quattrofan napisał(a):
Więc może wykopmy ten problem razem z korzeniami
W jednej z dyskusji padło wczoraj stwierdzenie, że kiedy "moderator występuje przeciw drugiemu na publicznym to już nie jest dobrze" .
Ja bym to rozszerzył o słowo "bardzo" (niedobrze), podpierając się przy tym "cytatem z Basketa" : "Skończcie ten żałosny serial. Wstyd i jeszcze raz wstyd ..." .
Otóż w związku z powyższym oświadczam, że nie trzeba mnie kopać - można powiedzieć/napisać to wprost i jakoś tak bardziej po ludzku - bez niegrzecznych podtekstów.
I o ile nie robia na mnie żadnego wrażenia "argumenty" (bardzo niewielkiej) grupki pieniaczy domagających się mojej "dymisji" - to potrafię w pełni uszanować wolę innych moderatorów i wobec tak wyraźnej rysy w poglądach dotyczących utrzymania odpowiedniej jakości forum (oraz tego co mu służy i co mu nie służy) - nie ma dalszej możliwości spójnego "zarządzania" forum.
Z uwagi na powyższe - tu i teraz -
proszę administratorów o zwolnienie mnie z funkcji moda oraz przywrócenie statusu kllubowicza (no chyba, że jakość mojej pracy koliduje nawet z tą godnością i z tego grona również należałoby mnie "wykopać"
?) .
Pozostając wierny zasadom dobrego wychowania i zdrowego rozsądku - w 100% odcinam się od jakiejkolwiek polemiki z użytkownikami, którzy nie przedstawili ani jednego rzeczowego argumentu na dowód, że jako moderator popełniłem jakiś istotny błąd - wymagający poniesienia "konsekwencji służbowych".
Odchodząc od moderowania żałuję tylko jednego - tryumfu tych, którzy "wygrali" (cudzysłów w tym przypadku jest wyjątkowo nieprzypadkowy) bez żadnych racjonalnych argumentów - a jedyne co potrafią - to napluć w twarz każdemu komu tylko zechcą i kiedy zechcą. Co oczywiste - nie widzę potrzeby podejmoania polemiki w takim tonie, zaś ogólna aprobata dla takich zachowań rzeczywiście każe się zastanowić w jakim kierunku zmierzamy...
Dla przeciwwagi chcę jednak powiedzieć, że obok (IMHO mało zasadnej) krytyki kilka osób
jednak zauważyło ruch w dobrym kierunku, a nawet zaapelowało o konsekwencję w działaniu. W tej sytuacji - całemu Forum AKP a więc sobie również - życzę podtrzymania trendu przez nowych moderatorów
Osobiście - jako mod - zawsze starałem się zachować obiektywną ocenę sytuacji ale jestem takim samym człowiekiem jak inni - więc co do zasady - na pewno czasem też się mylę.
Jeżeli skutkiem moich błędów kogoś niechcący źle oceniłem/usankcjonowałem - szczerze przepraszam i proszę o wybaczenie.
Zapewniam stanowczo, że na pewno nie powodowały mną złe intencje ... .
Wobec grupki osób najbardziej domagających sie mojej rezygnacji statystyka wygląda następujaco:
1. Meszrum -
zero kartek,
jedno słowne upomnienie "za całokształt",
ani jeden post niewymoderowany,
ani jeden post nie usunięty.
2. Carlnova -
zero kartek,
jedno "upomnienie słowne",
jeden post usunięty.
3. EMSI (tutaj przypadek szczególny ale to już zakończy się poza AKP):
zero kartek, (chyba, nie pamiętam dokładnie)
zero upomnień.
4. Przemik -
zero kartek,
zero wymoderowanych postów, chyba
zero upomnień słownych.
Pozostając z powyżej przedstawionymi "suchymi" i obiektywnymi faktami - IMHO dającymi jednak nieco do myślenia .... - chciałbym się przekonać za jakieś np. pół roku, że obecna zadyma na AKP - uzdrowiła to forum i jeśli tylko moja "dymisja" ma stanowić kolejny krok w dobrą stronę - ponownie proszę o zdjęcie mnie z funkcji moderatora.
Nie będę jednak ukrywał, że mam spore obawy czy obecny "trend ogólny" - powstały po zbanowaniu MV8 i zadymy z Carlnovą - aby na pewno zmierza w dobrą stronę. Moim osobistym zdaniem - w "ogólnej wrzawie" - niektóre z najważniejszych problemów - chyba jednak umknęły uwadze wielu z nas ...
.
Pozdrawiam. Piotr
PS 1: W dalszym ciągu apeluję do modów/adminów o przykładne ukaranie EMSIego za upublicznienie tego - co starannie skrywałem przez cały okres swojej obecności na AKP. Pozostawiając takie zachowania bez stosownych konsekwencji - poszkodowanych na tym forum naprawdę będzie coraz więcej
.