19tys mil w 18 miesiecy+ to co sie najezdzilem w polsce jako kierowca autokaru miedzynarodowego. miejsca ladne/romantyczne to zostawiam na wyjazdy z zona a nie z kolegami z AKP.

Panie ja smigam 50h tygodniowo i nie marudze no ale Polska mentalnosc zawsze zwyciezy ... nie wiem skad Ci przyszlo do glowy szpanowanie audikami ... hmm moze miales kiedys BMW i jeszcze zostalo...., Przejechac 200 mil i pogadac o dupie maryni ... hmm... bezcenne

Tytuł:
PostNapisane: 25.cze.2008 22:07:14 
Użytkownik

ale scie sie naspocili :D :D :D ......wyjazdy siem nie udajom to chłopaki popiszom na forumie co im w baku wiruje ;) .........wpadajcie do brightony tu zawsze jest co porobic i na co popatrzec....swirów nie brakuje :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 25.cze.2008 23:06:57 
Użytkownik

Lightmen napisał(a):
ale scie sie naspocili :D :D :D ......wyjazdy siem nie udajom to chłopaki popiszom na forumie co im w baku wiruje ;) .........wpadajcie do brightony tu zawsze jest co porobic i na co popatrzec....swirów nie brakuje :peace:

buahahahahahha,taka prawda :D ,ale sam wiesz,ze niektorych kreci krytyka czegokolwiek i kogokolwiek na forum a nie spoty ;)

p.s.

MiKev,i bardzo dobrze to ujales ;)

Audi Coupe 16V
Audi A3 1.8T Sport quattro 235KM
Audi TT 1.8T quattro 225KM

Tytuł:
PostNapisane: 25.cze.2008 23:07:57 
Użytkownik

Auto: 80 b3 2.0 16v q
ja moge gadac nawet o dupie marynie :D tak naprawde polonczyly nasze drogi nasze auta ,zrobmy cos z tego zeby nie chodzilo tylko o auta , nie ograniczajmy sie tylko do zakresu technicznego naszych aut , panowie przyjazn to bardzo wazna rzecz i naprawde doceniasz ja jak jestes sam daleko od domu .
tak apropo chcialem podziekowac MiKevowi za to jak mnie przyjol jak go odwiedzilem jak jechalem do pl ,w byla jakas 22 w nocy a on mnie potraktowal jak przyjaciela a nie jakas tam obca osobe .
DZIEKI STARY :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 26.cze.2008 00:08:11 
Użytkownik

mariuszj0808 napisał(a):
ja moge gadac nawet o dupie marynie :D tak naprawde polonczyly nasze drogi nasze auta ,zrobmy cos z tego zeby nie chodzilo tylko o auta , nie ograniczajmy sie tylko do zakresu technicznego naszych aut , panowie przyjazn to bardzo wazna rzecz i naprawde doceniasz ja jak jestes sam daleko od domu .
tak apropo chcialem podziekowac MiKevowi za to jak mnie przyjol jak go odwiedzilem jak jechalem do pl ,w byla jakas 22 w nocy a on mnie potraktowal jak przyjaciela a nie jakas tam obca osobe .
DZIEKI STARY :peace:

I o to chodzi koledzy w tym wszystkim. :peace:
Dodam trochę tumoroł ;) bo dzisiaj już mam inaf.
pozdr. serdeczne

Obrazek
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 26.cze.2008 17:42:41 
Użytkownik

Rower napisał(a):
MiKev napisał(a):

Panie ja smigam 50h tygodniowo i nie marudze no ale Polska mentalnosc zawsze zwyciezy ... nie wiem skad Ci przyszlo do glowy szpanowanie audikami ... hmm moze miales kiedys BMW i jeszcze zostalo...., Przejechac 200 mil i pogadac o dupie maryni ... hmm... bezcenne

tak mialem kiedys BMW ale nie dla szpanu a i nie wykluczam ze bede jeszcze mial. co z tego ze smigasz 50 godz tyg. ja juz mam za soba wiele przejazdow i mi to wystarczy teraz mam 2 dzici i musze wiecej czasu poswiecac dla rodziny. mysle ze powinnismy zorganizowac spot tak aby jak najwiecej czasu spedzic razem na grilowaniu, piciu piwka oraz wymianie zdan.
Nie oceniaj mnie bo jeszcze nawet mnie nie widziales ani nie rozmawiales ze mna. Nie podoba sie organizacja spotow to ty zorganizuj cos co przyciagnie klubowiczow.
Zeby bylo sprawiedliwie to spoty powinny byc organizowane albo w miejscu gdzie wszyscy beda mieli mniejwiecej tyle samo mil albo tak zeby choc raz kazdy mial blisko. West wittering to bylo cos, nikt nie marudzil a grupa west midland miala naprawde sporo mil.
Nie oceniaj mnie stary, nie nazywaj maruda ani nie rob ze mnie jakiegos dresa. kazdy ma wybor i kazdy robi co chce. Polska mentalnosc? kim ty jestes?
Jezeli ty myslisz ze przyjedziesz 200mil na spota po to zeby interesy robic to mysle ze nic z tego nie wyjdzie.

Paw1972 to jest koles! przyjechal z Bristolu na godzine zeby nas poznac, nie marudzl, nie przyjechal podpisywac zadnej zyciowej umowy tylko wlasnie pogadac o "dupie marynie"
Mariusz przyjechal do mnie w nocy jadac do polski z malym dzieckiem i tez nie marudzil ze trzeba zjechac z trasy i ze bedzie zmeczony (obiecal ze zajedzie i byl). Bedac w londynie mialem ochote na kawe i pogadanki, wystarczyl telefon do Macka.

Bylo
Mercedes CL 500 W215
Mercedes E320 CDI S211
Jest
Audi Q7 4L 3.0 TDI 12r

Tytuł:
PostNapisane: 26.cze.2008 19:05:35 
Użytkownik

Auto: AUDI A5 2.0TDI S-LINE BLACK EDITION
chlopaki to gdzie i kiedy jakis spocik w uk ???

jak nie macie zadnego planu i pomyslu to zapraszam do Milton Keynes :)

spocik moze sie odbyc tutaj :

Obrazek

Caldecotte Lake, hotel i restauracja jest w tym budynku. No i dla dzieciakow jest plac zabaw :) Jedzenie tanie i fajne promocje 10Ł/2 osoby za zestaw :)
Spory parking i duza restauracja, no i ladna okolica :)

A tu wiecej na temat tego miasta :

www.mkforum.org.uk

Pozdro 4 @ll

Jest - AUDI A5 2.0TDI S-LINE BLACK EDITION 2011r / made in UK
Było - AUDI A4 AVANT 1.8 SE 5V AW 2000r / made in UK
Było - AUDI 80 B4 COUPE 2.0 8V ABK 1995r / made in UK

Tytuł:
PostNapisane: 26.cze.2008 19:17:20 
Użytkownik

Auto: AUDI A5 2.0TDI S-LINE BLACK EDITION
kurcze jakos nie potrafie wstawic tej fotki tego miejsca :(

robie tak :

Obrazek

i nic :( nie widac fotki :( szkoda bo fajne miejsce...

Jest - AUDI A5 2.0TDI S-LINE BLACK EDITION 2011r / made in UK
Było - AUDI A4 AVANT 1.8 SE 5V AW 2000r / made in UK
Było - AUDI 80 B4 COUPE 2.0 8V ABK 1995r / made in UK

Tytuł:
PostNapisane: 26.cze.2008 21:34:46 
Użytkownik

MiKev napisał(a):
Rower napisał(a):
MiKev napisał(a):

tak mialem kiedys BMW ale nie dla szpanu a i nie wykluczam ze bede jeszcze mial. co z tego ze smigasz 50 godz tyg. ja juz mam za soba wiele przejazdow i mi to wystarczy teraz mam 2 dzici i musze wiecej czasu poswiecac dla rodziny. mysle ze powinnismy zorganizowac spot tak aby jak najwiecej czasu spedzic razem na grilowaniu, piciu piwka oraz wymianie zdan.
Nie oceniaj mnie bo jeszcze nawet mnie nie widziales ani nie rozmawiales ze mna. Nie podoba sie organizacja spotow to ty zorganizuj cos co przyciagnie klubowiczow.
Zeby bylo sprawiedliwie to spoty powinny byc organizowane albo w miejscu gdzie wszyscy beda mieli mniejwiecej tyle samo mil albo tak zeby choc raz kazdy mial blisko. West wittering to bylo cos, nikt nie marudzil a grupa west midland miala naprawde sporo mil.
Nie oceniaj mnie stary, nie nazywaj maruda ani nie rob ze mnie jakiegos dresa. kazdy ma wybor i kazdy robi co chce. Polska mentalnosc? kim ty jestes?
Jezeli ty myslisz ze przyjedziesz 200mil na spota po to zeby interesy robic to mysle ze nic z tego nie wyjdzie.

Paw1972 to jest koles! przyjechal z Bristolu na godzine zeby nas poznac, nie marudzl, nie przyjechal podpisywac zadnej zyciowej umowy tylko wlasnie pogadac o "dupie marynie"
Mariusz przyjechal do mnie w nocy jadac do polski z malym dzieckiem i tez nie marudzil ze trzeba zjechac z trasy i ze bedzie zmeczony (obiecal ze zajedzie i byl). Bedac w londynie mialem ochote na kawe i pogadanki, wystarczyl telefon do Macka.

Sam zaczeles od oceniania a teraz w oko szczypie bo cos napisali o Tobie ... Z mojej strony PRZEPRASZAM...

Zamiast jechac 200 mil na spota, to wole zrobic 200 mil z ludzi ze spota w jakies konkretne miejsce ... Jak sam zauwazyles nie bawi Ciebie juz smiganie samochodem ... wiec po co jechac 200 mil ( 3-4 godz jazdy) aby posiedziec godzine? Z tego co piszesz chyba nie o to Ci chodzi, a tutaj jedno wyklucza drugie.

Ludzi z AKP UK nie znam bo kazdy robi spota jak najblizej siebie, zazwyczaj sa to okolice Londynu - nikt im tego nie zabroni ale tez nie kazdy chce/moze tam jechac. Moja propozycja bylo cos innego niz tylko spot przy piwie i grilu... No ale widac nie bardzo nadajemy na tych samych falach :)

Zycze wszystkim udanych spotow
Pozdrawiam Rower

Tytuł:
PostNapisane: 26.cze.2008 23:27:56 
Użytkownik

Rower nie bede sie z toba sprzeczal bo nie o to mi chodzi. W moim pierwszym poscie nie bylo zadnego oceniania ciebie wiec proponuje zakonczyc nasza sprzeczke na tym. Nie oceniam nikogo po paru postach nie widzac tej osoby na zywo i nie rozmawiajac z nia i zadam tego od innych aby mnie nie oceniali.
Ja tez przepraszam.
Moja propozycja to ustalic jakis kalendarz imprez konkretny i postarac sie aby nikt nie byl poszkodowany (miejsce spotu). Wiadomo ze nie kazdy moze jezdzic zawsze ale wiedzac wczesniej mozna pare zeczy zmienic i latwiej ustawic wolne.
Jutro przemysle jaki by system zastosowac zeby frekfencje poprawic i zeby nikt nie czul sie poszkodowany.

Bylo
Mercedes CL 500 W215
Mercedes E320 CDI S211
Jest
Audi Q7 4L 3.0 TDI 12r

Tytuł:
PostNapisane: 27.cze.2008 03:28:06 
Użytkownik

Route 66 napisał(a):
to sie bracie rozpisales :D ...masz sporo racji,i nie bede tu wchodzil w polemike,jednak uwazam,ze mylisz sie do rozpadu AKP.Jest nas tu sporo,i jak pisalem juz wczesniej,kazdy zyje wlasnym zyciem.A to ze ktos nie byl na spocie,nie oznacza,ze kogos olewa :/ .Ludzie zakladaja rodziny,firmy,pochlania ich zycie zawodowe i nie zawsze maja czas na spotkania.A co do przemieszczania sie po UK,to owszem,fajnie sie lata po autostradzie,a jeszcze fajniej gnije w korku :/ .Wiec nie robmy dramatu ;) .Jeszcze nie jeden spot przed nami,tylko mniej napinki.Pozdrowiska all

p.s.

Co do spotu,to raczej maly wybor-Santa Pod,potem Audimeets,wiec pozostaje niedziela po 13 lipca.Ale ja juz nie podejmuje sie organizowania niczego,bo juz sie nasluchalem glupich docinek :/ .Jezeli masz ochote sie tym zajac,to jestem otwarty na propozycje :peace:

Czasam coś mądrego napiszesz bracie :peace: . No, ale nie byłoby tak dobrze gdyby PAWian nie chodził wcześniej spać. Na gadulca nie mam rady - za dużo czasu w nocy jak "Ruda" śpi :peace: (moja Ruda ofkors).
Co do rozpadu AKP to pisałem a właściwie myślałem o UK Division (AKP jest bezpieczne jeśli chodzi o użytkowników). Tam nawet naczelny mod czy admin nie reaguje (UK Div.). Nie potrzebnie może ktoś burczy na kolegów a nikt tego nie lubi. Przecież to nie R. Maryja, gdzie jest jeden Guru i stado owieczek, którzy po tyłkach klepać sobie dają. Może czas aby jednak ciśnienie upuścić i Neutral zarzucić. Może jeszcze odżyje. Na początku było naprawdę wesoło i miło, ale te czasy minęły. Ja zaglądam codziennie i czasami w tygodniu ktoś parę razy się odezwie, ale ostatnio to raczej nowi użytkownicy, ale przecież na początku ruch był i to spory. Piszę o tym tutaj, bo chociaż ktoś to przeczyta tutaj, bo tam szanse marne.
Co do życia prywatnego nikt przecież sekty nie zakłada i do niczego nie zobowiązuje. My przecież mamy tę pasję czyli hobby i jest to coś, czego nam nic ani nikt nie zabierze. A więc po co mieszać prywatne sprawy w temat AKP. Wielu z nas ma co robić - przecież nikt z nas nie znalazł się Tutaj z miłości do Elżbiety Królowej, czy z powodów kulturowych, krajobrazowych itd. Aby dodać trochę więcej kolorów do naszej codzienności pojawiliśmy się Tutaj. Ale we własnym gronie możemy chyba po przyjacielsku pogadać i pożalić się czasami ? ;)
A co do korków - Maciek wyjedź czasami po za Londyn i M25 a zobaczysz jak fajnie pomyka się autostradami. Dylam po nich "tylko" 4 lata z groszami i po odliczeniu rocznie 10 tys. km (około) na UK - PL to jakieś 16-18 tys. km pozostaje mi na śmiganie po Wyspie, a w chwilach wolnych przyklejony raczej jestem do kierownicy bo to moje hobby. Moje kierunki to po za M25/M20 to M4, M32, M5, M6, M3, czasami M1 i różne takie inne tam. Zaliczyłem parę niezłych dżemów. Ale dotyczy to też autostrad na całym świecie. Jak masz nowoczesną i aktualną navi wraz z radarami i trafikiem to mniejsze zmartwienie. Czasami przed wylotem na trasę warto włączyć TI czy TA w radyjku i dowiedzieć się o sytuacji. Dwa tygodnie temu byłem niemalże świadkiem ostrego wypadku na M25 w stronę Stansted. M25 w chwilę potem została zamknięta na obu kierunkach na ponad 3 godziny, a stało się to po 14-tej. Dzięki navi ominąłem M25 na odcinku 70 km i spokojnie doleciałem do M25 na M4. Bez tego faktycznie można wszystkiego się spodziewać i tym sposobem może lepiej sprzedać auto. Bo po co stać w korkach. Po drugie faktycznie, ale Londyn wraz z ringiem i "okolicami" to jeden wielki korek. Tam jeździć się da, ale tylko od 2.30 do 4.30 nad ranem. W tych okolicach spotów nie organizujcie, chyba, że dla londyńskiego grona.
Co do spotów to chyba mamy na myśli własne grono a nie korzystanie z innych wspaniałych myśli organizacyjnych jak między innymi imprezy o których wspomniałeś. To też, ale nam raczej chodzi o spoty AKP-owe we własnym gronie. A czy przy grillu, w pubie, przejażdżce wybraną trasą to już kwestia pogody i dogadania. Jest wiele imprez w UK i to tym bardziej, że lato się zaczęło i sezon. Ja też ostatnio dostałem zaproszenie od ekipy VW na wypad na GTI (sympatyzuję z kolegami z w/w klubu z Brisolu). Ale wolałbym pojechać w tym samym czasie do, np. Stratford upon Avon, gdybym miał do wyboru kolegów z AKP. Owszem GTI jest raz do roku, ale jak często My mamy okazję spotkać się w AKP-owym gronie ?
Rezaj Maciek swoje auto bo urlop nam w PL się zbliża dużymi krokami, a przecież mamy do Trójmiasta na spot dolecieć razem :peace:
pozdr.
ps. Szczerze mówiąc to nie byłem jeszcze na imprezie organizowanej przez ciebie, ale to nie twoja wina bo ja nie mogę na razie korzystać ze spotów tak jak bym chciał. Myślę, że do zorganizowania spotu trzeba i tak twardziela, lub twardszej/konkretnej ręki aby się udało. Radek miał świety pomysł (oczywiście żarcik, ale świetny, aby wpłacać depozyt przed :peace: . Wtedy wszyscy dojadą i nawet pogoda nie przeszkodzi. )

Obrazek
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 27.cze.2008 17:41:32 
Użytkownik

kure Paw,zmeczyl mnie Twoj post-czy mozesz pisac krotsze lub w odcinkach?Np,jeden odcinek dziennie? :D .Co do spota,to mysle ze po Audimeets nastepna niedziela bedzie ok,a miejscowke sami wybierzcie,aby wszystkim pasowalo.I tym sposobem zamkniemy rozdzial AKP pod tytulem-Dramat :peace: .Czau jest sporo,wiec kazdy sobie ustali czy bedzie czy nie.Pozdrowiska all i do zobaczyska :diabel:

p.s.

dzisiaj obedzie sie bez p.s. :D :D :D

Audi Coupe 16V
Audi A3 1.8T Sport quattro 235KM
Audi TT 1.8T quattro 225KM

Tytuł:
PostNapisane: 27.cze.2008 19:50:12 
Użytkownik

No NP Brighton......fajna miejscówka :peace: :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 27.cze.2008 21:28:38 
Użytkownik

Fajna ale ja mysle zeby znalesc takie miejsce zeby wszystkim bylo niedaleko, moim zdaniem nie wazne gdzie ale zeby mozna bez problemu dojechac zeby kazdy mial niedaleko

Tytuł:
PostNapisane: 27.cze.2008 23:00:19 
Użytkownik

Route 66 napisał(a):
kure Paw,zmeczyl mnie Twoj post-czy mozesz pisac krotsze lub w odcinkach?Np,jeden odcinek dziennie? :D .Co do spota,to mysle ze po Audimeets nastepna niedziela bedzie ok,a miejscowke sami wybierzcie,aby wszystkim pasowalo.I tym sposobem zamkniemy rozdzial AKP pod tytulem-Dramat :peace: .Czau jest sporo,wiec kazdy sobie ustali czy bedzie czy nie.Pozdrowiska all i do zobaczyska :diabel:

p.s.

dzisiaj obedzie sie bez p.s. :D :D :D

Kurde sam nie dałem rady jak chciałem go jeszcze raz przeczytać :diabel:
Nie będę już pisał powieści - wolę pogadać na żywo ;) Myślę, że data po Audimeets będzie w sam raz. Ja sam spróbuję wybrać się tam, choć nie wiem jeszcze jak to zrobić. Czekamy na propozycje :peace:
ps. nie będzie tym razem nic bo route mnie załatwił :peace:
ps. 2 :peace:

Obrazek
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 28.cze.2008 09:09:05 
Użytkownik

Mariusz obiecane linki

Sklep na ebay tego szrotu - http://stores.ebay.co.uk/Hills-Salvage- ... ycling-Ltd

Strona WWW z post codem i lokalizacja
http://www.hillsmotorparts.co.uk/contact.php Tutaj sie spotkamy :D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4102 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172 ... 206  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1