carlnova napisał(a):
Do czego mam się ustosunkować ?
Do piskliwego pokrzykiwania jak to ja jestem zły ?
Nie pokrzykuję tylko piszę konkrety
carlnova napisał(a):
Nazwałeś mnie oszustem i proszę, abyś potwierdził swoje słowa lub przeprosił i dał sobie karteczkę...
Wiem, o czym chcesz napisać i czekam...
Ja nie mam nic do ukrycia.
Nie chcę tego pisać publicznie - mam resztki godności - mam nadzieję, że nie będziesz mnie do tego zmuszał... Chcesz? Mogę Ci to napisać na PW... A przeprosić? Za co? Za to, że wyciągnałem wobec Ciebie IMHO zasłużone konseksencje?
carlnova napisał(a):
Nie przesadzaj z tymi groźbami, bo doskonale wiesz (było tam napisane) że to była prośba, aby nie przekraczał granicy.
Granica została przekroczona przez Ciebie gdy upubliczniłeś moje nazwisko, na które to działanie nie było mojej zgody. Co do gróźb - cóż - każdy może przeczytać ten list i wyciągnąć własne wnioski.
carlnova napisał(a):
Mnie możesz zmieszać z błotem, opluć, oczernić - ale nie pozwolę Ci naruszyć dobrego imienia mojej rodziny.
Gdzie to zrobiłem? Konkretny przykład proszę... bo obawiam się, że to nadinterpretacja z Twojej strony... Zapewne skoro masz zdjętego bana na czas tej dyskusji polecam przeczytanie na klubowym moich wypowiedzi po całej tej sytuacji - jest tam jasno napisane, że szanuję Ciebie i twój wkład w forum, między innymi dlatego własnie tak długo starałem się nie wyciągać konsekwencji...
carlnova napisał(a):
I nie mów że nie zrozumiałem przenośni, bo to właśnie jest żenua.pl.
Potwierdzam, że byłeś mediatorem,
W obu sprawach mediowałem, ale jak widać bezskutecznie. To zapisuję na konto moich porażek moderatorskich - niektórych zmienić się nie da...
carlnova napisał(a):
a Ty proszę potwierdź teraz wszystkim jakie telefony dostajesz od pana P - czyż nie takie jak dostawałem ja, kiedy byłem jego kolegą ?
Moje telefony to moja sprawa - niemniej mam tyle dystansu do forum by umieć wyłuskać w miarę obiektywne spojrzenie na całą sytuację. Nie sądzisz chyba, że bezkrytycznie spoglądam na każde PW jakie do mnie przychodzi z prosbą o ukaranie kogoś? Zawsze przyglądam się tematowi i stosuję odpowiednie środki - czego sam jesteś przykładem (mówię o tych dziesiątkach PW w Twoim kierunku).
carlnova napisał(a):
I jeszcze jedno: wiem, że możliwe jest przejrzenie PW użytkowników przez admina - może to będzie okazja do tego, aby potwierdzic moje słowa. Wiem, wiem... metody białoruskie - ale u nas to żadna nowość...
Nie wiem co pisałeś do admina i mnie to nie interesuje. Gdyby admin przychylił się do Twoich informacji i uznał, że gdzieś popełniłem błąd napewno by mnie o tym poinformował - czy to na GG czy na PW...
carlnova napisał(a):
Naturą ludzką jest się mylić,
Masz rację - tutaj się zgadzam w 100%. Pomyliłem się broniąc Ciebie przed kartką ze strony Dreda - znam Cię trochę i byłem pewien, że kartka nie wpłynie na jakąkolwiek poprawę Twojego zachowania, co więcej - nie myliłem się... Przychodzi jednak taki dzień, że trzeba coś przeciąć... i to się stało ostatnio. Pamiętam dobrze, że pisałem Ci na PW, że następnym razem to juz będą surowe konsekwencje... Gdybyś inaczej zareagował na ostrzeżenia prawdopodobnie zdjął bym Ci jedno i nie byłoby tematu, natomiast dalsze Twoje ataki nie mogły IMHO pozostać bez echa...
carlnova napisał(a):
prawdziwe oblicze moderatora P. poznaje się dopiero po jakimś czasie, zwłaszcza gdy jest się zgoła odmiennego zdania niż on.
Tego nie mogę skomentować bo osobiście nigdy go na oczy nie widziałem. Wiem tylko tyle, że on i dwóch innych modów naprawdę wiele pracy wkłada w forum (moderatorzy mogą to łatwo sprawdzić) a takie publiczne podważanie autorytetów nie jest niczym dobrym. Jednego jestem pewien - z Piotrusiem można dyskutować o ile ma się argumenty a nie stosuje bezpośredni atak na jego osobę co jest wynikiem owych braków argumentów.