sovteq napisał(a):
Po prostu jestem zdumiony twoją bogatą wiedzę Piotrek.
Serdeczne dzięki za ciepłe słowo
(miło !!!) ale przekazana Ci wiedza to
zakres podstawowy, którym powinien legitymować się każdy, kto próbuje zrobić przy silniku cokolwiek więcej niż kontrola poziomu oleju. Serio ... .
sovteq napisał(a):
Dzięki za rade, tym razem cie posłucham i zrobie tak jak mówisz.
Jeżeli miejsce, w którym wymieniałeś termostat - uważasz za właściwe, to pojedź tam ponownie i przedstaw swój problem. Nie sądzę żeby ustalenie źródła "awarii" było wyzwaniem dla ludzi na codzień obsługujących V6 ... .
Nawet jeżeli (hipotetycznie) aktualne korekcje są wynikiem ich pomyłki - to przecież nic wielkiego - wszyscy czasem popełniają błędy ... .
sovteq napisał(a):
Treaz tylko pozostało mi poszukać dobrego mechanika.
Jeżeli - z jakichkolwiek powodów - wcześniejsza sugestia Ci nie odpowiada - to odszukaj namiary na AKPowicza " rob555 " . Osobiście nigdy nie miałem z nim styczności ale "Gdańszczanie" /
/ go polecają, więc chyba warto spróbować ...
.
sovteq napisał(a):
W ostateczności wybiorę się do Ciebie,
Serdecznie zapraszam ale w tak błahej sprawie poradzisz sobie na miejscu. To jednak są "straszne kilometry" ...
.
Przyszło mi jeszcze do głowy żebyś walnął PW do Kolegi Boner. To kolejny Gdańszczanin z V6-tką, który moze ci wskazać kompetentny serwis - mam nadzieję
.
sovteq napisał(a):
drogo za taka naprawę weźmiesz?
Przez szacunek dla ewentualnie pokonanej odległości - na pewno nie. Miejmy jednak nadzieję, że chociaż jedna z wwym. propozycji okaże się właściwą "tam na miejscu"
. W razie czego - zawsze możesz się ze mną konsultować (jeżeli tylko coś Cię zmartwi
- oby NIE !!!) .