Witam, od 3 dni mam w/w A6. Kupiłem w Niemczech okazyjnie za 6 tys e. No i chyba okazje lubią się mścić
Już w autosalonie auto nie chciało zapalić- mechanicy, chcieli je odpalić od kabli, bo myśleli, że akumulator się wyładował, nie było oleju w filtrze paliwa, a dealer gazował jak szalony, wkońcu po uzupełnieniu olejem audik zaskoczył i wszystko było ok- całą trasę szedł jak szalony bez żadnej usterki i stuków. Zatrzymałem się na noc w w drodze powrotnej i auto po 12 godzinach postoju rano zapaliło na tyk
Kiedy wróciłem do siebie i następnego ranka chciałem go odpalić-echo
Zlokalizowałem, że przewód( taki obciągnięty jakby sznurkiem) dochodzący chyba od pompy do świec( wybaczcie mi nieszczegółowe i laickie opisy- to mój pierwszy diesel i jeszcze nie wiem co, gdzie i jak), jest przetary i mokry, kiedy zatkałem dziurkę palcem-odpalił. Ale pomiędzy 2,a 3 tysiącami obrotów podczas przyspieszania auto zaczyna jakby wyć i jedzie na 3 cylindry, prroblem znika na wyższych obrotach. Pojechałem do mechanika- on wymienił przewód i podpiął auto pod komputer- wyskoczył mu błąd pompy- niestety nie wiem jaki
![n :/](./images/smilies/005.gif)
Mechanik stwierdził, że podobno podczas strartowania auta w niemczech na płytkach w pompie osadził się syf z filtra. Stwierdził, że jakiś klient miał też taką przypadłość i po nalaniu uszlachetniacza z Shella i przejechaniu kilkuset km problem znikł
![Neutral :|](./images/smilies/icon_neutral.gif)
Nalałem- cosik jakby puszcza, albo mi się wydaje- tzn. szybciej włącza pozostałe trzy cylindry, przedtem ciągnął dłużej na samych trzech. Ale przy przyspieszaniu wyje tak samo- tak jakby... hmmm ....powietrznie
Po przewertowaniu Waszego forum, nie znalazłem takiego przypadku, ale ta to naczytałem się strasznych rzeczy o vp44, boję się, że to właśniejej wina i że zwykłe czyszczenie jakichś blaszek nic tu nie da. Czy ktoś z Was spotkał się z takimi objawami? będę wdzięczny za wszelkie sugestie
![Very Happy :D](./images/smilies/002.gif)
W dodatku, obydwaj zaufani mechanicy są na urlopach przez 2 tygodnie
Acha czy mogę gdzieś tu znaleźć opis bezpieczników do mojej A6? Na instrukcji po polsku też bardzo by mi zależało, ale to chyba nieosiągalne, może znacie jakiegoś torrenta? Jeśli tak proszę o link na gg
![n :peace:](./images/smilies/023.gif)
Z góry dziękuję