.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 24.lut.2025 22:55:24

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 21.lis.2008 11:57:11 
Użytkownik

Zorka55 napisał(a):
Ivo napisał(a):
Zorka55 napisał(a):
Płaci akcyze ale dopiero jak przyjedzie do polski, autko można kupić na terenie niemiec ;)

to zycze powodzenia w tlumaczeniu celnikowi, ze auto kupiles miesiac temu w DE a granice przekroczyles wczoraj :D
chcecie to płaćcie, panstwo okrada nas na MILIARDY przez cale zycie, to i zwykly smiertelnik moze im dac mniej zarobic.

A kto pozwiedzał, że musi ma być miesiąc temu. Najwyżej handlarzowi karzą zapłacić drugą akcyzę (i o to tu chodzi) jak nie uda mu się udowodnić, że nie wjechał autkiem do PL. Nie chce brać całego ryzyka na siebie, tak jak to robi większość i nie chce płaci dwa razy akcyzy. Super jest to, że wszyscy idą jak baranki na rzeź albo płacą, albo ryzykują, nie zastawiając się, że można inaczej.

Tytuł:
PostNapisane: 21.lis.2008 12:28:30 
Moderator

Auto: Audi S4
Zorka... kup auto zarejestrowane na umowe albo fakture i po krzyku...

S4 B5 Avant quattro ..AGB.. szybka czarnulka

Była : B5 Avant quattro ..APU..
Była : B3 Limo ..SB..
Była : C4 TDi Avant quattro ..AEL..
Była : B5 TDi Avant quattro ..AFN..
Była : B3 Limo ..SF..
Była : B5 TDi Avant ..AFN..
Była : B5 TDi Limo ..AFN..
Była : B4 TDi Avant ..1Z..

Tytuł:
PostNapisane: 21.lis.2008 13:45:39 
Użytkownik

Kupowałem ostatnio auto z Niemiec, nie było zarejestrowane. Powiedziałem człowiekowi, że kupie opłacone z fakturą z komisu. On sprzedał na terenie Niemiec auto komisowi a komis w Polsce mi. Akcyzę zapłacił komis, a ja tylko rejestrację. Żadnego wałka nie ma. Wszystko jest TIP TOP.

Q7 3.0 TDI FULL S-LINE, 21" :)

Tytuł:
PostNapisane: 21.lis.2008 17:40:31 
Użytkownik

nukiter napisał(a):
Kupowałem ostatnio auto z Niemiec, nie było zarejestrowane. Powiedziałem człowiekowi, że kupie opłacone z fakturą z komisu. On sprzedał na terenie Niemiec auto komisowi a komis w Polsce mi. Akcyzę zapłacił komis, a ja tylko rejestrację. Żadnego wałka nie ma. Wszystko jest TIP TOP.

no tak tylko koleś jak na tobie przykminił 10 czy 20 tys z qsiódemki to oplacało mu sie nawet ci wylizać felgi :)

Tytuł:
PostNapisane: 21.lis.2008 19:33:10 
Użytkownik

Auto: Coupe turbo quattro
Przemysław napisał(a):
nukiter napisał(a):

no tak tylko koleś jak na tobie przykminił 10 czy 20 tys z qsiódemki to oplacało mu sie nawet ci wylizać felgi :)

dokladnie, nie napisales tylko ile wiecej zaplaciles :):

Zorka55 napisał(a):
A kto pozwiedzał że musi ma być miesiąc temu. Nie chce brać całego ryzyka na siebie, tak jak to robi większość i nie chce płaci dwa razy akcyzy. Straszne jest to że wszyscy idą jak baranki na rzeź albo płacą, albo ryzykują, nie zastawiając się, że można inaczej.

nie trybie cie kolego..
chcesz idz do salonu i kup nowe albo do komisu, koniecznie tego przy niemieckiej granicy napewno dobrze kupisz i tanio :):

Tytuł:
PostNapisane: 21.lis.2008 21:44:25 
Użytkownik

Ivo napisał(a):
Przemysław napisał(a):
nukiter napisał(a):

Zapłaciłem więcej o opłaty.

Q7 3.0 TDI FULL S-LINE, 21" :)

Tytuł:
PostNapisane: 23.lis.2008 09:24:40 
Użytkownik

nukiter napisał(a):
Ivo napisał(a):
Przemysław napisał(a):
nukiter napisał(a):

Zapłaciłem więcej o opłaty.

hehe ale mogłeś np więcej utargowac i to wiele

DOBRA NIE WAŻNE KAŻDY NIECH KUPUJE JAK MU PASUJE I CO MU PASUJE

MYśle że trzeba zakończyć ten temat bo to jest kolejny z tych "drażliwych"

Tytuł:
PostNapisane: 23.lis.2008 12:35:28 
Użytkownik

Auto: Coupe turbo quattro
dobrze piszesz Przemek ;)
nie zrozumie ten, kto kasy ma jak lodu ;)

Tytuł: Re: Jak obejść fałszywe umowy z niemcem
PostNapisane: 22.gru.2008 14:58:32 
Użytkownik

Zorka55 napisał(a):
Nie chce pakować się w podpisywanie jakiś dziwnych umów z niemcem, które podtykają handlarze sprowadzający samochody.

Z tego co się zorientowałem, to teoretycznie obejściem problemu jest podpisanie umowy z handlarzem w DE, bądź z handlarzem z PL z miejscem podpisania w DE. Akcyzę trzeba zapłacić dopiero jak auto wjeżdża do PL więc handlarz nie ma dodatkowych wydatków.

Pytanie czy ktoś testował to może w praktyce.

Dla tych którzy dalej uważają że fałszywa umowa to nic takiego

http://gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,6089108,Chcesz_kupic_uzywane_auto___Sprawdz_dobrze_umowe.html

Tytuł:
PostNapisane: 22.gru.2008 18:20:42 
Użytkownik

Ja powiem jedno Polska chory kraj...... :/

Tytuł:
PostNapisane: 22.gru.2008 21:07:04 
Użytkownik

Auto: A6 C6 3,0 QUATTRO 232PS 2007r
Zorka55 jest jeden problem o którym chyba nie wiesz :D
Jak pojedziesz nawet sam do niemiec po auto to i tak możesz sprzedającego pocałować w d..e jak kupisz auto :peace:
Chyba ,że jesteś Niemcem :!: ale chyba nie, lub kupujesz z salonu za dużo większe pieniądze i dają Ci roczną gwarancję, prywatna osoba też nie daje gwarancji obcokrajowcowi.
Więc o co Ci chodzi :?

A6 1.9 TDi AFN
MB W211 2.7 CDI
E65 BMW 730D

Tytuł:
PostNapisane: 22.gru.2008 23:22:24 
Użytkownik

ten kraj jest tak chory że pasowałoby wszystko zlikwidować i zacząć wszystko budować od początku

wszyscy pomstują nad handlarzami że oszukują itd ale ja pomimo że nie jestem handlarzem doskonale rozumie tych ludz
jest ściągana straszna lichwa np poczytajcie tu
http://www.motofakty.pl/artykul/podwojna_akcyza_2.html
podatki , koszty prowadzenia firmy , kasa fiskalna ,zusy itd powoduje że chłopaki muszą jakoś szukać obejścia całej tej machiny bo cie poprostu skończą i tyle ile trzeba samochodów sprzedac żeby godnie żyć oplacić rachunki i wszystko w czasach gdzie każdy jest handlarzem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! to jest nie do wytrzymania i jak tak dalej bedzie to wszyscy chyba bedziemy chodzić na żebry do niemiec
ja to poprostu rozumie :)

najgorsze w tym wszystkim jest to że za porządki z fałszerstwem nie robi nic cała policja bo oni to akurat nie wykryliby kto im paczke fajek zwinął z biurka tylko te cfaniaki z ubezpieczalni :(

szukają te matołki pieniędzy najczęściej w samochodach gospodarka cięzko przędnie przemysł samochodowy umiera tu szukają oszustów na pare groszy a żaden z palantów nie pomyśli że jak tylko dadzą 100% tak jak mam sie należy odliczenie vatu od każdego samochodu dla firm to zacznie sie coś lepiej w tym kraju dziać

Tytuł:
PostNapisane: 23.gru.2008 11:20:17 
Użytkownik

KrzysiekR napisał(a):
.
Więc o co Ci chodzi :?

Chodzi mi o to żeby ostrzec tych wszystkich, którzy zamierzają się pakować w fałszywki. Tak naprawdę wystarczy chwilę pomyśleć i podpisać umowę z handlarzem z miejscem podpisania w DE. Handlarz nie płaci ani akcyzy ani podatku 2%. Nie chodzi tu koniecznie o to żeby tego handlarza potem ścigać jak autko będzie spawane z dwóch, ale przynajmniej aby kupującego nie posądzili o paserstwo jak autko okaże się kradzione i wypłacili mu normalnie ubezpieczenie jak będzie miał dzwona, chociaż tyle i aż tyle.
Najłatwiej dla handlarza jak kupujący bierze wszystko na siebie a handlarz tylko zadowolony zgarnia kasę. Kupujący podpisują fałszywki to po co się zastanawiać.
Ludzie czasem takiego amoku dostają jak autko kupują że nie pomyślą chwilę.

Tyle, kończę wywody na ten temat. Kto zrozumiał i nie wpakuje się w g.. super, pozostałym życzę powodzenia.

Tytuł:
PostNapisane: 23.gru.2008 18:32:06 
Użytkownik

Auto: A6 C6 3,0 QUATTRO 232PS 2007r
Zorka55 napisał(a):

Chodzi mi o to żeby ostrzec tych wszystkich, którzy zamierzają się pakować w fałszywki. Tak naprawdę wystarczy chwilę pomyśleć i podpisać umowę z handlarzem z miejscem podpisania w DE. Handlarz nie płaci ani akcyzy ani podatku 2%.

Tylko już akcyzę płaci się od watrości z Erotaxu więc po co zaniżać umowy?

Zorka55 napisał(a):
Nie chodzi tu koniecznie o to żeby tego handlarza potem ścigać jak autko będzie spawane z dwóch, ale przynajmniej aby kupującego nie posądzili o paserstwo jak autko okaże się kradzione i wypłacili mu normalnie ubezpieczenie jak będzie miał dzwona, chociaż tyle i aż tyle.
Najłatwiej dla handlarza jak kupujący bierze wszystko na siebie a handlarz tylko zadowolony zgarnia kasę. Kupujący podpisują fałszywki to po co się zastanawiać..

W niemczech jak kupujesz auto to niemiec może Ci podać nawet dane z książki telefonicznej :D
Tak jak w DIESLACH najczęściej właścicielem jest firma.
Tam właścicielem auta jest osoba która posiada dwa dowody rejestracyjne (mały i duży).
-> Najwajważniejsze jest aby w Briefie było wymeldowanie auta

A6 1.9 TDi AFN
MB W211 2.7 CDI
E65 BMW 730D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1