.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 27.lis.2024 10:49:05

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 25.paź.2008 16:08:49 
Użytkownik

Auto: C7
Tylko audi,passat jakość plastyków mizerna,głośniejszy po prostu gorszy.jesli tobie to nie przeszkadza kupuj passata :):

Tytuł:
PostNapisane: 25.paź.2008 21:08:46 
Klubowicz

rafala6 napisał(a):
Tylko audi,passat jakość plastyków mizerna,głośniejszy po prostu gorszy.jesli tobie to nie przeszkadza kupuj passata :):

zgadzam się z przedmówcami. Sam się zastanawiałem nad Passatem z 2000 roku, ale wybrałem Audi A6 C4 z 1994 i nie żałuję :)
polecam.

Tytuł:
PostNapisane: 25.paź.2008 21:40:56 
Użytkownik

Auto: T&C 3.8
Kryhawrc napisał(a):
A6 C5 to nie "ta sama półka" co Passat
Passat to bardziej konkurecja dla A4

Bezedura.
A6 i "szmasat" to jedna i ta sama konstrukcja,identyczne podwozie.
Różnic w wyposażeniu nie poruszam bo od dawna wiadomo że VW to VW a Audi to klasa ;)

Tytuł:
PostNapisane: 25.paź.2008 21:56:22 
Użytkownik

Auto: buduje się
Ja miałem cygaro C3 89 rok a pojciec ma passata B4 z 95 roku. Szczerze? Od kąd wsiadłem do Audi to pasek stał sie dla mnie słabiakiem... . Nagle zacząłem słyszeć jak wszystko trzeszczy, fotele są twarde, niewygodne, drzwi zamykają sie jak od stodoły, a w C3 lekko, Dynamika oczywiście większa w pasacie bo tam 1.9 TDi a ja miałem 2.0 benzyne. Z tym, że jakość pracy skrzyni biegów u mnie płynniejsza. Precyzyjna. Poza tym. w Pasku co chwila jakaś gumeczka do wymiany, a to drążek, a to to a to tamto, no i na długich trasach mój wychodził oszczędniej.

Reasumując:

moja setka w poróbnaniu z paskiem bije go na głowe. Jest między nimi 6 lat różnicy. I wydaje mi sie, że to wszystko tłumaczy. wiem że może klasa inna, że coś tam. Po prostu miałem do czynienia z oboma i napewno gdybym miał wybierać, to wybrałbym Audi.

P.S. Bączek narzeka na swoje A4 że sztywne, jakieś nie takie. A i tak lepsze od Paska B5 którym miałem przyjemność się poruszać.

Najprościej, przejdź sie oboma :)

Fiat 126p
Iveco Daily

Było:
Trabant 154.5 KM i 194 NM
A8 D2 4.2 quattro
Audi 100 C3 2.0D
Audi 200 C3 2.1T quattro
Peugeot 406
Trabant 1.1
Golf III TDi
Golf II "na glebie"
VW Passat 1Z Variant
Honda VFR 750F
Fiat 126p BIS
Peugeot Partner 1.9D
Audi 80 B2 1.6D
Trabant 1.1 91'

Będzie:
Coś AWD i Turbo

Tytuł:
PostNapisane: 25.paź.2008 22:09:53 
Klubowicz

ADAM 12 napisał(a):
Bezedura.
Różnic w wyposażeniu nie poruszam bo od dawna wiadomo że VW to VW a Audi to klasa ;)

Niezupełnie. Passat jest krótszy i ma mniejszy rozstaw osi.

A2 1.4

Tytuł:
PostNapisane: 26.paź.2008 10:17:22 
Użytkownik

ADAM 12 napisał(a):

Bezedura.

Jeździłem Passatem B5 prawie dwa lata, teraz jeżdżę A6 C5 ponad dwa lata. I na pewno to nie są te same konstrukcje :!: Audi ma szerszy rozstaw osi, samych kół na osi chyba też. Różnica w prowadzeniu, komforcie jazdy, ilości miejsca jest wyraźna i zdecydowanie zauważalna. Zakręty, które w passku przy 100 km/h zaczynały być niebezpiecznie, audikiem przelatuję z dużym zapasem bezpieczeństwa, ale to oprócz masy, rozstawu kół również zasługa Q.
No i tak jak kolega Rysiek zauważył - w pasku co chwila jakaś pierdółka się sypała (a to przełącznik lusterek, a to stycznik w drzwiach, a to włącznik awaryjnych, itp.). Deska jakaś taka smutna, materiały nie aż takie złe, u mnie w sumie nie trzeszczały (a może nie słyszałem, bo jednak z PD-kiem pod maską najciszej nie było :D )

Wybierając raczej kierowałbym się stanem auta, jego przebiegiem, jaki za tę kasę możesz dostać. Kupić zarąbanego audika tylko dlatego, że to audik to raczej wg mnie niefajne ;)

Tytuł:
PostNapisane: 26.paź.2008 11:09:19 
Klubowicz

ADAM 12 napisał(a):
Bezedura.

Hymmm, a czemu nie A4 ? Akurat wielowahacz jest ten sam od A4 po A8, rozstaw osi/długość budy plasuje to auto pomiędzy A4 i A6, szerokość ta sama co A4...

Audi, a owszem, posiadam.

... Rympel 666 ...

Tytuł:
PostNapisane: 28.paź.2008 07:09:23 
Użytkownik

adisiwy napisał(a):
rafala6 napisał(a):

zgadzam się z przedmówcami. Sam się zastanawiałem nad Passatem z 2000 roku, ale wybrałem Audi A6 C4 z 1994 i nie żałuję :)
polecam.

gratuluje wyboru, ja bym takiego nie dokonał :)

Ogólnie mogę polecić Passata B5 z silnikiem AFN.

VW Passat B5 1.9 TDI AFN
Audi A6 1.9 TDI AWX
jest:
BMW :)

Tytuł:
PostNapisane: 28.paź.2008 11:37:48 
Moderator

Auto: V70
Arek napisał(a):
Wybierając raczej kierowałbym się stanem auta, jego przebiegiem, jaki za tę kasę możesz dostać. Kupić zarąbanego audika tylko dlatego, że to audik to raczej wg mnie niefajne ;)

I tu się zgodzę. Szukałem C4 ale niestety z tego co było na rynku niewiele można było wybrać i w końcu kupiłem od kumpla jego Paska B5 którym jeździliśmy oglądać auta :)
Wnętrze, jego stan i wyposażenie zresztą wiele rekompensuje.
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 28.paź.2008 18:38:09 
Użytkownik

Emge, przyznaj sie, ile Cie kosztowala ta impreza i ktory to rocznik? Przegladajac aukcje to szczerze powiedziawszy ciezko trafic na Paska z takim wnetrzem, jesli juz, to cena jest nieco bardziej odstraszajaca. A ogladajac zagrniczne serwisy ogloszeniowe komplet skorzanych siedzen wraz z obiciami drzwi mozna kupic, w przeliczeniu na polska waluje juz za okolo 1000zl.

Tytuł:
PostNapisane: 28.paź.2008 19:00:16 
Moderator

Auto: V70
Zapłaciłem cenę odstraszającą za auto bezwypadkowe w wersji High Line z 98r po koledze z książką serwisową :)
Wyznaję zasadę, że okazji nie ma i nie bez powodu Niemcy mają wyższe ceny na "dobre" auta.

Tytuł:
PostNapisane: 28.paź.2008 20:10:01 
Użytkownik

Teraz dopiero rzucilem okiem na Twoj avatar. Buda w wersji kombi... Ja jestem zwolennikiem czterodrzwiowcow, a one z porownywalnym wyposazeniem juz sa drozsze. Wystarczy rzucic okiem na glupie allegro - roznica w cenie i ilosc wystawionych paskow w wersji "z paka na trumne", jak to mawia moj znajomy, przewyzsza, nie chcialbym powiedziec znacznie, liczbe sedanow. A okazji, jak to ujales, faktycznie nie ma. Ale moim skromnym zdaniem czasem zdarza sie taki tam maly samorodek.
http://www.2dehands.be/2001-volkswagen- ... t&start=63

Tytuł:
PostNapisane: 28.paź.2008 20:13:14 
Użytkownik

Auto: C7
Może pójdzie za 3000e :D Naiwniacy :!:

Tytuł:
PostNapisane: 28.paź.2008 22:30:58 
Użytkownik

Nie mow hop... Znane przyslowie. Znajomy mojego ojca pracowal pare lat w Danii, byla to firma ktora swiadczyla uslugi w krajach Beneluxu. Opowiadal, ze nie raz przejezdzajac przez prowincje, czy obrzeza wiekszych miast widzial tego typu 'farty' cenowe, z ktorych kozystali glownie lokalni odbiorcy. Chociaz zdarzylo mu sie widziec panow z laweta na polskich rejestracjach, ktorzy w amoku zakupu zacierali rece z radosci, na mysl, ze pojazd stanie niedlugo do sprzedazy w Polsce za 10tys PLN wiecej niz go nabyto... Byl zdziwiony, wiec pytal u zrodla. Znajomy Dunczyk wytlumaczyl mu to tak, ze u nich, np. kiedy ktos chce kupic nowszy woz a brakuje aktualnie paru symbolicznych (jak dla nich...) tysiakow, lub posiadany przysparza tylko myslenia, co z nim pozniej zrobic, to sprzedaje, byle szybciej miec go z glowy. Nie ma tego paracia, zeby udrzec z kogos tyle kasy ile sie da, nikt nie pozniej mysli, ze sprzedal za tanio itd. Taka mentalnosc. Dzieje sie tak glownie w przypadku starszych ludzi. Chociaz nie jest to nagminna praktyka, nie pomyslcie tak, bo znowu stworzymy durny stereotyp i bedzie, ze jakis gosc napisal, ze na zachodzie jest takie Eldorado... Wracajac do tematu - u nas jest z kolei odwrotnie, Spojrzcie na przyklad komisow z autami, czy chociazby z komorkami - sprzedajesz, to lapiduch od razu szuka na necie najnizszej mozliwej ceny danej rzeczy, i jeszcze Ci wciska kit, ze wiecej nie moze dac, bo to i tak za duzo i nie zarobi. Tylko sprobujcie cos pozniej od niego kupic...

Zapomnialem jeszcze cos wrzucic. Orientujecie sie w cenach pojazdow u naszych wschodnich sasiadow?
http://auto.plius.lt/
Mnie niektore zaskakuja, a jest ich calkiem sporo. Wiec albo oni sa naiwni (to tyczy sie rowniez sytuacji w panstwach UE), ze wcisna nam chlam, albo my jestesmy takimi ignorantami, ze do kazdej ceny nizszej niz ten rynkowy zloty srodek, czyli 'nie za tanio, nie za drogo', dopowiadamy sobie cala powypadkowa, historie auta...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1