Next update:
Przystawka do chłodnicy oleju, trzeba było nadspawać troszkę aluminium, by można było spokojnie nagwintować otwory na czujniki ciśnienia oleju & temperaturę.
Największym problemem okazało się, iż cała przystawka powykrzywiała się podczas spawania, i co za tym się łączy, zaczął spierniczać olej. Trzeba było szukać tokarza, który na nowo przetoczy obie strony przystawki.
Montaż Progów Rs2:
Przy okazji cała prawda o ASO Magro Rybnik, na samym początku przyjazdu do pl, podjechałem do Magro, by zamówić sobie brakującą część, czyli listwę zewnętrzną do progów na stronę kierowcy, gość z aso mówi niema sprawy, jest dostępna, trzeba tylko zapłacić zadatek, mówię super, bo wcześniej próbowałem zamówić w classic parts i mówili, że nie jest dostępna. Miałem czekać ok. 2 tygodni zanim dojdzie na miejsce. Więc po 1,5 tygodnia mówię do ojca, weź przejedz się do ASO i zapytaj się czy czasem już nie doszła moja listwa, ponieważ różnie to bywa… Ojciec zajechał, podchodzi do gościa i pyta o zamówienie, które wcześniej zrobiłem, a koleś robi wielkie oczy i mówi kolega zapomniał prawdopodobnie złożyć zamówienie, ponieważ taka część nie została zamówiona, po telefonie ojca myślałem, że z krzesła spadnę. Mówię daj mi numer tego kolesia to ja sobie z nim pogadam… Dzwonie i pytam, co jest grane, robicie klienta w bambuko, czy jesteście jacyś inni? Koleś przepraszał i mówi część będzie u nich za tydzień, mówię okej, lepiej późno niż wcale. Czekam kolejny tydzień, podjeżdżam i pytam, co jest z moją listwą, a koleś na to, niestety mieliśmy błąd w systemie, część nie jest od dłuższego czasu produkowana i niestety nie można ją nabyć, w aso. Po tej rozmowie myślałem, że ukręcę gościowi głowę, kretyni potrzebowali trzech tygodni na to, czego dowiedziałem się w classic part w ciągu 10 minut. Z czystym sumieniem nie polecam zamawiania u nich części.
Kolektor dolotowy:
Na nowych częściach, ori aso, uszczelki aso, o-ringi aso…
Thx dla Darka z daros-garage.prv.pl
Rozpórka kielichów & Montaż Chłodnicy Oleju Ocal:
Dodatkowe wskaźniki VDO, dzięki UFO i sorrki za zamieszanie… jednak padnięty był czujnik temperatury, wymieniłem 3 czujniki…
Sleeper pełną parą..
Coś dla oka:
Szosti dzięki za herbatkę i pozdrówka dla rodzinki…
I na koniec zmiana pompy paliwa Bosch na Walbro 255, niestety nie porobiłem fotek.