.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 26.lis.2024 00:24:38

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 78 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 17.lis.2008 10:25:11 
Użytkownik

heh... "ZNAWCY"...
rodzynek napisał(a):
Proszę, daj sobie powiedzieć, bez względu na to co pisze w papierach, ze masz Audi Coupe.

a czy ja mowie o tym co mam w polskich papierach? w czasach gdy to auto bylo rejestrowane to calkiem inaczej sie odbywalo niz teraz, no chyba ze mam przeklamania w orginalnym briefie :)
rodzynek napisał(a):
I jeżeli szukasz szyby przedniej to jedynie z Coupe (dla wyjaśnienia - auto marki Audi z lat osiemdziesiątych z tyłem jak Polonez), i żadnego innego.

widze, ze chcesz zrobic ze mne debila przytaczajac przyklad poloneza, no coz, widocznie tobie trzeba na takich przykladach tlumaczyc a co do szyby to zapraszam do glogowa, jezeli twierdzisz ze wpasujesz mi przednia szybe bez problemu ze zwyklego coupe to powodzenia :) ciekawe jak to wyrzezbisz... przy okazji sprobuj mi zalozyc przednie lampy tez od zwyklego coupe :P wspomne, ze sa zbyt wąskie i tylko z modelu 90 pasuja :) przypomne ci ze to ja mam to auto i ja musialem sie uporac z zalatwianiem czesci, ktore od zwyklego coupe nie pasowaly...
Sprinter napisał(a):
A pod maską masz zwykłe KV 2.2, a nie jakieś 2.3 czy inne wydumki...

?? to wytlumacz mi dlaczego glowice mam inna? i wyjscie kolektora pod skosem a nie na plasko jak w 2.2?? a no i wtryski nie sa przykrecane na "oczko" jak przewody hamulcowe co mialo miejsce w 2.2??
wcale sie nie spodziewalem ze macie az tak dobre oko zeby zobaczyc szczegoly ktorymi sie to auto rozni od 80tki coupe, no a wy chyba spodziewaliscie sie roznicy niczym w traktorze :) jest to coupe z modelu 90 i orginalna tylna blenda wygladala tak jak na focie ponizej, czego w 80tkach nie bylo :)
ObrazekObrazek

Tytuł:
PostNapisane: 17.lis.2008 10:35:30 
Klubowicz

ale jesteś uparty
NIE MA AUDI 80 COUPE ANI AUDI 90 COUPE . Audi Coupe to Audi Coupe :!!:
koniec i basta.

Audi Competition AWX <- BYŁO
Audi 80 AAH <- BYŁO
BMW E30 M20B25 <- BYŁO
Audi 80 KK quattro <- BYŁO
Audi 80 AAN quattro JEST DO DZIŚ 600 PS 700 NM by SLG
Audi S2 3B quattro <- BYŁO
Audi 200 MC Sport quattro <- BYŁO
Audi 100 NF Sport quattro <- BYŁO

Tytuł:
PostNapisane: 17.lis.2008 12:05:21 
Klubowicz

Nic szczególnego nie widzę w tym silniku, zrób ładne zdjęcia, pozaznaczaj nam i pokaż różnice z innym silnikiem 2.2 sfotografowanym, bo narazie, to coś tam opisujesz, a pod maską standard.

W tym, że lampy z 90-tki sedana pasują do coupe '85-'87, to nic dziwnego, otóż te auta mają identyczne przody, zresztą produkowany były w tym samym okresie...

A szyba ? Nie wiem co Ci tam sprzedawali, czy co tam kombinowałeś, ale na zdjęciach jest najzwyklejsze coupe i będzie do niego pasować każda szyba przeznaczona do tego modelu.

Audi, a owszem, posiadam.

... Rympel 666 ...

Tytuł:
PostNapisane: 17.lis.2008 12:13:11 
Użytkownik

spec jaro napisał(a):
jezeli twierdzisz ze wpasujesz mi przednia szybe bez problemu ze zwyklego coupe to powodzenia :)

do tego auta na zdjęciu bez problemu pasuje przednia szyba od Audi Coupe, bo... to jest Audi Coupe.
spec Jaro napisał(a):
ciekawe jak to wyrzezbisz... przy okazji sprobuj mi zalozyc przednie lampy tez od zwyklego coupe :P wspomne, ze sa zbyt wąskie i tylko z modelu 90 pasuja :)

jesli pasują Ci lampy z Audi 90, to również pasują od Cuope, bo to te same lampy :D

spec jaro napisał(a):
to wytlumacz mi dlaczego glowice mam inna? i wyjscie kolektora pod skosem a nie na plasko jak w 2.2?? a no i wtryski nie sa przykrecane na "oczko" jak przewody hamulcowe co mialo miejsce w 2.2??

Łoł - widziałes gdzies w mechanicznym wtrysku Boscha wtryski wkręcane do głowicy jak przewody hamulcowe? Jeśli tak - sam rzeźbiłeś?

spec jaro napisał(a):
wcale sie nie spodziewalem ze macie az tak dobre oko zeby zobaczyc szczegoly ktorymi sie to auto rozni od 80tki coupe, no a wy chyba spodziewaliscie sie roznicy niczym w traktorze :) jest to coupe z modelu 90 i orginalna tylna blenda wygladala tak jak na focie ponizej, czego w 80tkach nie bylo :)

to auto - nazwijmy je dla uproszczenia Audi Coupe - różni się wszystkim od Audi 80 Coupe, bo Audi 80 coupe NIGDY nie było produkowane, podobnie zresztą jak 90 coupe
Masz rację, że takiej blendy w 80-tkach nie było, bo 80tka (podbnie jak 90tka) to sedan a TWOJE COUPE to Coupe

Mam prośbę jareczku: zaloguj się na www.audi-b2.pl, i opisz swoje "90 Coupe" - niech się wszystcy pośmieją :hahaha:

Tytuł:
PostNapisane: 17.lis.2008 12:36:19 
Klubowicz

Auto: Audi 200 20V Avant V8 4,2, A8 D2 4,2
cygaro-avant napisał(a):
Mam prośbę jareczku: zaloguj się na www.audi-b2.pl, i opisz swoje "90 Coupe" - niech się wszystcy pośmieją :hahaha:

Nie masz serca. Takie unikatowe auto (to już ani Audi 90, ani Audi 80, ani Audi Coupe, to już specjalna wersja robiona tylko dla jaro812), a wszyscy sprowadzają go do roli zwykłego Coupe...

Muszę pooglądać moje auta, może tez mam w nich coś szczególnego, unikatowego i niezamiennego z jakimkolwiek innym autem marki Audi?

jaro812, chłopie, wszyscy przeciwko Tobie. A Ty się upierasz jak dziecko w piaskownicy.
Swoją drogą - 4 lata szukać części do wyremontowania (teraz już) tego złomu? Oddaj ją komuś, kto wie co z tym zrobić. U Ciebie już jej nic dobrego nie czeka.

Obrazekklik na zdjęcie
200 20V Avant 4,2

Ostatnio edytowano 17.lis.2008 12:49:37 przez rodzynek, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 17.lis.2008 12:45:24 
Użytkownik

jednak widze dziewczyny ze dziecinni jestescie, nie musze wam nic udowadniac, smiejcie sie- tyle radochy dla was :) myslalem ze to porzadniejsze forum i ludzie powazniejsi a tu widze sami "spece" i nie musisz mi kolego mowic co mam z moim autem robic. dla mnie koniec tematu, jak juz pisalem to moje auto i co szukalem a co pasowalo to tez tylko ja tylko wiem aaa i zapraszam na dopasowanie szyby :)

Tytuł:
PostNapisane: 17.lis.2008 12:53:14 
Użytkownik

Auto: Cabrio V6
Nieważne już czy ma rację, czy nie, ale wsiedliście na niego strasznie :/

Audi 100 C4 AAR 1991 sedan zyclam pearl (2005 - 2012)
Audi A6 C4 AEL quattro 1996 Avant aluminium silver (2007 - 2015)
Audi Cabrio 8G ABC 1997 kabriolet brilliant black (2014 - ...) [.: TERAZ MY :.]

Tytuł:
PostNapisane: 17.lis.2008 13:16:46 
Użytkownik

Monster napisał(a):
Nieważne już czy ma rację, czy nie, ale wsiedliście na niego strasznie :/

Ważne, czy ma racje. Gdyby miał - byłaby rzeczowa dyskusja....a tak....
Na początku tłumaczyliśmy Jarkowi że w B2 były (poza Audi Quattro i Sport Quattro) trzy modele: sedany Audi 80 B2 i Audi 90 B2 oraz model z nadwoziem coupe, nazywające się Audi Coupe B2.

Ale nie - Jarek wie co ma i (ku uciesze kilku osób na forum) wciska nam kity.
To tak jabyś chciał mieć w paszporcie pieczątkę z przejścia granicznego polsko-węgierskiego. Wszyscy wiedzą, że nie da rady, ale jeden będzie próbować.....

Tytuł:
PostNapisane: 17.lis.2008 14:27:02 
Klubowicz

z jedną rzeczą się nie zgodze z Wami
lampy od sedana nei podejdą do coupe
mimo , że wyglądają bardzo podobnie to jest inny kąt pochylenia i jeśli do coupety wsadzicie lampy od sedana to bedzie szpara. Wrócę do domu to wrzucę fotę byście mieli wyobrażenie tego o co mi chodzi. Wsadzić się da ale będzie szpara

Audi 80 AAH <- BYŁO
BMW E30 M20B25 <- BYŁO

Tytuł:
PostNapisane: 17.lis.2008 14:58:19 
Użytkownik

Auto: Audi Coupe Quattro V8T ; VW Golf 1 4x4 T
Mylisz się Dred. W Coupe w starszych rocznikach były tez pionowe szkła i pionowy grill. Nawet w pierwszych Urq. Lampy skośne weszły razem z szerokim zderzakiem w Coupe i w sedanie i w sedanie b2a z tym kiepskich troszkę szerszym zderzakiem.

Tytuł:
PostNapisane: 17.lis.2008 15:02:07 
Klubowicz

to może inaczej
można podpasować tak by to działało i można podpasować tak by nie działało.
Widziałem opcję tę drugą co było zresztą u jednego z klubowiczów i właśnie tę sprawe chciałem naświetlić

qrde trzeba to wszystko wydzielić bo się mega OT zrobił :/

Audi 80 AAH <- BYŁO
BMW E30 M20B25 <- BYŁO

Tytuł:
PostNapisane: 17.lis.2008 15:11:09 
Użytkownik

Auto: A6Q C5/CQ B2/A3 8L
kefir200 napisał(a):
Mylisz się Dred. W Coupe w starszych rocznikach były tez pionowe szkła i pionowy grill. Nawet w pierwszych Urq. Lampy skośne weszły razem z szerokim zderzakiem w Coupe i w sedanie i w sedanie b2a z tym kiepskich troszkę szerszym zderzakiem.

Amen

Co do 2.3 to były montowane w Coupe B2 pod koniec produkcji, szczególnie dużo było ich w USA, było to zwykłe NG czy NF nie pamiętam teraz.

A auto kolegi to oczywiście 2.2 KV, a pełna nazwa dla ścisłości to Audi Coupe GT :peace:

'98 Audi A3 1.8 20V Ambiente (AGN), 2013-? Obrazek
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 17.lis.2008 15:15:02 
Użytkownik

NG w Coupe GT było montowane 01.87 - 10.88
NF'a nigdy w tym modelu nie było

Ostatnio edytowano 17.lis.2008 15:15:39 przez martab99, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 17.lis.2008 15:15:17 
Użytkownik

Dred...nie ma że się da czy się nie da...To taki sam pas przedni i każde lampy z Audi 90 pojedyncze z pomarańczowym kierunkiem czy zespolone, pionowe czy skosy, czy amerykany...wszystko pasuje. To te same wytłoczki i wszystko jest tak samo.

Dla Pana jaro dałbym bana za bycie zacietrzewionym ..... , który we wszystkich szuka zdziecinniałych dziewczyn nie umiejących dyskutować, a jest jednym z największych ignorantów jakich spotkałem od początku istnienia tego forum, nastawionym tylo na nadawanie a nie na odbiór. Dla mnie jesteś stracony jak i stracone jes to Twoje Coupe, które wrosło w ziemię i nadaje się na złom. Nie takie trupy ludzie odbudowują, ale z Twoim podejściem, to zaczniesz remont Audi Coupe a skończysz na tym, że będziesz miał Audi 90...a to już druciarstwem jest nie kiepskim. Daj sobie na luz z tym Coupe i z tym forum, albo zaszczep sobie więcej szacunku dla ludzi na tym forum i dla ich wiedzy.

I jeszcze jedno, rozdzielacze wtrysku były z przykręcanymi wężykami i na śruby drążone i wkręcane na gwint. I zależy to od rocznika. I nie ma znaczenia czy było to 2.0, 2.1, 2.2, czy 2.3.

2.3 miały wtryski wciskane w kolektor ssący a nie w głowicę. Skończ Waść i wstydu oszczędź...

edited: quattrofan

Tytuł:
PostNapisane: 17.lis.2008 15:25:30 
Klubowicz

Auto: Audi 200 20V Avant V8 4,2, A8 D2 4,2
kefir200 napisał(a):
Dla Pana jaro dałbym bana za bycie zacietrzewionym , który we wszystkich szuka zdziecinniałych dziewczyn nie umiejących dyskutować, a jest jednym z największych ignorantów jakich spotkałem od początku istnienia tego forum(...). Skończ Waść i wstydu oszczędź...

Amen.

Obrazekklik na zdjęcie
200 20V Avant 4,2

Tytuł:
PostNapisane: 17.lis.2008 15:29:46 
Klubowicz

kefir200 napisał(a):
Dred...nie ma że się da czy się nie da...To taki sam pas przedni i każde lampy z Audi 90 pojedyncze z pomarańczowym kierunkiem czy zespolone, pionowe czy skosy, czy amerykany...wszystko pasuje. To te same wytłoczki i wszystko jest tak samo.

I o to właśnie chodzi, nie ma co tam Dredu szukać różnic, bo to tylko kwestia skosu lub nie, ramki podwójnej lub nie i do tego dwóch typów grilli, pionowe i skośne. Ty masz lampeczki zespolone pionowe do rocznika '84 włącznie, a na zdjęciach u kolegi widać lampy od rocznika '84 (ale modelowego już '85) i są to identyczne lampy jakie były w 90-tce. Szpary nie szpary, to kwestia jakiegoś kalectwa i złego montażu, bo poprawnie założone będą równe i idealnie spasowane z odpowiednim grillem, spotyka się też mixy, ale to celowe zabiegi.

@Monster

Nikt na nikogo nie wsiadł, gość się zaparł i wie swoje. Choćby przekonywało go 10-ciu ludzi znających większość detali B2 od podszewki, to on i tak wie swoje, a 4 lata szuka części do innych aut... Kulturalnie mu tłumaczymy, ale to pod naszym adresem lecą epitety jacy to jesteśmy dziecinni, itd., itp. No wybacz...

Co do głowic, kolektorów i innych dupereli, to mógłbym zejść na dół i zrobić fotę głowicy NG z kolektorami w B2, ale to i tak nie ma sensu, bo kolega wie, że ma 2.3 i koniec.

... Rympel 666 ...

Tytuł:
PostNapisane: 17.lis.2008 15:40:22 
Klubowicz

Kef dla Jasności chodziło mi o tę szparę
http://images45.fotosik.pl/31/602afa63fc798449.jpg
wejść wejdzie tylko nie wygląda to ładnie

Audi 80 AAH <- BYŁO
BMW E30 M20B25 <- BYŁO

Tytuł:
PostNapisane: 17.lis.2008 15:44:27 
Klubowicz

No dobra dobra, ale tam po pierwsze ktoś założył pionowe lampy, a po drugie brakuje hokejów wokół lewego reflektora, po drugiej stronie są ;)

... Rympel 666 ...

Tytuł:
PostNapisane: 17.lis.2008 15:51:00 
Użytkownik

Nie rozumiem do czego zmierzasz...a jakbyś chciał założyć teraz do szerokiego zderzaka lampy amerykańskie, to miałbyś ten sam problem, bo amerykany są tylko pionowe i maja pionowy grill i szeroki zderzak ma wtedy szerszą listwę niklowaną. Piszemy o czymś innym. Mixy szerokich zderzaków lampami z wąskich są stylistycznie wątpliwe, ale mechanicznie wszystko pasuje. Do ostatniego rocznika Coupe wsadzisz pionowe lub skośne lampy z pomarańczowym kierunkiem i wąski zderzak, bo blachy są takie same - z małym wyjątkiem - w szerokim zderzaku chromy są przykręcane do błotników i są tam mocowania pod chrom...ale to tylko tyle z różnic. Błotniki z Coupe pasują do sedana. Różnice między sedanami a Coupe są i odczułem je na swojej skórze...znaczy się b2jce...ale to nie jest temat tego wątku. Ale nie ma różnic między Coupe a Coupe czy jak woli jaro zwykłym Coupe od niezwykłego Coupe.

Tytuł:
PostNapisane: 17.lis.2008 15:56:29 
Klubowicz

Przy podmiance zderzaków wąski/szeroki jest też kłopot z mocowaniami w błotnikach, inne są miejsca montażowe przed liftem i po.

... Rympel 666 ...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 78 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1