.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 28.lis.2024 18:45:19

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4102 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179 ... 206  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 02.wrz.2008 21:21:23 
Użytkownik

robiNET napisał(a):
hej

sorki za podpięcie się w tym miejscu - ale wydaje mi się ono najlepsze - czy ktoś mógłby polecić jakiś dobry - ZAUFANY - warsztat samochodowy w okolicach Manchesteru - najlepiej Dukinfield ?

a może nowy wątek w temacie dobrych warsztatów w UK ?

pozdrawiam
robin

Mam jeden w L'pool city :D

Tytuł:
PostNapisane: 02.wrz.2008 21:27:45 
Użytkownik

Dzieki panowie za gratulacje i slowa otuchy od Route, wiec prace chyba juz znalazlem, bylem dzis na rozmowie i jezdzie probnej i sie zakfalifikowalem, mozliwe ze juz w tym tyg bede jezdzil zgadnicie czym? Wywrotka :diabel:

Audi A6 C5 1.9 TDI AVF 180 KM 400 nm jest
BMW 530d e60 270 KM 600nm jest
Diagnostyka Samochodowa i Chiptuning

Tytuł:
PostNapisane: 03.wrz.2008 08:12:26 
Użytkownik

Rower napisał(a):
Mam jeden w L'pool city :D

jak dobry to podaj namiary :) mogę sie przejechać - to żaden problem

robin

Tytuł:
PostNapisane: 05.wrz.2008 05:40:13 
Użytkownik

Auto: Audi A6 C6 3.0 Tdi Q
Aktualne dalej z tym zlotem w Walii? Jakie tereny planujecie napasc?:)
Ewentualnie bym sie zjawil,jakby mi bylo po drodze ;-)
Paw1972 ja mam blizej do Walii niz Ty :P
Eli gratulacje :)

Audi A6 V6 3.0 Tdi Q jest.

Tytuł:
PostNapisane: 06.wrz.2008 17:49:59 
Użytkownik

Auto: AUDI A5 2.0TDI S-LINE BLACK EDITION
No wlasnie co z tm spotem w Walii ???

Ja sie pisze ale musze wiedziec kiedy tak z tydzien wczesniej przynajmniej, by wziasc wolne, jesli wypadnie to na tygodniu, a nie w weekend, ale jesli w weekend to kazdy, bo mam wolne zawsze :)

Route 66 a to moje dwie ulubienice razem :)

Obrazek

Coupe - dalej skrzynia w powijakach - brak czasu :( Wiec jak chcesz ja zobaczyc to zapraszam :) Bo pojechac nie pojedzie :)

pozdro 4@ll...

Jest - AUDI A5 2.0TDI S-LINE BLACK EDITION 2011r / made in UK
Było - AUDI A4 AVANT 1.8 SE 5V AW 2000r / made in UK
Było - AUDI 80 B4 COUPE 2.0 8V ABK 1995r / made in UK

Tytuł:
PostNapisane: 08.wrz.2008 11:41:19 
Użytkownik

eno,panie,niunki wypasik :D ,ale wybieram ta pania po prawej :diabel: .Pozdrowiska i do zobaczyska

Audi Coupe 16V
Audi A3 1.8T Sport quattro 235KM
Audi TT 1.8T quattro 225KM

Tytuł:
PostNapisane: 08.wrz.2008 15:49:12 
Użytkownik

Route 66 napisał(a):
eno,panie,niunki wypasik :D ,ale wybieram ta pania po prawej :diabel: .Pozdrowiska i do zobaczyska

Chłopaki te coupe-tki są super. Rzecikowa cacy, choć popieścić ją trza ;) . No a Routa to już kultowa i jedna z ładniejszych. Chyba z czasem kupię dla siebie taką - tak, aby rezać było co, bo Tamponowi już na razie wystarczy , i tak jeden z lepiej zrobionych w UK :peace: No i do miejskiej jazdy lepsza bo zaparkować się prawie wszędzie da ;)
Co do spotu to chyba można tylko pomarzyć. Brak reakcji (prawie brak) oznacza paździerz. Zresztą AKP też ciężko się zebrać do zlotów. Może ludzie zaorani są pracą są ;) . Chyba lepiej pomyśleć od razu o zimowym spocie, ale ilu z nas ma quattro ? :peace:

Obrazek
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 08.wrz.2008 18:49:41 
Użytkownik

Auto: 80 b3 2.0 16v q
Paw1972 napisał(a):
Route 66 napisał(a):

Chłopaki te coupe-tki są super. Rzecikowa cacy, choć popieścić ją trza ;) . No a Routa to już kultowa i jedna z ładniejszych. Chyba z czasem kupię dla siebie taką - tak, aby rezać było co, bo Tamponowi już na razie wystarczy , i tak jeden z lepiej zrobionych w UK :peace: No i do miejskiej jazdy lepsza bo zaparkować się prawie wszędzie da ;)
Co do spotu to chyba można tylko pomarzyć. Brak reakcji (prawie brak) oznacza paździerz. Zresztą AKP też ciężko się zebrać do zlotów. Może ludzie zaorani są pracą są ;) . Chyba lepiej pomyśleć od razu o zimowym spocie, ale ilu z nas ma quattro ? :peace:

ja q mam :diabel:

Tytuł:
PostNapisane: 08.wrz.2008 21:53:25 
Użytkownik

mariuszj0808 napisał(a):
Paw1972 napisał(a):
Route 66 napisał(a):

ja q mam :diabel:

Mariusz, a czy już cztery takie same koła i opony masz ? :peace:

Obrazek
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 09.wrz.2008 09:47:30 
Użytkownik

w sumie tak, zamkneli mi temat a chciałem podrążyć troszkę ,mam prawie identyk michały tylko przód ma rant do ochrony felgi a tył nie ,a wiesz czy waga opony ma wpływ ma torsena ? :diabel: co mi się dokładnie wysra w torsenie jak założe jedne kola inne a drugie inne :diabel: widzisz nie wszystkie odpowiedzi sa tam w szukaj a kto pyta nie błądzi :D

Tytuł:
PostNapisane: 09.wrz.2008 10:08:30 
Użytkownik

Siemka panowie.Wybieram sie na wyspy i pytanko.Zna może ktos z was aktualne ceny promu??Najlepiej z Dunkierki ,bede smigał busem.No albo jakis tanszy prom :) .
Wszystkie namiary mile widziane.

To, że twoje auto potrafi jechać szybko.Nie znaczy że ty również ....
Audi S6 4.2 avant quattro
Audi 80 B1 1975r

Tytuł:
PostNapisane: 09.wrz.2008 10:18:35 
Użytkownik

mariuszj0808 napisał(a):
w sumie tak, zamkneli mi temat a chciałem podrążyć troszkę ,mam prawie identyk michały tylko przód ma rant do ochrony felgi a tył nie ,a wiesz czy waga opony ma wpływ ma torsena ? :diabel: co mi się dokładnie wysra w torsenie jak założe jedne kola inne a drugie inne :diabel: widzisz nie wszystkie odpowiedzi sa tam w szukaj a kto pyta nie błądzi :D

Mariusz jak zobaczyłem Twoje pytanie to od razu zareagowałem jako pierwszy, bo wiedziałem jak to się skończy (zawsze tak się kończy, choć i może gorzej). Po prostu jest to jeden z wielokrotnie powtarzalnych tematów i dla tego powinieneś zacząć od szukajki a najlepiej na PW do kogoś, kto w danym temacie jest mocny. Natomiast jedynym problem to szukajka, z której nie najłatwiej się korzysta, ale z czasem da się nauczyć. Ja dla przykładu znalazłem całą kopalnię wiedzy w tym temacie. Jeżeli masz ,np. inne koła/opony z przodu i z tyłu to torsen zaczyna się grzać i może/zaczyna się ślizgać, co oznacza w najbliższym (jaimś określonym) czasie padaczkę napędu. Jest to jeden (lecz nie jedyny) z głównych powodów, dla czego przednie i tylne koła MUSZĄ mieć tą samą prędkość obrotową.
Mariusz posiedź jeszcze trochę przy szukajce, a w końcu się uda :peace:
ps. Dla kolegów - mowa o Quattro.

*Robi* napisał(a):
Siemka panowie.Wybieram sie na wyspy i pytanko.Zna może ktos z was aktualne ceny promu??Najlepiej z Dunkierki ,bede smigał busem.No albo jakis tanszy prom :) .

Robi jak koledzy mnie nie wyprzedzą :peace: to jak wrócę z pracy to mogę podać więcej konkretów. Możesz się zmieścić w kwocie około 44 funtów jadąc Tunelem, jeśli wracasz na drugi dzień, a jeśli prom to tylko z Dunkierki z Norfolkline. Masz tu link:
http://www.norfolkline.pl/ferry/homepag ... lang=pl-PL
pozdr.

Obrazek
Obrazek

Ostatnio edytowano 09.wrz.2008 10:24:59 przez Paw1972, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 09.wrz.2008 11:47:38 
Użytkownik

paw chodziło mi o zadanie kilku pytan których nie bylo w innych tematach znalezionych w szukajce i tylko tyle :peace: mój bląd bo powinienem sie podpiąć pod jakiś temat :) i było by po sprawie ;)

Tytuł:
PostNapisane: 09.wrz.2008 16:10:41 
Użytkownik

mariuszj0808 napisał(a):
paw chodziło mi o zadanie kilku pytan których nie bylo w innych tematach znalezionych w szukajce i tylko tyle :peace: mój bląd bo powinienem sie podpiąć pod jakiś temat :) i było by po sprawie ;)

Mariusz, Brachu :peace: trzeba było je zadać. Bo twoje zadane pytanie było tak wielokrotnie powtarzalne jak pytanie - jaki olej do 2.5 TDI, albo jakie felgi do A6 C5. Tego też są "tony" w szukajce. Zawsze kończy się zamknięciem tematu, chyba, że twój problem jest naprawdę indywidualny. Pewnie gdyby AKP UK Division jeszcze istniało i żyło, to pewnie po za Maćkiem :peace: nikt by ci tematu nie zamykał ;) , ale AKP nie zna (prawie) litości :peace:
ps. Na temat opon i kół oraz etc. co jest związane z Quattro znalazłem kilka stron materiału poprzez szukajkę AKP. Nie lubię jej, ale przecież to nie Google :diabel: i nie ma opcji.
ps2. Route kiedy wyściskamy w końcu te nasze przebrzydłe ryjofony ! Może jeszcze w tym roku ? :peace:

Obrazek
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 09.wrz.2008 20:44:24 
Użytkownik

Dzięki panowie za namiary .Jak bede smiagał na wyspe to dam znac,mysle ze sie znajdzie troche miejsca na pace to jak ktos ma potrzebe przewiezienia czegos na trasie Katowice -wrocek - olszyna to pisac :)

To, że twoje auto potrafi jechać szybko.Nie znaczy że ty również ....
Audi S6 4.2 avant quattro
Audi 80 B1 1975r

Tytuł:
PostNapisane: 09.wrz.2008 21:01:21 
Użytkownik

*Robi* napisał(a):

zerknij też tutaj
www.poferries.com/tourist/index.html
często jest niższa cena niż w norfolku

Tytuł:
PostNapisane: 09.wrz.2008 22:32:26 
Użytkownik

Auto: Audi A6 C6 3.0 Tdi Q
*Robi* napisał(a):

Sprawdz jeszcze http://www.transeuropaferries.com/ z tego co pamietam wychodzilo taniej niz promy do Dover.Jest to linia specjalizujaca sie w transporcie ciezarowek,ale innymi tez nie pogardza.Cennik u nich zalezy od pory roku i ceny sa stale.Tak bylo w zeszylm roku,nie sadze zeby cos sie zmienilo na gorsze:)

Audi A6 V6 3.0 Tdi Q jest.

Tytuł:
PostNapisane: 09.wrz.2008 23:44:50 
Użytkownik

wybiera się ktoś z wyspy w okolice warszawy ?
bo mam trochę plastików dla jednego z klubowiczów

Tytuł:
PostNapisane: 10.wrz.2008 15:30:49 
Użytkownik

Paw,ryjofony byla okazja sciskac na Edition38,tylko nikomu z AKP nie chcialo sie dopy ruszyc :/ .Ja zloty na ten rok zakonczylem generalnie-teraz czas na pieszczenie Ognistego :) .Zmienilem tez mieszkanie i dziewczyne :D ,wiec sam widzisz,ze ciezko z czasem.Chociaz moze uda sie wyskoczyc tu i tam.Czas pokaze.No i chodzi mi po glowie zmiana auta,ale to juz plany dalekosiezne,raczej na przyszly rok.Pozdrowiska all ;)

Audi Coupe 16V
Audi A3 1.8T Sport quattro 235KM
Audi TT 1.8T quattro 225KM

Tytuł:
PostNapisane: 11.wrz.2008 02:44:11 
Użytkownik

Route 66 napisał(a):
Paw,ryjofony byla okazja sciskac na Edition38,tylko nikomu z AKP nie chcialo sie dopy ruszyc :/ .Ja zloty na ten rok zakonczylem generalnie-teraz czas na pieszczenie Ognistego :) .Zmienilem tez mieszkanie i dziewczyne :D ,wiec sam widzisz,ze ciezko z czasem.Chociaz moze uda sie wyskoczyc tu i tam.Czas pokaze.No i chodzi mi po glowie zmiana auta,ale to juz plany dalekosiezne,raczej na przyszly rok.Pozdrowiska all ;)

Dziubasku :peace: miło się dzieje w twoim życiu jak słyszę i cały czas do przodu. Cieszę się, że u Ciebi dzieje się dobrze i mimo tego wszystkiego wierzę, że do spotkania dojdzie. Przecież ramy dadę, bo nie mamy aż tak dalego, aby choć po jednym Tajskim zdegustować ;)
Moim jedynym "problemem" jest mój tryb życia, czyli mój zawód wykonywany w UK jest nieszczęliwy pod względem czasu, czyli szczególnie pracowite są weekendy i nie mogę tego na razie zmienić. Na dobrej drodze jest działanie w sprawie prowadzenia własnej restauracji (pubu) i wtedy mój brytyjski życiorys może ulec poprawie. Troszkę ciężko jest mi zrozumieć natomiast kolegów, którzy mają weekendy wolne i jest im trudno zebrać się do spotowania. Uwierz/cie mi, że dla mnie nie ma barier odległościowych, aby spotkać się/spotować nawet na kilka godzin. Ale moje off-y to na razie dwa dni w środku tygodnia, czyli wtedy, kiedy reszta pracuje.
Maciek co do auta, to chyba nie A6 ? :peace: Fajnie było by o tym pogadać na żywo, ale jak nie to może czasami na GG ?
Co do ostatniego Edition 38 to zaraz po urlopie nie było możliwości walczyć o kolejny urlop :/ . Natomiast, gdyby udało się jednak zorganizować duży spot AKP w UK to urlop wypisze na ten tychmiast ;)
pozdrowiska. :peace:
ps. wylewny troszku jestem, ale ruda już śpi, a ja on my own walczę z Kapitanem Morganem i zdjęcia z Kronach ze łazami w oczach przeglądam. Tęsknię za kolejnym audkiowskim zlotem - tak sobie poprostu pogadać chciałem, a Kapitan milczy, choć wesołek z niego :peace:

Obrazek
Obrazek

Ostatnio edytowano 11.wrz.2008 21:36:05 przez Paw1972, łącznie edytowano 1 raz

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4102 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179 ... 206  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1