Witam
Piotruś napisał(a):
Oto jeden z wielu przykładów:...
- Optymalizacja ECU przez złącze OBD z dedykowanymi zmianami w sterowniku
-
Dostosowanie / zachowanie norm czystości spalin !!!-
Możliwość wykupienia gwarancji na silnik w okresach : 12, 24 lub 36-cio miesięcznych !!!Żeby ponownie nie wysłuchwać kretyńskich zarzutów o uprawianie prywaty na forum publicznym - wyciąłem nazwę firmy dokonującej wwym. modyfikacje,
ponadto naprawdę nie trzeba przekraczać granicy żeby na terytorium PL otrzymać coś bardzo podobnego, a nawet zdecydowanie lepszego.
Nie moja wina, że świat dzieli się na "trochę zdolnych" i "bardziej zdolnych" ...
![n :):](./images/smilies/052.gif)
.
![n :peace:](./images/smilies/023.gif)
dzis to tak sie zakonspirowales, ze ciezko zarzucic Ci ukryta reklame
Do rzeczy: widze jakas reklamowke gdzie sa 2 wartoci, zero wykresu, czy to strona uznanego tunera czy aukcja na ebayu... nie wiadomo
Podaj strone, moze wykres tam sie znajdzie jakis... bo chyba wykres jakis maja? Wyrunki gwarancji tez moga byc interesujace
Jestes na forum "osoba publiczna" i musisz sie liczyc z tym, ze gdy cos powiesz to inni moga sie typ podpierac
Ja wynalazlem Twoje starsze wypowiedzi i nie do konca one pasuja do Twojego dzisiejszego stanowiska
Z informacji na stronie wynika, ze usluga trwa 2-3h.. chyba bez zludzen pozostaje: produkt masowy (czyli gotowiec)
Jakt to sie ma do?
http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopi ... d&start=60Piotruś napisał(a):
Grzesiu - ze 100% odpowiedzialnością stwierdzam, że jest jeszcze gorzej niż Ty to ująłeś. Modyfikacja softu - to nawet nie jest wstęp do tuningu ... i dlatego dostaję białej gorączki słysząc o "cudownych wzrostach" dokonanych poprzez złącze OBD...Żeby było naprawdę profi - należy zacząć od modyfikacji elektronicznych sterownika - zwiększając jego wydajność oraz prędkość działania
Zwróć uwagę, że np. MTM - w przypadku V6 TDi - nie oferuje "niczego więcej" niż 205PSów i ok. 400Nm. Ta firma - powiązana z CCCO - doskonale zdaje sobie sprawę, że poważniejsze modyfikacje wymagają odpowiedniej wiedzy - ale wtedy cena idzie już w tysiące EUR ... .
Oczywiście nie jest dla nich problemem wypuszczenie dużo mocniejszego "gotowca" ale idące za tym zagrożenia byłyby niewspółmierne do "korzyści".
Generalnie cierpliwie czekam na wykres z hamowni (najchetniej + logi 003, 008, 011 wtedy bedzie wypas) a nie 2 wartosci z zakonspirowanej strony czy z logow tiptronica... w tipie to i ja mam ponad 230koni bo sobie kilka map zmienilem (presja spoleczna... teraz kazdy ma w logach tipa po 240 koni)
Prosze o link do strony (moze byc na prv jak boisz sie, ze wielki wodz wytknie Ci ukryta reklame)
Pozdrawiam,
Przemek