.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 26.lis.2024 05:22:57

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 68 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Modowie a użytkownicy - dyskusja
PostNapisane: 16.wrz.2008 22:43:18 
Użytkownik

W związku z tak napiętą sytuacją informuje Was panowie o następujących rzeczach.

1. Poblokowałem wszystkie wątki i PROSZĘ o nie zakładanie kolejnych

2. Jutro gdy już ochłoniecie otworzę ten wątek na forum ogólnym, pozwoli on wymienić Wam poglądy i wyjaśnić sprawę.
Mam nadzieje, że Wasza dyskusja odbędzie się na odpowiednim poziomie w co wierze święcie.

3. Nie oczekuje już dzisiaj Waszych odpowiedzi więc zamykam wątek do jutra jako informację

Mam nadzieję, że uszanujecie moją prośbę i wszyscy dacie ostygnąć emocjom bo dla nie zorientowanych wyglądamy po prostu ŻAŁOŚNIE a ja nie lubię być żałosny.

Jestem do Waszej dyspozycji na gg jeszcze przez jakiś czas.
Do jutra

Zgodnie z obietnicą otwieram wątek. Liczę na odpowiedni poziom dyskusji. Carl został odbanowany a pod wyniku Waszych rozmów wiele zależy.
Zastanówcie się wszyscy dwa razy zanim napiszecie jakąś bzdurę !!

Bestia 2,2 T 20 V Q pod kołderką w garażu

Tytuł:
PostNapisane: 17.wrz.2008 08:54:38 
Użytkownik

I co dyskusja się nie klei. I nie dziwię się. Zgodnie z regulaminem dyskusję należy prowadzić w jednym wątku. Zakładanie drugiego o takiej samej tematyce jest zabronione. Dziwię się więc, że robi to moderator.
Nie wiem czym Buba się kierował ale przez cały szereg tak kuriozalnych decyzji moderatorów atmosfera na forum zagęszcza się coraz bardziej.
Nie będę dalej kontynuował dyskusji w tym wątku, gdyż nie mam zamiaru łamać regulaminu jak Buba.
Proszę odblokować wątek " Do moderatorów i użytkowników"

edit by Buba : po pierwsze sprawa, którą obserwuje od samego początku nie dotyczyła bezpośrednio Ciebie (jeśli się mylę proszę o PW). Z konkretnymi osobami rozmawiałem osobiście i jestem w stałym kontakcie więc jeśli Twoim celem jest podgrzanie sytuacji to proszę żebyś zaprzestał takich działań. Pamiętaj, że nie jestem stroną w sprawie a staram się tylko zażegnać konflikt i wyjaśnić sprawę.

Jest A6 2,4 ALF '98
Było B4 2,0 ABK '92
Było B3 1,8 NE '89

Tytuł:
PostNapisane: 17.wrz.2008 09:10:36 
Klubowicz

Teraz atak na Bubę?
Mam odruchy zwrotne jak czytam Twoje posty MarioBeer! Czy próba uporządkowania forum jest według Ciebie łamaniem regulaminu? Sam go łamiesz bo ciągle jątrzysz w temacie... I sam założyłeś konkurencyjny wątek... więc nie licytuj się! i uspokój!

Tytuł:
PostNapisane: 17.wrz.2008 09:13:10 
Klubowicz

Zaraz będzie się kleiła Mario... :)
Nie mam gdzie się wypowiedzieć, nawet wątki dotyczące mnie na klubowym sa zamkniete, więc napisze tutaj.

GrześB napisał:

Co do kasy to dobrze wiesz, że chodziło o oszustwo którego się dopuściłeś na forum AKP (i tym samym straciłeś bardzo dużo w moich oczach) a nie o pomoc, którą kiedyś mi okazałeś...

Powinienem Cię określić jednym słowem, ale powstrzymam się od tego bo prosił mnie Buba. Ja nie mam nic do ukrycia więc wywlekam Twojego posta na ogólne, bo wszyscy maja prawo wiedzieć jak bardzo spompował Ci mózg moderator P. (o matko, czy czasami nie naruszyłem jego dóbr osobistych ?) - jeżeli tak to nie chciałem.
Jesteś żenujący Grzegorz - do mnie piszesz zachowuj się jak dorosły facet, a sam miotasz się jak berbeć z ADHD.
Proszę Cię upublicznij co takiego zrobił Karol, że nazywasz go oszustem. Chcę abys zrobił to na tym forum, a nie przeniósł zaraz na forum modów z płaczem.
Jednocześnie proszę obiektywnych modów o przygotowanie minimum dwóch karteczek dla pana Grzesia, wedle regulaminu forum: za obarczanie innych niesprawdzonymi zarzutami, oraz za nazwanie mnie w innym poście burakiem.
Zapraszam do dyskusji...

GrzesB napisał:

1. Bardzo żałuję, że nie zostawiłem Twojego posta w orginale, bo był on dećko inny niż to co tutaj zostało zacytowane.

Tak... szczerze przyznaję, że brakuje tam jednego zdania, które dopisałem jako ostatnia myśl, już po skopiowaniu posta, którego byłem pewien, że wykasujesz. Tez tego żałuję, że nie można go zacytować, bo nie było tam nazwania moderatora P. dresiarzem tylko porównanie, że jego zachowanie niczym nie różni się od dresiarstwa i chamstwa, które podobno z taką pieczołowitością zwalcza...

Tytuł:
PostNapisane: 17.wrz.2008 09:28:43 
Klubowicz

Po pierwsze - dopuściłeś się oszustwa w swoim liście - zmieniłeś swój post na forum i zacytowałeś coś zupełnie innego niż wcześniej napisałeś. Cios poniżej pasa - czy manipulacja?

Jeśli zaprzeczysz, że byłem mediatorem w konflikcie Twoim i Piotra przez blisko pół roku - też skłamiesz.

Jeśli zaprzeczysz, że byłem mediatorem między Tobą a Dredem jak dostałeś kartkę - też skłamiesz.

Żenadą nazywam Twoje ataki na każdą osobę, która ma co Ciebie jakiekolwiek uwagi - po każdym zasankcjonowaniu Twoich wypowiedzi sypie się lawina wątków z Twojej strony jaki to dany mod jest zły... Prosiłem Cię tyle razy, byś nie tworzył sytuacji konfliktowych. Aha - Twoje groźby nie robią na mnie wrażenia także looz - chcesz przyjechać do Wawy? Przyjeżdżaj - napewno piwko będzie czekało...

Jeśli ma to być dyskusja to proszę o fakty, a nie nie tylko opluwanie... Czekam aż się ustosunkujesz do tego, co zostało napisane...

Tytuł:
PostNapisane: 17.wrz.2008 09:36:42 
Klubowicz

Do czego mam się ustosunkować ?
Do piskliwego pokrzykiwania jak to ja jestem zły ?
Nazwałeś mnie oszustem i proszę, abyś potwierdził swoje słowa lub przeprosił i dał sobie karteczkę...
Wiem, o czym chcesz napisać i czekam...
Ja nie mam nic do ukrycia.

Nie przesadzaj z tymi groźbami, bo doskonale wiesz (było tam napisane) że to była prośba, aby nie przekraczał granicy.
Mnie możesz zmieszać z błotem, opluć, oczernić - ale nie pozwolę Ci naruszyć dobrego imienia mojej rodziny.
I nie mów że nie zrozumiałem przenośni, bo to właśnie jest żenua.pl.
Potwierdzam, że byłeś mediatorem, a Ty proszę potwierdź teraz wszystkim jakie telefony dostajesz od pana P - czyż nie takie jak dostawałem ja, kiedy byłem jego kolegą ? I jeszcze jedno: wiem, że możliwe jest przejrzenie PW użytkowników przez admina - może to będzie okazja do tego, aby potwierdzic moje słowa. Wiem, wiem... metody białoruskie - ale u nas to żadna nowość...

Dla tych wszystkich, którzy mówią jak to możliwe - trzej kumplowie i teraz takie rzeczy ? - odpowiadam:
Naturą ludzką jest się mylić, prawdziwe oblicze moderatora P. poznaje się dopiero po jakimś czasie, zwłaszcza gdy jest się zgoła odmiennego zdania niż on.

Tytuł:
PostNapisane: 17.wrz.2008 10:40:26 
Klubowicz

carlnova napisał(a):
Do czego mam się ustosunkować ?
Do piskliwego pokrzykiwania jak to ja jestem zły ?

Nie pokrzykuję tylko piszę konkrety

carlnova napisał(a):
Nazwałeś mnie oszustem i proszę, abyś potwierdził swoje słowa lub przeprosił i dał sobie karteczkę...
Wiem, o czym chcesz napisać i czekam...
Ja nie mam nic do ukrycia.

Nie chcę tego pisać publicznie - mam resztki godności - mam nadzieję, że nie będziesz mnie do tego zmuszał... Chcesz? Mogę Ci to napisać na PW... A przeprosić? Za co? Za to, że wyciągnałem wobec Ciebie IMHO zasłużone konseksencje?

carlnova napisał(a):
Nie przesadzaj z tymi groźbami, bo doskonale wiesz (było tam napisane) że to była prośba, aby nie przekraczał granicy.

Granica została przekroczona przez Ciebie gdy upubliczniłeś moje nazwisko, na które to działanie nie było mojej zgody. Co do gróźb - cóż - każdy może przeczytać ten list i wyciągnąć własne wnioski.

carlnova napisał(a):
Mnie możesz zmieszać z błotem, opluć, oczernić - ale nie pozwolę Ci naruszyć dobrego imienia mojej rodziny.

Gdzie to zrobiłem? Konkretny przykład proszę... bo obawiam się, że to nadinterpretacja z Twojej strony... Zapewne skoro masz zdjętego bana na czas tej dyskusji polecam przeczytanie na klubowym moich wypowiedzi po całej tej sytuacji - jest tam jasno napisane, że szanuję Ciebie i twój wkład w forum, między innymi dlatego własnie tak długo starałem się nie wyciągać konsekwencji...

carlnova napisał(a):
I nie mów że nie zrozumiałem przenośni, bo to właśnie jest żenua.pl.
Potwierdzam, że byłeś mediatorem,

W obu sprawach mediowałem, ale jak widać bezskutecznie. To zapisuję na konto moich porażek moderatorskich - niektórych zmienić się nie da...

carlnova napisał(a):
a Ty proszę potwierdź teraz wszystkim jakie telefony dostajesz od pana P - czyż nie takie jak dostawałem ja, kiedy byłem jego kolegą ?

Moje telefony to moja sprawa - niemniej mam tyle dystansu do forum by umieć wyłuskać w miarę obiektywne spojrzenie na całą sytuację. Nie sądzisz chyba, że bezkrytycznie spoglądam na każde PW jakie do mnie przychodzi z prosbą o ukaranie kogoś? Zawsze przyglądam się tematowi i stosuję odpowiednie środki - czego sam jesteś przykładem (mówię o tych dziesiątkach PW w Twoim kierunku).

carlnova napisał(a):
I jeszcze jedno: wiem, że możliwe jest przejrzenie PW użytkowników przez admina - może to będzie okazja do tego, aby potwierdzic moje słowa. Wiem, wiem... metody białoruskie - ale u nas to żadna nowość...

Nie wiem co pisałeś do admina i mnie to nie interesuje. Gdyby admin przychylił się do Twoich informacji i uznał, że gdzieś popełniłem błąd napewno by mnie o tym poinformował - czy to na GG czy na PW...

carlnova napisał(a):
Naturą ludzką jest się mylić,

Masz rację - tutaj się zgadzam w 100%. Pomyliłem się broniąc Ciebie przed kartką ze strony Dreda - znam Cię trochę i byłem pewien, że kartka nie wpłynie na jakąkolwiek poprawę Twojego zachowania, co więcej - nie myliłem się... Przychodzi jednak taki dzień, że trzeba coś przeciąć... i to się stało ostatnio. Pamiętam dobrze, że pisałem Ci na PW, że następnym razem to juz będą surowe konsekwencje... Gdybyś inaczej zareagował na ostrzeżenia prawdopodobnie zdjął bym Ci jedno i nie byłoby tematu, natomiast dalsze Twoje ataki nie mogły IMHO pozostać bez echa...

carlnova napisał(a):
prawdziwe oblicze moderatora P. poznaje się dopiero po jakimś czasie, zwłaszcza gdy jest się zgoła odmiennego zdania niż on.

Tego nie mogę skomentować bo osobiście nigdy go na oczy nie widziałem. Wiem tylko tyle, że on i dwóch innych modów naprawdę wiele pracy wkłada w forum (moderatorzy mogą to łatwo sprawdzić) a takie publiczne podważanie autorytetów nie jest niczym dobrym. Jednego jestem pewien - z Piotrusiem można dyskutować o ile ma się argumenty a nie stosuje bezpośredni atak na jego osobę co jest wynikiem owych braków argumentów.

Tytuł:
PostNapisane: 17.wrz.2008 11:12:00 
Klubowicz

Więc napisz mi to na PW - a ja to osobiście upublicznię.
Taki układ pozostawi w spokoju resztki "Twojej godności" ?
Bo upubliczni to Carl, a nie GrzesB.
Nie wstydzę się, bo nie zrobiłem niczego, czego mógłbym się wstydzić...
Chcecie dyskusji na argumenty, więc je wreszcie wyciągnijcie, zadufani w sobie Panowie PseudoModeratorzy. Niech wszyscy ocenią czy trafnie nazwałeś mnie publicznie oszustem. Nie ryzykujesz wiele, prawda ?
Carl odejdzie w niesławie i upokorzeniu po Twojej publikacji lub... okaże się jak wielkimi jesteście hipokrytami i kłamcami.
Chcę mieć na piśmie (forum) Wasz zarzut, chcą go zobaczyć (przeczytać) także inni nasi koledzy. Proszę, potwierdź swoje oskarżenia - inni ocenią czy to zasłużyłem na bana, czy może Ty na karteczkę...

Nie zdążyłem napisać tego w wątku otwartym przez Bubę, bo znów jest zamknięty...

meszrum napisał(a):
Carl wyleciał, gdyż napisał otwarcie, co myśli na temat moderatora P., z czym miał zresztą rację.
z żadnego innego powodu.
[dla jasności wszystkich]

szczerze mówiąc - AKP zamienia się w prywatę. w dodatku całkiem nieudolną.

Dziękuje Buba za odwieszenie wątku...

Smutna prawda :/
Prawo jak wiadomo wstecz nie działa (na AKP chyba jednak nie), bo jedno z ostrzeżeń dostałem za zawieszoną wirtualnie moją dyskusję z Dredem, gdzie karteczkę dostalem za okazanie oburzenia z powodu wykasowania przez moderatora P. (niesłusznie zresztą) mojego posta.

GrzesB napisał
Żeby nie było wątpliwości:
Kartkę dostajesz za prywatną wycieczkę w kierunku Piotrusia, za nazwanie go dresiarzem i kilka innych epitetów. Ze względów przyzwoitości edytuję Twojego posta. Druga kartka to wisząca nad Tobą od dłuższego czasu "zapłata" za sianie zamętu na forum i norotyczne OT. Koniec mojej cierpliwości właśnie nastał...

Ja mogę z pełną odpowiedzialnością powiedzieć, że mijasz się z prawdą co do dresiarza i prosze o wymienienie tych kilku innych epitetów.

Ostatnią karteczkę i bana dostałem (no właśnie Grzesiu... za co ?), bo chyba nie za nazwanie Cię żołnierzykiem Piotrusia ? :)
Jeżeli RF jest równy dla wszystkich i wszyscy są równi wobec RF - dlaczego nikt nie dał Tobie karteczki za m.in wypowiedzi ewidentnie łamiące RF:

Mam odruchy zwrotne jak czytam Twoje posty MarioBeer!

Co do kasy to dobrze wiesz, że chodziło o oszustwo którego się dopuściłeś na forum AKP

Karol miał dwie twarze (conajmniej) lecz nie chcę go pogrążać tylko dlatego, że ktoś chce wiedzieć więcej niż inni

Powiem tylko tyle, że był nie w porządku nie tylko wobec mnie i Piotrusia, ale także wobec wszystkich userów tego forum...

Napisać, które punkty regulaminu złamałeś ?

Jesteś ponad prawem ? :/

GrzesB napisał(a):
Moje telefony to moja sprawa - niemniej mam tyle dystansu do forum by umieć wyłuskać w miarę obiektywne spojrzenie na całą sytuację. Nie sądzisz chyba, że bezkrytycznie spoglądam na każde PW jakie do mnie przychodzi z prosbą o ukaranie kogoś?

Oooo... i właśnie Grzesiu odpowiedział sam sobie i nam wszystkim, czy dostaje takie nienawistne PW i telefony...
Wnioski do wyciągnięcia we własnym zakresie. (cytuję kogoś ważnego) ;)

Tytuł:
PostNapisane: 17.wrz.2008 12:12:26 
Klubowicz

nie jestem mocno w temacie (bo część postów zginęła część tematów przeniesiono - poblokowano itd...)

ale:
1. Widzę znaczną różnicę w nazwaniu kogoś dresiarzem, burakiem itp... a oszustem!!! (zarzut dresiarstwa czy buractwa to moze być tylko nasza ocena - dla nas burak dla kogo innego maestro; z oszustwem sprawa jest bardziej skomplikowana - oszus to oszust i tyle)
Ja osobiście po prostu wymodowałbym słowo burak!!!! (i dał karteczkę)
za słowo oszust - poprosiłbym o bardzo dogłębne naświetlenie sprawy przez obie strony i z pewnością dałbym możliwość odpowiedzi na zarzut

2. Przedziwną jest dla mnie sytuacja moderowania we własnej sprawie????

3. Jeszcze raz podkreślam - nie znam wszystkich wypowiedzi ale dobrze napisał Baskecior - nie widzę powodu aby prywatne anomalie były wywlekane na forum (dopuszczam nawet bardzo ostrą dyskusję nad wyższością diesla nad benzyną q nad ośką itd - ale udowadnianie kto oszust a kto burak na pw trenujcie)

4. Mario ma trochę racji w tym, że jeżeli temat rozpoczęto to powinien być dokończony- (powód - jedna ze stron pozostała bez głosu) ale to jedyny powód - dla mnie obie strony po bananie a większego dla tego kto pierwszy

5. Popieram propozycję pozamykania tematów na 24 godziny - niech się każdy zastanowi

6. Najważniejsze - już nie wiem w którym wątku ale admin się wypowiedział i jeśli dobrze zrozumiałem nie widzi zastrzeżeń co do działalności modów - więc sprawa zamknięta!

Tytuł:
PostNapisane: 17.wrz.2008 13:22:50 
Użytkownik

A ja nie rozumie jednej kwesti... koledzy :peace:

po co grzes z carlnova
tworzycie spor ??

jezeli wiekszasc userow nie wie o co chodzi ??

piszecie o jakichs telofonach pw ??
ale po co zeby ludzie sie domyslali ??

skoro zaczynacie taka dla mnie ''dziwna'' rozmowe napiszcie konkrety
jezeli chcecie zeby wszyscy to czytali

dla mnie ta rozmowa wyglada tak jak bym czytal wasze PW

:diabel: :/ tak ze dalej nie rozumie co to ma na celu :diabel:

wyglada to w pewnym sensie (bez obrazy) jak by dzieci w szkole mialy miedzy soba problemy , poszly pozniej do pani sie poskarzyc a pani nie wiem o co kaman bo po co ma sie interesowac co robia poza szkola :/

tyle ze w 2 autach seicento 900 + a6 1.9TDi :)

Tytuł:
PostNapisane: 17.wrz.2008 13:33:44 
Wulkanizator

ufff..... przebrnąłem przez wszystkie wątki tej nieprzyjemnej sytuacji... Czuję się na AKP jak w domu, zależy mi na utrzymaniu tego co zastałem 3 lata temu rejestrując się... Nie odniosę się bezpośrednio do całej sytuacji bo już chyba wszystko zostało napisane, wszystkie racje zostały przedstawione, jak ktoś słusznie zauważył dalsze bicie piany tylko szkodzi...
Konstruktywne wnioski które mi się nasuwają i propozycje do przedyskutowania oczywiście:
- pełna jawność moderatorów. Widzę to w dwojaki sposób - kto jest modem - niech ma dopisek pod nickiem a nie zastępuje go różnego rodzaju innymi tekstami, po drugie, jeśli następuje edycja posta niech zawsze bedzie dopisek KTO go edytuje (niestety nie zawsze tak się dzieje)
- jakaś forma akceptowania modów przez ogół - np. co pół roku ankieta na temat każdego z modów - ma byc dalej czy nie? Wybory nowych modów także powinny być jawne, to także da się załatwić ankietą, oczywiście kandydatury powinno proponować grono dotychczasowych modów (lub klubowiczów)
- ban mógłby być możliwy do nadania za zgodą co najmniej 3 modów i musiałoby to dotyczyć także bana z automatu - za 3 kartkę - wtedy unikniemy banowania na zasadzie osobistej wycieczki i "wykorzystania okazji" że delikwent który podpadł ma już 2 ostrzeżenia

To tyle... mam nadzieję, że odejdziemy od rozpamiętywania kto komu co i jak... ileż jeszcze mozna... Potraktujmy sytuację jako impuls do pozytywnych korekt... i cieszmy się tym co wszyscy tworzymy.

A80 B3 1,8 JN B+G 2004-2005
w AKP:
S4 AVANT 2,2T + LPG 2005-2008 (sprzedana :( )
A90q B3 2,3 NG/ABH 2008-2013
A6 C5 2,8 B+G avant q tip 2008 -

Tytuł:
PostNapisane: 17.wrz.2008 13:59:00 
Użytkownik

w kwestii rozjaśnienia sytuacji,

wszelkie spory i animozje w obozie V6 [w zasadzie czytają to tylko osoby zainteresowane tymi silnikami, zatem dla pozostałych osób rzeczywiście geneza obecnej atmosfery może być nieco niejasna] zaczęły się od Allroada użytkownika Bolec: http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopi ... highlight= .
rzeczywistość niestety ma pokręconą tendencję do kreowania animozji bez przyczyny - tak właśnie jest tutaj. choć, przyczyny nie było, to powód się jednak znalazł.

jak zuważycie, do tego dnia wszystko było OK.

w kwestii dziecinnych dywagacji nt danych osobowych,

szeroki uśmiech rodzi dyskusja osób, które nie życzą sobie podawania ich nazwisk. otóż, moi drodzy żyjemy w państwie, w którym danymi osobowymi nie jest imię i nazwisko, a informacje, które mogą wskazać, że dana osoba to właśnie ta osoba. innymi słowy, nic z tego co piszecie w internecie nie jest anonimowe - jeżeli podam tutaj wasze nazwiska, to nie zostanie uczynione absolutnie nic, co byłoby niezgodne z polskim systemem prawnym [innymi słowy: możecie mi naskoczyć]. cokolwiek pisząc - choćby pod nazwiskiem Kościuszko, czy też Dahmer - nie jest anonimowe.
o tym pamiętajcie pisząc swoje posty - wasze wypowiedzi są wystarczającymi informacjami, by określić waszą tożsamość - co więcej - są to informacje, które są danymi osobowymi. nazwiska nimi nie są [Dżonsonów jest, jak wiadomo, kilku], zatem nie zachowujcie się jak dzieci i nawet o tym nie wspominajcie.
jeżeli chcecie pozostać w pełni anonimowi, to skasujcie swoje konta i zacznijcie czytać ksiązki w parku miast tracić wzrok przed komputerem.

w kwestii nazwania kogolwiek oszustem,

jeżeli osoba tak nazwana nie dopuściła się przestępstwa oszustwa [nazywając to oględnie], wówczas moderator G popełnił przestępstwo z Art. 212. § 2. Kodeksu Karnego. przestępstwo to zagrożone jest karą grzywny, ograniczenia wolności bądź pozbawienia wolności do 2 lat.
wnioski proszę wyciagnąć samemu - głębsza treść powyższego wykracza poza jej literalne brzmienie.

zatem, odnoszę wrażenie, że czas odejść od nieco dziecinnej [emeryckiej?] dywagacji nt RF rodem z najznamienitszego okresu PRLu, na rzecz prawdziwych problemów, które uniemożliwiają pomoc niektórym forumowiczom - mam na myśli, chociażby, torpedowanie jakichkolwiek zagadnień OBD przez moderatora P.

Anthem Advanced 1

:P(|)

Tytuł:
PostNapisane: 17.wrz.2008 14:00:34 
Klubowicz

arthurr napisał(a):
ufff..... przebrnąłem przez wszystkie wątki tej nieprzyjemnej sytuacji... Czuję się na AKP jak w domu, zależy mi na utrzymaniu tego co zastałem 3 lata temu rejestrując się... Nie odniosę się bezpośrednio do całej sytuacji bo już chyba wszystko zostało napisane, wszystkie racje zostały przedstawione, jak ktoś słusznie zauważył dalsze bicie piany tylko szkodzi...
Konstruktywne wnioski które mi się nasuwają i propozycje do przedyskutowania oczywiście:
- pełna jawność moderatorów. Widzę to w dwojaki sposób - kto jest modem - niech ma dopisek pod nickiem a nie zastępuje go różnego rodzaju innymi tekstami, po drugie, jeśli następuje edycja posta niech zawsze bedzie dopisek KTO go edytuje (niestety nie zawsze tak się dzieje)
- jakaś forma akceptowania modów przez ogół - np. co pół roku ankieta na temat każdego z modów - ma byc dalej czy nie? Wybory nowych modów także powinny być jawne, to także da się załatwić ankietą, oczywiście kandydatury powinno proponować grono dotychczasowych modów (lub klubowiczów)
- ban mógłby być możliwy do nadania za zgodą co najmniej 3 modów i musiałoby to dotyczyć także bana z automatu - za 3 kartkę - wtedy unikniemy banowania na zasadzie osobistej wycieczki i "wykorzystania okazji" że delikwent który podpadł ma już 2 ostrzeżenia

To tyle... mam nadzieję, że odejdziemy od rozpamiętywania kto komu co i jak... ileż jeszcze mozna... Potraktujmy sytuację jako impuls do pozytywnych korekt... i cieszmy się tym co wszyscy tworzymy.

w pełnej rozciągłości zgoda - dodam jedno - to chyba nie problem zaznaczyć co zostało wymodowane w poście - (po raz kolejny odsyłam do definicji moderatora) - kasowanie całych postów i wątków to nie moderowanie tylko "dokładanie do pieca" - jak się okazuje

i jeszcze jedno - walkę mamy codziennie - tu też może być walka, ale nie walka kto kogo!!!!

Tytuł:
PostNapisane: 17.wrz.2008 14:35:02 
Użytkownik

Auto: AFN quattro,AVG quattro, CFHF 4x4
Zakończę w ten subtelny sposób: chcecie dać sobie po pyskach , idźcie do innych piaskownic.
Po analizie niniejszego materiału nie żal mi nikogo, kto oberwał kartką / banem.

VTC. :!!:

Tytuł:
PostNapisane: 17.wrz.2008 14:48:12 
Użytkownik

Przemku damy czas wątkowi do końca dnia bo może część osób nie miała jeszcze możliwości zabrania głosu

Bestia 2,2 T 20 V Q pod kołderką w garażu

Tytuł:
PostNapisane: 17.wrz.2008 14:50:51 
Klubowicz

Baskecior napisał(a):
Zakończę w ten subtelny sposób: chcecie dać sobie po pyskach , idźcie do innych piaskownic.
Po analizie niniejszego materiału nie żal mi nikogo, kto oberwał kartką / banem.

Przykro to słyszeć (przeczytać) Basket... :/ :(
Życzę Ci więc, aby ktoś Ciebie publicznie nazwał oszustem, a ja z dystansu, z uśmiechem na twarzy - będę sobie bił pianę takimi jak Twój postami...

Co do piaskownic: spokojnie... odejdę, jak tylko sprawiedliwości stanie się zadość...

Tytuł:
PostNapisane: 17.wrz.2008 14:55:07 
Użytkownik

Auto: AFN quattro,AVG quattro, CFHF 4x4
carlnova napisał(a):
Baskecior napisał(a):

Przykro to słyszeć (przeczytać) Basket...
Życzę Ci więc, aby ktoś Ciebie publicznie nazwał oszustem, a ja z dystansu, z uśmiechem na twarzy - będę sobie bił pianę takimi jak Twój postami...

Co do piaskownic: spokojnie... odejdę, jak tylko sprawiedliwości stanie się zadość...

Akurat ten watek mi się osobiście nie podoba i powinieneś to wyjaśnić (ew pomówienie o oszustwo to cięzka sprawa), ale cała reszta to burdello jakiego sami narobiliście ...

Tytuł:
PostNapisane: 17.wrz.2008 15:00:44 
Klubowicz

Ależ wyjaśnię... :):
Czekam tylko na zarzut, po to aby w późniejszym terminie przedsięwziąć odpowiednie przewidziane prawem, kroki.
Burdel robi się wtedy, gdy wypowiadają się osoby zupełnie nie związane ze sprawą - wątek powinien być jednak na ogólnym, tak aby wszyscy poznali metody postępowania pewnych osób...

PS. Boli Cię to, że broniłem małego ? :/ ...bo nie rozumiem Twojego sarkazmu...

Tytuł:
PostNapisane: 17.wrz.2008 15:07:19 
Użytkownik

Jak dla mnie żałosny serial pomiędzy trzema panami który zdecydowanie powinien być załatwiony przez PW lub inny środek komunikacji.
I WYŁĄCZNIE W ZAINTERESOWANYM GRONIE :!!:

Niedomówienia i zarzuty bez pokrycia ośmieszają AKP w oczach 99% userów :/

Ostatnio edytowano 17.wrz.2008 15:14:46 przez martab99, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 17.wrz.2008 15:13:50 
Klubowicz

Baskecior napisał(a):

pełna zgoda - ale nadal obstaje (jeśli w ogóle chce mi się obstawać) przy temacie oszustwo

uważam, ze to ciężkie oskarżenie (w przeciwieństwie do buractwa - to co najwyżej obelga a i tak zależy kto jak czyta) -
meszrum - nie wdając się w kk - i w anonimowość - tak czy siak gość powinien mieć możliwość odpowiedzi - bez względu na to czy jest teoretycznie anonimowy czy nie - wiadomo, że to nie jest problem ustalić dane

STAWIAM pytanie - co ma na celu wasz spór - ????
kto komu i co chce udowodnić????

dość mgliście pamiętam temat V6 - nie wiem czy dobrze ale z kontekstu wnioskuję, że Piotruś naprawiał auto i padła opinia o "złym" mechaniku - jeśli jest inaczej to porawcie albo wyedytujcie - jeśli chcecie się pzabijać w kwestii diagnozy i nikt nie był bezpośrednio związan z autem to po bananie za brak kultury i nie na temat i po sprawie

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 68 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1