.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 29.lis.2024 17:42:43

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 68 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 17.wrz.2008 23:06:08 
Klubowicz

Auto: b8q caeb '09
a my na to - nie.
wstydzisz się syfu jaki panuje? sami go zrobiliśmy. my - pan, ja, pani tez za to płaci :P
może dośc zamiatania syfu pod dywan? niech cały wylezie, i - z czasem rozniesie się na butach albo rozwieje.

zamknięty wątek pojedzie w dół.. otwarty - jeszcze długo będzie przypominał o głupocie.

koniec moich głosów w temacie modowie vs normalni ludzie .
Na koniec przypomnę tylko wszystkim zainteresowanym dawną czatowo-forumowa sentencję mistrza czaka:
dalszej części nie piszę - oczywiście z obawy przed słusznym gniewem nadwrażliwych modzinek.

Cytuj:
Sprzeczanie się w necie jest jak udział w olimpiadzie dla niepełnosprawnych(...)

Tytuł:
PostNapisane: 17.wrz.2008 23:07:00 
Moderator

Auto: Audi S4
Swoj poglad na calą sytuacje wyrazilem w osobistej rozmowie z Dredem.

Poniewaz wątek zaraz sie zamknie... dodam na forum...
Dymisja Grzesia - IMHO - niepotrzebna - ale szanuje jego decyzje - szacun za honorowe zamkniecie sprawy.
Oczekuje (pewnie nie tylko ja) jeszcze jednej dymisji... tylko czy osoba ta bedzie miala na tyle odwagi i honoru... przekonamy sie juz niebawem :)

Pozdrawiam serdecznie

S4 B5 Avant quattro ..AGB.. szybka czarnulka

Była : B5 Avant quattro ..APU..
Była : B3 Limo ..SB..
Była : C4 TDi Avant quattro ..AEL..
Była : B5 TDi Avant quattro ..AFN..
Była : B3 Limo ..SF..
Była : B5 TDi Avant ..AFN..
Była : B5 TDi Limo ..AFN..
Była : B4 TDi Avant ..1Z..

Tytuł:
PostNapisane: 18.wrz.2008 07:34:09 
Klubowicz

Auto: 210vtq
przemik napisał(a):
Oczekuje (pewnie nie tylko ja) jeszcze jednej dymisji... tylko czy osoba ta bedzie miala na tyle odwagi i honoru... przekonamy sie juz niebawem :)

w tej sprawie to jakas ankietka mogla by co nieco wyjasnic ;)

A6 V8 Avant - było
Coupe GT ... progress

Tytuł:
PostNapisane: 18.wrz.2008 08:13:52 
Klubowicz

tak czytam i cos mi sie wydaje ze przyczyna tego glupiego gadania jest brak ogolnopolskiego zlotu letniego :D tam panowie by sobie porozmawiali.... wyjasnili, a my nie musielibysmy czytac tych zenujacych postow. Jestem na forum od czasu kiedy posiadam audi i zawsze chetnie tu zagladam i prosze nie psujcie tego.

Tytuł:
PostNapisane: 18.wrz.2008 08:40:01 
Użytkownik

emcior napisał(a):
przemik napisał(a):

kto robi ankietę w takim razie?

Anthem Advanced 1

:P(|)

Tytuł:
PostNapisane: 18.wrz.2008 08:51:03 
Wulkanizator

meszrum napisał(a):
emcior napisał(a):
przemik napisał(a):

kto robi ankietę w takim razie?

może w takim razie ankieta dla każdego moda - podwieszona powiedzmy na tydzień. Po ocenie pracy - uzupełnienie stanu, czyli jakieś wybory nowych modów o ile potrzebni

A80 B3 1,8 JN B+G 2004-2005
w AKP:
S4 AVANT 2,2T + LPG 2005-2008 (sprzedana :( )
A90q B3 2,3 NG/ABH 2008-2013
A6 C5 2,8 B+G avant q tip 2008 -

Tytuł:
PostNapisane: 18.wrz.2008 08:53:53 
Klubowicz

Temat uważam za zamknięty, nie rozumiem więc po co tutaj jakiekolwiek ankiety. Zdaje się, że Carlnova też uznał temat za zamknięty. Uważam, że czas z tym skończyć bo takie pieniactwo na forum niczego nie wniesie. Jak napisał Buba szkody i tak już zostały poniesione w społeczności forum, chcecie, by było ich jeszcze więcej? By każdy mod bał się wykartkowania kogoś, kto wali niecenzyralne słownictwo na forum? Ja juz przykłady tego widzę... w kilka godzin po zamknięciu całej tej afrery... Dajcie już spokój i zakończmy ten wątek.

arthurr napisał(a):
może w takim razie ankieta dla każdego moda - podwieszona powiedzmy na tydzień. Po ocenie pracy - uzupełnienie stanu, czyli jakieś wybory nowych modów o ile potrzebni

A na jakiej podstawie chcesz oceniać pracę modów? Ilości danych kartek? Ilości wysłanych PW z upomnieniami czy też ilości poprawionych tematów? Jesteś w stanie to wyłuskać? Bo nawet ja jako mod nie byłem w stanie sprawdzić sporej części tego, co chcesz oceniać... Taka ocena publiczna może być tylko za nasadzie lubie bądź nie lubię moda... Każdy, kto poważnie podchodzi o tej funkcji naraża się na zniesławienie a w konsekwencji nikt tych trudnych decyzji nie chce podejmować. Widzę tutaj wielką analogię do struktur naszego kraju - tutaj jest dokładnie tak samo - trudne decyzje są odwlekane a wszystko jakoś tam jeszcze idzie, ale przyjdzie moment kiedy to wszystko się rozwali i będzie kupa płaczu...

Zanim coś napiszecie odnośnie jakiegokolwiek tematu zastanówcie się jak to zrobić a nie rzucacie hasła...

Arturr - do Ciebie nic nie mam, żeby było jasne :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 18.wrz.2008 09:12:56 
Wulkanizator

GrzesB napisał(a):

arthurr napisał(a):

A na jakiej podstawie chcesz oceniać pracę modów? Ilości danych kartek? Ilości wysłanych PW z upomnieniami czy też ilości poprawionych tematów? Jesteś w stanie to wyłuskać? Bo nawet ja jako mod nie byłem w stanie sprawdzić sporej części tego, co chcesz oceniać... Taka ocena publiczna może być tylko za nasadzie ludzie bądź nie lubię moda... Każdy, kto poważnie podchodzi o tej funkcji naraża się na zniesławienie a w konsekwencji nikt tych trudnych decyzji nie chce podejmować. Widzę tutaj wielką analogię do struktur naszego kraju - tutaj jest dokładnie tak samo - trudne decyzje są odwlekane a wszystko jakoś tam jeszcze idzie, ale przyjdzie moment kiedy to wszystko się rozwali i będzie kupa płaczu...

Zanim coś napiszecie odnośnie jakiegokolwiek tematu zastanówcie się jak to zrobić a nie rzucacie hasła...

Arturr - do Ciebie nic nie mam, żeby było jasne :peace:

ja też do Ciebie nic nie mam, po prostu - jak sądzę - obaj bierzemy udział w dyskusji bo zależy nam na tym co wszyscy tworzymy - czyli wirtualnym tworze AKP. Jasne, nie jestem w stanie oceniać ilosci PW, przyznanych kartek czy rozstrzygniętych sporów. Ale nie mów mi że dla normalnego użytkownika praca moda nie jest widoczna, nie mozna jej ocenić! Każdy z nas widzi wyedytowane posty, szybkość reakcji na wciskanie niebieskiego guziczka, styl, skuteczność. Do tego naprawdę niepotrzebne są żadne statystyki.
Skoro twierdzisz że nie mi (a tym samym nam - wszystkim użytkownikom) oceniać modów, to jak widzisz uniknięcie oskarżeń o prywatę, władzę absolutną, grupę wzajemnej adoracji?? I - jeszcze raz podkreślam - to nie jest atak na Ciebie, czy któregokolwiek teraźniejszego/ byłego moda. Sugeruję takie rozwiązanie, żeby każdy użytkownik któremu zależy na tym naszym miejscu w sieci mógł poczuć że coś tworzy. Jasne, zdaję sobie sprawę - tak jak i Ty - że jeśli powstaną te ankiety - frekwencja na nich będzie licha....
Ostatecznie i tak za kilka miesięcy pośmiejemy się z tej dzisiejszej zadymy na jakimś zlocie - znów bedą ci co zawsze plus nowi, chętni i otwarci - i mam nadzieję że ci nowi powiedzą: WOW, ale to zajebista ekipa, warto się z nimi trzymać... Tak miałem po 1 zlocie... Ale na zlot trafiłem przez to forum i tak jak już pisałem - po prostu zależy mi na tym żeby ci co przychodzą po mnie zostali tak samo oczarowani...

w AKP:

Tytuł:
PostNapisane: 18.wrz.2008 09:20:50 
Klubowicz

Obawiam się, że się mylisz. Klikając niebieski kartonik wpada mod, edytuje posta i najczęściej się dopisuje, że to zrobił. Są jednak tacy, który siedzą po cichu, nic nie wpisują choć edytowali/bądź nie danego posta a raport usuwają. Niektórzy modowie kierują się ideą że: "dobry moderator to niewidoczny moderator"* także wydaje mi się, że będzie to raczej tendencyjna ankieta - ktoś, kto dostał dajmy na to odemnie kartkę napewno nie głosowałby, że jestem dobrym modem... Wiesz o czym mowa? ;-) Ci najbardziej aktywni i najbardziej przykładający się do tej pracy będą mieli najgorsze wyniki. Oczywiście to tylko moja opinia, ale obawiam się, że za długo jestem na forum by tego nie widzieć.

* - jeśli przekręciłem - przepraszam - i nie jest to atak na tę cytowaną osobę tylko próba pokazania zarysu problemu.

Tytuł:
PostNapisane: 18.wrz.2008 09:23:21 
Użytkownik

akurat tak się dziwacznie dzieje, że moderuję na kilku forach - i polskich, i zagranicznych.
normalną rzeczą jest to, że moderator jest stróżem, który sprząta. nie jest to powód do chwały, czy kreowania ego, lecz jest to społeczna, ciężka praca na rzecz danej społeczności.

normalną rzeczą jest też zjawisko, iż niemal na każdym forum użytkownicy oceniają moderatorów - z tego powodu, że do pracy niektórych nikt nie będzie mieć zastrzeżeń, a do pracy innych - czasem niemalże wszyscy. ocena społeczności jest bezcenna z punktu widzenia danego forum - moderatorami powinny być osoby bezstronne, bezinteresowne i sprawiedliwe. przecież to społeczności danego forum [a więc także i moderatorom] zależy by była ona na jak najwyższym poziomie komunikacji, co z kulejącą grupą moderującą jest niemożliwe do osiągnięcia.

truizmem jest i to, że od poziomu moderowania zależy kształt forum, które nie jest zjazdem ZBOWiDu, a jedynie formą nieskrępowanej dyskusji publicznej. za tym podąża nierozerwalnie inna rzecz - forum moderowane przez osoby cieszące się szacunkiem jest znacznie milej odwiedzane przez jego użykowników, niż w przypadku, gdy moderatorami są osoby nie posiadające cech predystynujących do pełnienia tej funkcji.

czy ktoś tutaj zarzuca cokolwiek wszystkim moderatorom? czy są zarzuty w stosunku do Dreda, Buby czy innych osób? nie ma - pełnią oni swoją rolę tak jak powinni [a nawet lepiej].
są zarzuty w stosunku do moderatora P., który odnalazł się w tej funkcji jako milicjant rozdający mandaty za nieobyczajność i otwartość umysłu, i właśnie to powinno być przedmiotem dyskusji. w przeciwnym razie wiele osób odejdzie i miast fachowych porad będą posty typu trzeba jechać do mechanika.
...a sam moderator P., w miejsce szacunku należnego moderatorowi, stanie się obiektem pokątnych drwin forumowiczów.
czy może o to właśnie chodzi?

Anthem Advanced 1

:P(|)

Ostatnio edytowano 18.wrz.2008 09:34:08 przez meszrum, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 18.wrz.2008 09:25:54 
Użytkownik

no cóż już teraz na to wygląda, że afera zmiotła bądź zniechęciła 3 modów a zanosi się, że będzie więcej. Pisząc, że szkody już zostały wyrządzone to właśnie miałem na myśli. Mam nadzieję, że chłopacy się jeszcze zastanowią ale kiepsko to widzę.

Bestia 2,2 T 20 V Q pod kołderką w garażu

Tytuł:
PostNapisane: 18.wrz.2008 09:42:28 
Wulkanizator

Grzegorz - może jestem chory, albo z innej planety... ale jeśli dałbyś mi kartkę SŁUSZNIE to ocenię Cię pozytywnie - potrafię uznać swój błąd jak powinien to potrafić każdy inteligentny dorosły człowiek. Masz rację w jednym - ciężko ocenić pracę "niewidocznych" modów - dlatego też proponowałem wcześniej żeby wszelkie działania były sygnowane. Przed chwilą własnie zajrzałem w listę modów i fakt - postów niektórych z nich nie widziałem już daaawno nie mówiąć o śladach moderowania...

Buba - mówisz o zniechęceniu i odchodzeniu modów.... ale jak nie wykorzystamy tej sytuacji do oczyszczenia atmosfery, zdajesz sobie sprawę ilu szarych użytkowników stracimy?? Czy oni są nieważni??

Cały czas mam nadzieję że z zaistniałego szamba da się wyciągnąć pozytywy na przyszłość... Zwariowałem? Może...

w AKP:

Tytuł:
PostNapisane: 18.wrz.2008 09:43:59 
Użytkownik

Auto: AFN quattro,AVG quattro, CFHF 4x4
Skończcie ten żałosny serial. Wstyd i jeszcze raz wstyd ...

Tytuł:
PostNapisane: 18.wrz.2008 10:57:29 
Moderator

Auto: Audi A8 D2 4.2 quattro
Może chodźmy na piwko?? :peace:

Honda NC750S DCT '2019 [09.2019-teraz] R2
Email: lukaszgryglicki@o2.pl, tel: 693582014
Морготх
Leśny Dziadek

Tytuł:
PostNapisane: 18.wrz.2008 10:59:17 
Klubowicz

Auto: Q7 4M
Baskecior napisał(a):
Skończcie ten żałosny serial. Wstyd i jeszcze raz wstyd ...

Przemo,
... a mnie sie wydaje, ze koncowka tej dyskusji nabrala odpowiedniego poziomu i dotyczy forum/klubu/moderatorow/uzytkownikow.
po co zamykac watek dyskusyjny na forum dyskusyjnym?
jesli pewne tematy teraz nie zostana wyjasnione to kiedy ma to nastapic?
po kazdej burzy oddycha sie lzej, wiec niech temat zostanie wyczerpany, a nie zamkniety.
takie wlasnie zamykanie tematow drazliwych/niewygodnych/etc. bylo (jest) zmora na tym forum.

jest:
Q7 4M 3,0 TFSI 419 PS/512 Nm
było:
SQ5 Plus
A7 C7 3,0 biTDI
A6 C7 3,0 biTDI
S4 B8 3,0 TFSI
V8 D11 4,2
A4 B6 1,8T q
S8 D2 4,2
S6 C4 4,2
A6 C4 2,5 TDI q
S6 C4 2,2T
A6 C4 2,5 TDI q
A80 B4 1,9 TDI

Tytuł:
PostNapisane: 18.wrz.2008 11:12:04 
Użytkownik

Auto: Audi S2, Audi 80 Avant
nie tylko na forum, nawet w małżeństwie niektórym się wydaje, że jak się o czymś nie mówi to problem nie istnieje. A potem mamy polskiego Frietzla.
Więc może wykopmy ten problem razem z korzeniami.

Obrazek

iiii nowa zabawka Suzuki V-Strom DL1000 :P

Tytuł:
PostNapisane: 18.wrz.2008 11:56:38 
Klubowicz

Pomysł z ankietami nie jest taki zły, a może nawet i niezły.

Grześ nie zgadzam się z Tobą. ;) Choćby mod nie wiem jaki był niewidoczny, to pojawia się na forum, widać co robi, co pisze, mimo wszystko zdanie wyrobione się na jego temat ma. I to jest najbardziej obiektywna forma oceny takiej pracy.
Ocena modów tylko przez grono modów nie jest do końca słuszna, warto poznać to z innej strony, a nie wszystko wśród kolesi (abstrachując od tego, że dość spory procent aktywnych i wypowiadających się w kwestiach regulacyjnych i tak się zna ;) ).

Reszty wcześniejszego biadolenia w dziesięciu zamykanych/otwieranych wątkach nie komentuję, nie mój temat. :)

Audi, a owszem, posiadam.

... Rympel 666 ...

Tytuł:
PostNapisane: 18.wrz.2008 12:04:31 
Klubowicz

jestem tego samego zdania co dwaj poprzedni rozmówcy.
Niech w końcu wypłynie to wielkie gówno na światło dzienne , wtedy będzie można je łatwiej sprzątnąć i oczyścić atmosferę.

Karolu co do mojej rozmowy z Grzegorzem na Twój temat , to była prywatna rozmowa po za forum i nie związana z nim. Bardziej w sensie , że ja będe miał coś do stracenia , a nie Ty.
Po za tym wtedy jeszce oboje się lubiliscie i nie widziałem przeciwskazań, by to zataić przed nim. Jednak prosiłem by nie rozpowrzechniał tego.
Tak masz rację nie wiedziałęm co się stało z autem i nie interesowało mnie to , lecz nie chciałem by to ogłoszenie było na AKP o co też Cię poprosiłem i się zgodziłeś by je usunąć.

Nic do Ciebie nie mam i nadal tak będzie.

Arturze do mnie ponoć co jakiś czas ktoś coś ma. Może słusznie może nie , nie ja to oceniam.

Ja po prostu mam już dość tych waśni , przepychanek. CHCĘ SPOKOJU na tym forum. Utożsamiam się z nim i spędzam tu naprawdę sporo czasu.Średnio po 5 6 godzin dziennie, czasami nawet i po 10 przebywam na AKP. Nie chce stracić tego co pomogło mi złapać i pogłębić bakcyla jakim jest miłość do tej marki. Spotkałem tutaj naprawdę wielu wartościowych , pomocnych i życzliwych osób. Wiele rzeczy się dowiedziałem i nauczyłem.

Nie mam zamiaru bezczynnie stać i patrzeć jak "mój dom" się rozpada.

NIE NIE i po trzykroć NIE :!!:

Potrzebne jest nam obopulne zaufanie. Bardziej przemyślane decyzje i wypowiedzi ( obie strony).
I przede wszystkim oczyszczenie tego co się obecnie dzieje.

dzięki za uwagę.

Audi Competition AWX <- BYŁO
Audi 80 AAH <- BYŁO
BMW E30 M20B25 <- BYŁO
Audi 80 KK quattro <- BYŁO
Audi 80 AAN quattro JEST DO DZIŚ 600 PS 700 NM by SLG
Audi S2 3B quattro <- BYŁO
Audi 200 MC Sport quattro <- BYŁO
Audi 100 NF Sport quattro <- BYŁO

Tytuł:
PostNapisane: 18.wrz.2008 12:15:46 
Wulkanizator

dziękuję panowie. O to właśnie mi chodziło. Spokojna, rzeczowa dyskusja, wierzę że uda nam się posprzątać z pożytkiem dla CAŁEJ społeczności AKP. Skupmy się na tym jak to zrobić. Moje propozycje już padły, poczekajmy jeszcze trochę na inne i na dyskusję, jak już dojdziemy do tego JAK to (może się znów narażę) myślę że ten temat także powinien wylądować na klubowym.... nie trzeba nam takiej negatywnej autoreklamy...

w AKP:

Tytuł:
PostNapisane: 18.wrz.2008 12:47:21 
Klubowicz

@Arthurr
Co do ankiet - wyraziłem jedynie swoją opinię o braku możliwości pełnej oceny modów - a broń boże nie sugerowałem że jesteś chory, taki czy owaki...
Co do ocen modów - możecie mi wierzyć lub nie, ale zanim pozbawiłem się tej "władzy" napisałem kolegom moderatorom kilka słów - również o tym, że powinno się zrobić rewizję wtedy jeszcze naszej pracy.

@Sprinter - przez Twoje ostatnie zdanie we wspomianej kwestii w moich oczach zyskałeś jeszcze większy szacunek (choć i tak był duży).

@Dred - my porozmawiamy w 4 oczy... nie widze sensu rozmowy na forum kiedy możemy to załatwić między nami...

@Scob - sorki, ale po tym co napisałeś żadna merytoryczna dyskusja między nami chyba nie ma sensu. Skoro moja decyzja wywołała taką falę oburzenia poczułem się w obowiązku wyjaśnić sprawę - szkoda mi tylko tego, że ucierpiały na tym pewne osoby, że wypłyneło wiele spraw które nigdy na forum nie powinny były się pojawić. Jeśli nazywasz to gówniarzerią - nie będę z tym polemizował bo To Twój osąd - chciałbym abyś jednak powstrzymał się od wycieczek w moim kierunku i nazywaniu mnie gówniarzem. Pracę moda traktowałem z cąłą powagę, jednakże jeśli są pod moim adresem zastrzeżenia to po prostu podziękowałem i już się tym tematem nie "bawię". Jak rozumiem, to dalej jest gówniarskie zachowanie...
Co do linków do różnych rzeczy na moim serwerze - usunę je z forum jak tylko znajdę czas. Wraz z nimi poleci też wiele cennych (jak uważam) informacji, które tutaj zamieszczałem... trudno. Niemniej nie zamirzam ich przenosić na żaden inny serwer na którym i tak zniknie to po czasie. Jedno Cię mogę zapewnić - nikomu z tego forum nic nie sprzedałem - jednemu koledze wysłałem o ile mnie pamięć nie myli obudowę pilota (której nie ma normalnie w sprzedaży), innemu podpowiedziałem jak ma sobie poradzić z własnym sprzętem. Od sprzedawania mam allegro, nie forum!

Proponuję już zakończyć temat przydzielonych kartek a skupić się na ocenie pracy modów jeśli czujecie taką potrzebę. Mnie już nikt jako moda na tym forum oceniał nie będzie.

Ostatnio edytowano 18.wrz.2008 13:04:54 przez GrzesB, łącznie edytowano 1 raz

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 68 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1