.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 24.lut.2025 17:46:46

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 13.sie.2008 12:48:17 
Użytkownik

pajak100 napisał(a):
ale ja bym kupił do tej reinkarnacji drugą budę z jakimś lipnym silnikiem i przekładał częsci. To by było chyba najsensowniejsze rozwiązanie.

Wg mnie najgłupsze rozwiązanie. VIN już nie ten sam i to nie będzie S2 tylko 80 z silnikiem 2.2T. Wartość takiego auta będzie znikoma.
Dużo lepsze wyjście to jak już ktoś napisał zrobić mocne B2.

Ostatnio edytowano 13.sie.2008 16:27:15 przez Simpson, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 13.sie.2008 13:53:58 
Klubowicz

Za wysoka cena na robienie czegokolwiek, jakby spuścił do 7k, to możnaby się zastanawiać jako dawcę do B2, ale nie w takiej opcji...

Audi, a owszem, posiadam.

... Rympel 666 ...

Tytuł:
PostNapisane: 13.sie.2008 16:20:52 
Użytkownik

A kogo obchodzi vin ?? Jest wybity na przedniej szybie wielkim literami , że przysłania widoczność?? Kto w to wnika jak kupuje auto ? Wielkie mi S2 , kilka detali typu zegary , zderzaki itd, różnica jest kolosalna.
Istotą tego samochodu jest silnik, reszta to szczegół.

Jest żony VW polo G40.

Tytuł:
PostNapisane: 13.sie.2008 16:36:32 
Użytkownik

pajak100 napisał(a):
A kogo obchodzi vin ?? Jest wybity na przedniej szybie wielkim literami , że przysłania widoczność?? Kto w to wnika jak kupuje auto ? Wielkie mi S2 , kilka detali typu zegary , zderzaki itd, różnica jest kolosalna.
Istotą tego samochodu jest silnik, reszta to szczegół.

Zapomniałeś o zawieszeniu i hamulcach, no tak ale to szczegół.

Rozpędź się ściana się sama znajdzie. :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 13.sie.2008 18:16:53 
Użytkownik

Auto: ACOQ NG
Hamulce i tak każdy reza na lepsze bo eska na ori nie hamuje podobno.
A same piasty i wahacze to nawet maroonio zmienia w swojej 20V, i nie uważam wcale że jest to nie wiadomo co. Szczegół jak każdy inny.
Wiadomo, że co oryginał to oryginał. Ale nie sądzę, żeby ori esa jeździła lepiej od takiej rezanej. Papiery maja znaczenie tylko kolekcjonerskie i papierami się nie jeździ.
Jak ktoś kupuje auto żeby stało w garażu i nabierało wartości to nie dla niego taka opcja.

Tytuł:
PostNapisane: 13.sie.2008 18:35:01 
Użytkownik

zserty napisał(a):
Papiery maja znaczenie tylko kolekcjonerskie i papierami się nie jeździ.
Jak ktoś kupuje auto żeby stało w garażu i nabierało wartości to nie dla niego taka opcja.

Święte słowa :!!:

Sami kolekcjonerzy tu widzę są :peace: Ale jakoś dużo Ur-ek czy innych kolekcjonerskich wozów tu nie uświadczysz, za to pociętych, porezanych i pozmienianych B2, B3, 100 i 200-tek całkiem sporo... :056: No i wszyscy po części tylko do ASO sie udają :diabel:
Prawda jest taka, że albo się ma kilkanaście lub kilkdziesiąt tysięcy Euro do wydania na frajdę posiadania oryginalnego potworka, albo dąży się innymi sposobami do uzyskania substytutu, który biorąc pod uwagę kilkanaście lat zaawansowania techniki całkiem spokojnie może lepiej jeździć, hamować, prowadzić się

A wracając do sedna sprawy, jeśli już koniecznie S2 i ten zielony, to potargować się, kupić, silnik na stół, cała reszta do przepatrzenia/naprawy, nadwozie do blacharza/lakiernika, wnętrze do tapicera. Tym sposobem przygotować 10-15 tys dodatkowo i przynajmniej wiesz czym jeździsz, bo jazda takim autem z wykorzystaniem jego możliwości to trochę jak gra w rosyjska ruletke...
Za tą cenę (10 zakup+15 roboty) masz auto w cenie mniej więcej ładnych egzemplarzy z Niemiec, z tym że tu masz już wszystko porobione

Tytuł:
PostNapisane: 13.sie.2008 18:46:25 
Klubowicz

Wejdźcie na kanał mając obok siebie postawione zwykłe coupe q i S2. Trochę różnic się znajdzie w samej podłodze... Nie sprawdzałem nigdy innych detali nadwozia...

Co do przekładania, jednak bardziej kręci oryginalne S2, RS2 czy inne eS/RS. Pewnie, że się swapuje np. B2q i cenowo wychodzi w kosztach na miarę sensownego S2, ale to caaaałkiem inna bajka ;)

Audi, a owszem, posiadam.

... Rympel 666 ...

Tytuł:
PostNapisane: 14.sie.2008 12:37:15 
Użytkownik

Auto: ACOQ NG
Wiem, że RS2 to zupełnie inny samochód od zwykłej budy avanta.
Ale czy mógłby mi ktoś powiedzieć czym takim znaczącym różni sie S2 od zwykłej budy quattro, oprócz oczywiście takich detali jak wahacze itp. Chodzi mi o różnice w samej podłodze, mocowaniach itd.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1