.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 12.lut.2025 12:40:02

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A6 C5] nietypowy format vinu w dowodzie
PostNapisane: 27.gru.2008 00:51:37 
Użytkownik

Drodzy koledzy mam pytanko, kupiłem audi ze szwecji i mam dylemat ponieważ w dowodzie rejestracyjnym szwedzkim numer vin zapisany jest bez 3 pierwszych liter zaczyna sie od zzz... ??? czy to normalne, dodam iż na nadwoziu jest 17 znaków.

Tytuł:
PostNapisane: 27.gru.2008 15:44:35 
Użytkownik

ALe maja głupie te dowody, trza teczke wozic zeby papiery schowac.
Ja miałem tak samo zzz... tyle ze ja nie rejestrowałem w PL audiczki ze szwecji. Ale zauwazyłem u siebie bo diagnostyke tez mamy, to diagnosta zczytuje numerki z nadwozia i tabliczki a tam jest WAUZZZ...

Tytuł: Re: [A6 C5] nietypowy format vinu w dowodzie
PostNapisane: 27.gru.2008 17:21:47 
Klubowicz

Auto: Audi 200 20V Avant V8 4,2, A8 D2 4,2
Mandrax napisał(a):
Drodzy koledzy mam pytanko, kupiłem audi ze szwecji i mam dylemat ponieważ w dowodzie rejestracyjnym szwedzkim numer vin zapisany jest bez 3 pierwszych liter zaczyna sie od zzz... ??? czy to normalne, dodam iż na nadwoziu jest 17 znaków.

I tak musisz jechać na stację diagnostyczną na 1 przegląd (ew. tylko odczyt numerów), skorygują, a właściwie, napiszą w kwitku pełny numer.

OT. Kiedyś w maluchach wpisywali tylko końcówki numeru nadwozia )np. 126A24532), od któregoś tam roku kazali jechać na stację celem odczytania całego i wpisywali w dowodzie już pełny numer.

Obrazekklik na zdjęcie
200 20V Avant 4,2

Tytuł:
PostNapisane: 27.gru.2008 20:07:21 
Użytkownik

Ufffff... ulga. już myslałem że ja tylko tak mam i już sobie wyobrażałem problemy przy rejestracji, w głębi ducha też zdawałem sobie sprawe że z nadwozia na przeglądzie zczyta i bedzie git. Mam tylko jeszcze jedno pytanie w umowie mam napisany vin aby sie zgadzało z dokumentami tzn. bez 3 pierwszych znaków czy poprawić i dopisać według nadwozia??? czy nie ma to różnicy bo chce ją clić w poniedziałek i nie chcę mi się tłumaczyc "im" że wielbłąd to wielbłąd. Mogą robić problemy??? jak postąpić najlepiej

Tytuł:
PostNapisane: 27.gru.2008 20:17:11 
Użytkownik

NO nie wiem....
Praktycznie umowe sie spisuje z papierów czyli d.rej.
A teroretycznie sie zawsze sprawdza czy wszytsko sie zgadza z papierami.
Na to pytanie Ci nie odpowiem. Moze niech ktos sie odezwie co sciagał skadkolwiek autka i jak sie to spisuje.
Jak w szwecji rejestrowalem na siebie auto to tylko wysłałem blankiet który jest zszyty z d/rej i odesłali mi taki sam blankiecik z nowym d.rej. Ale to moze ich jakies zasady ze WAU nie wpisują. Ktos tu ciagnął juz auto od svenów ale zabij mnie, nie wiem który to post był. Spróbuj w szukajke wpisac ZE and SZWECJI

Tytuł:
PostNapisane: 27.gru.2008 20:33:19 
Użytkownik

Kurcze... Dużo zmieniam auta i czemu zawsze nic nie idzie gładko... zaesze są jakieś znaki zapytania. Rozmawiałem z handlarzem i pytałem go: powiedział iż kiedyś ściągał jedno czy dwa auta ze szwecji i mówł że też coś było z vinem ale nie rejestrował auta tylko pchał dalej...

Tytuł:
PostNapisane: 27.gru.2008 20:39:48 
Użytkownik

Jak nie zapomne o temacie to sie spytam diagnosty u mnie bo robią 1wsze rejestracje i pokaze mu mój dowód z cygarka i niech cos wymysli.
Ale dopiero w poniedziałek po 21 bo na 16 ide do roboty.

Tytuł:
PostNapisane: 05.sty.2009 22:21:26 
Użytkownik

Auto zostało pomyślnie zarejestrowane i nikt nawet nie wspomniał o inaczej zapisanym vinie, ani w celnym ani w wydziale komunikacji, dodam iż na przeglądzie diagnosta spisał z nadwozia czyli 17 znaków a nie z dowodu 14 znaków. Pozdrawiam

Strefa czasowa: UTC + 1