.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 08.lut.2025 00:26:30

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 100 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 17.lut.2009 07:15:20 
Użytkownik

Dzisiaj podam ci namiary na PW do mojego mechanika. Moim zdaniem jest jednym z lepszych w łodzi (jeżeli nie najlepszy), robi mi moje auto już długo i wiem i widze po jego ruchach, że się zna (nie zabiera się za zbędne żeczy, odrazu trafia w miejsce usterki). Jesli chodzi o hydraulike i wałi to w 2.5tdi to często to ustroistwo wymienia więc doświadcenie wi wprawe ma.

Pozdrawiam

- Audi A6 Avant BES 2.7T manual + soft - ukradli :(
- BMW 528iA Touring 97r
- BMW 540i6 Touring technoviolett - 95r
- Lexus GS430

Tytuł:
PostNapisane: 17.lut.2009 08:23:29 
Użytkownik

2rafal7 napisał(a):
Dzisiaj podam ci namiary na PW do mojego mechanika.
Pozdrawiam

Rafał bardzo proszę o te namiary do warsztatu.

Mam jeszcze jedno pytanie. Znalazłem ofertę oryginalnych wałków w Łodzi można kupić tylko części , można je kupić z montażem. Co o tym sądzicie ? Poniżej zamieszczam link.

http://allegro.pl/item552246324_walek_r ... 21_bp.html

Dzwoniłem tam i sprzedawca powiedział że części mają dwu letnią gwarancje i ma to być dokładnie to samo co oryginalne części.

Meszrum jak słusznie zauważyłeś przyczyna może tkwić gdzie indziej , nie mniej jednak inspirowany waszymi radami i informacjami szykuje się na najgorsze , a gdyby się okaząło coś innego to przynajmneij mile się rozczaruje.

Jeśli chodzi o wydatek rzędu kilku tysięcy złotych to interesuje mnie zdecydowanie gwarancja na taką usługę w przeciwnym razie sprzedam auto bez naprawy. Wyjazdy poza Łódź do warsztatów trochę napawają mniej obawą. Czytałem tutaj o przygodzie osoby z serwisem skrzyń biegów która miała 300 km do tych ludzi i co chwila miała wracać na reklamacje. Stąd moje poszukiwanie kogoś na miejscu. Z góry oczywiście dziękuje za wasze zaangażowanie w mój problem i za to że dzięki wam nie jest sam z tym kłopotem.

Po południu będę wiedział więcej co do pełnych kosztów w ofercie która znalazłem i będę was prosił o dalsze opinię. Nie podjąłem jeszcze żadnej decyzji zatem jestem otwarty na każde roziwiązanie.

Tytuł:
PostNapisane: 17.lut.2009 09:50:51 
Użytkownik

Jesli okaze sie faktycznie, ze masz walki do wymiany, to masz IMO dobra i tania opcje naprawy:

1) regeneracja walkow u swiatka za 1200 PLN [wszystkie]
2) nowa hydraulika w InterCarsie [nie w ASO] za 1200-1400 PLN

+ robocizna, pewnie w granicach 1000-1500 PLN.

Najpierw jednak usmiechnij sie do meszruma o diagnostyke auta [naprawde warto zaczac od tej opcji ;) ].

Tytuł:
PostNapisane: 17.lut.2009 09:56:40 
Użytkownik

idz chlopie na darmowa diagnostyke vag-com do M., niczego za wczasu nie kupuj i sie nie stresuj bez sensu bo sie rozchorujesz jeszcze.

Tytuł:
PostNapisane: 17.lut.2009 10:01:43 
Użytkownik

Flyer napisał(a):
Jesli okaze sie faktycznie, ze masz walki do wymiany, to masz IMO dobra i tania opcje naprawy:

1) regeneracja walkow u swiatka za 1200 PLN [wszystkie]
2) nowa hydraulika w InterCarsie [nie w ASO] za 1200-1400 PLN

+ robocizna, pewnie w granicach 1000-1500 PLN.

Najpierw jednak usmiechnij sie do meszruma o diagnostyke auta [naprawde warto zaczac od tej opcji ;) ].

Masz racje Flyer , jest to kusząca oferta jakkolwiek może nie do końca ufam regenerowanym rzeczą to oszczędność jest spora. Zastanawiam się tylko nad odpowiedzialnością bo tak czy tak wydatek spory. Kupuje wałki regenerowane , jadę z tym gdziekolwiek. Jeśli coś się nie powiedzie to co wtedy. Od Pawła do Gawła ?

Ktoś powie to Świątek , Światek powie wrzątek.. Czy można to zamontować u Pana Świątka ? Mnie tylko chodzi o to żeby wybrać dobre rozwiązanie. Nie chce takiej sytuacji jak miałem z remontem mieszkania że malarz zganiał winę na gipsownika , gipsownik na malarza i w końcu ściany poprawiałem sam. Na autach się nie znam i sam nic nie poprawie.

Tytuł:
PostNapisane: 17.lut.2009 10:31:03 
Użytkownik

audimaniak1 napisał(a):
Zastanawiam się tylko nad odpowiedzialnością bo tak czy tak wydatek spory. Kupuje wałki regenerowane , jadę z tym gdziekolwiek. Jeśli coś się nie powiedzie to co wtedy. Od Pawła do Gawła ?

Po pierwsze: o wałkach do V6 jest mnóstwo tematów na tym forum. Po co kolejny?

Po drugie: zabierasz się do sprawy od d*** strony. Zrób NAJPIERW z Meszrum'em diagnostykę (osłucha silnik, podłączy laptop z programem diagnostycznym do złącza w aucie, zrobi tzw 'logi' i 'logi' te zinterpretuje), którą sam Ci zaproponował i która nie będzie Cię nic kosztowała a M. zna się na V6 i "nie wciśnie Ci kitu". Dopiero PO DIAGNOSTYCE zastanawiaj się co robić dalej.

Po trzecie: zlecasz kompleksową usługę warsztatowi (nie mówię o ASO) i to już problem warszatu skąd wziąć części. W zamian dostajesz GWARANCJĘ NA CAŁĄ NAPRAWĘ a nie, w sytuacji gdy dostarczasz warsztatowi części, jedynie na usługę wymiany. Adresy takich warsztatów dostaniesz z tego forum ale zrób najpierw diagnostykę

Po czwarte: na razie brak :peace:

Moja A4 B6 2.5 V6 TDi Quattro BDH:
http://public.fotki.com/and777rew/
http://www.a4-klub.pl/smf/audi_a4_b6/b6 ... 376.0.html

quattrocat
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 17.lut.2009 11:23:06 
Użytkownik

audimaniak1 napisał(a):
Ktoś powie to Świątek , Światek powie wrzątek.. Czy można to zamontować u Pana Świątka ? Mnie tylko chodzi o to żeby wybrać dobre rozwiązanie. Nie chce takiej sytuacji jak miałem z remontem mieszkania że malarz zganiał winę na gipsownika , gipsownik na malarza i w końcu ściany poprawiałem sam. Na autach się nie znam i sam nic nie poprawie.

Walki od 2.5TDi regenerowane przez swiatka maja tutaj same dobre opinie. Mysle, ze warto. Nigdy bym nie poszedl do ASO i wydal 3000 na nowe walki...

Tytuł:
PostNapisane: 17.lut.2009 11:39:07 
Użytkownik

Panowie podepnę się pod temat i zapytam co sądzicie o kompletnej hydraulice firmy Ruville ponoć w opakowaniach są produkty INA.Taki komplet + uszczelki pod dekle mogę mieć za 1200zł :)

.
Moja NiuŃkA
Jestem optymistą, wiem to pewne kupię 2.5 Tdi BAU i to jest niezmienne.

Tytuł:
PostNapisane: 17.lut.2009 11:44:44 
Użytkownik

Flyer napisał(a):
Walki od 2.5TDi regenerowane przez swiatka maja tutaj same dobre opinie.

w kwesti formalnej - nie same dobre

Tytuł:
PostNapisane: 17.lut.2009 13:55:46 
Użytkownik

No dobrze , macie doświadczenie wiecie lepiej po to tu w sumie jestem żeby skorzystać z dobrej rady. To gdzie kolega Meszrum ma warsztat , gdzie mam przyjechać na diagnostykę ?

Tytuł:
PostNapisane: 17.lut.2009 13:58:55 
Użytkownik

audimaniak1 napisał(a):
No dobrze , macie doświadczenie wiecie lepiej po to tu w sumie jestem żeby skorzystać z dobrej rady. To gdzie kolega Meszrum ma warsztat , gdzie mam przyjechać na diagnostykę ?

Możesz napisać do kolegi Meszruma prywatną wiadomość i na pewno Ci wszystko powie :)

.
Moja NiuŃkA
Jestem optymistą, wiem to pewne kupię 2.5 Tdi BAU i to jest niezmienne.

Ostatnio edytowano 17.lut.2009 14:04:49 przez Levuss, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 17.lut.2009 13:59:02 
Użytkownik

To nie chodzi o kolegę Meszruma.

Tu chodzi o kolejność działań.

Najpierw diagnoza. Później wydatki i leczenie.

Mesz, zmieniłeś branżę? :diabel: :peace: To ja na rozrząd chciałbym się umówić :D

Moja A4 B6 2.5 V6 TDi Quattro BDH:
http://public.fotki.com/and777rew/
http://www.a4-klub.pl/smf/audi_a4_b6/b6 ... 376.0.html

quattrocat
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 17.lut.2009 14:02:04 
Użytkownik

Tak to zrozumiałem , ale kolega Meszrum zaproponował diagnostykę wiec chcę przyjechać do jego warsztatu. Nie oczekuję ze będzie to gratis , szanuje czas i prace innych ludzi.

Tytuł:
PostNapisane: 17.lut.2009 14:39:21 
Użytkownik

audimaniaku1,

celem AKP jest misja niesienia sobie wzajemnej pomocy. nie pobieramy od siebie wynagrodzenia za okazaną pomoc. lubimy silniki, lubimy diagnostykę i lubimy pomagać.
[oczywiście, jeżeli ktoś z AKP zaoferuje Ci część, to trzeba przeważnie za nią zapłacić. nie mniej, diagnostyka jest u nas gratis - nawet jeżeli zajęłaby nam dużo czasu - przeważnie nie trwa dłużej niż 10-20 min].

szczegóły zawsze rozstrząsamy na PW.

AndyN,

nie wiedziałeś? ;)
a uważasz, że kto robił Flyerowi rozrząd i program na 240PS@510Nm?

Anthem Advanced 1

:P(|)

Tytuł:
PostNapisane: 17.lut.2009 15:00:16 
Użytkownik

To bardzo szlachetne że wspieracie się nawzajem , to dowód że trafiłem w odpowiednie miejsce ,chociaż nie do końca i nie wszystko rozumiem. Zresztą nie o to chciałem zapytać , zanim dojrzałem do diagnostyki u kolegi Meszruma poprosiłem o wycenę tych nieszczęsnych wałków i drobiazgów. Chciałbym się z wami tym podzielić bo wygląda to następująco. Zaznaczę że to wszystsko jest na miejscu w Łodzi i w Łodzi można to wykonać.

Tak wygląda oferta:

Wałki rozrządu 2800 zł
Dźwigienki 700 zł
Popychacze 700 zł
Podkładki 280 zł

Koszt usługi :

Demontaz i montaż zderzaka + tryb serwiwoy 130 zł
Wymiana wałków rozrządu lewej głowicy 400 zł
Wymiana wałków rozrządu prawej głowicy 400 zł

Pomijam jakieęs pierdolowate uszczelki iśrubki więc te grubsze rzeczy dają jakies 5410 zł z tym ze jest to cena brutto z faktura z vatem.

Zastanawiam się więć że gdy przyjdzie co do czego co mi się bardziej opłaca. Bo nie wiem czy wałki regenerowane tez mają dwa lata gwarancji ? W sumie wałki Pana Światka kosztują 1600 zł mniej a są regenerowane. Pytanie więc jak się to ma do całości. Jak się ma nowe oryginalne do regenerowanego i czy na tamte części też dostanę fakturę.

Czy znacie może odpowiedzi na te pytania ?

Tytuł:
PostNapisane: 17.lut.2009 17:03:33 
Użytkownik

Do Swiatka wysylane sa Twoje walki i poddawane sa regeneracji. Przy odpowiedniej eksploatacji IMO bedziesz sie nimi dlugo cieszyl.

Ta powyzsza wycena 400 PLN za glowice uwzglednia wymiane hydrauliki?
No i czy Ci fachowcy maja odpowiednie doswiadczenie w tym temacie?

Tytuł:
PostNapisane: 17.lut.2009 17:11:50 
Użytkownik

przepraszam, lecz na jakiej podstawie w ogóle mówimy o układzie rozrządu?

Anthem Advanced 1

:P(|)

Tytuł:
PostNapisane: 17.lut.2009 17:39:32 
Użytkownik

Audimaniak... a jezeli to nie walki a wypadla panewka do miski? :) (tylko prosze!!! profilaktycznie nie studiuj nowego watku awari)
chlopie idz na browara i sie wyluzuj!... przynajmniej do gratisowej diagnostyki...
Przemek

Tytuł:
PostNapisane: 17.lut.2009 18:55:12 
Użytkownik

Flyer napisał(a):
Do Swiatka wysylane sa Twoje walki i poddawane sa regeneracji. Przy odpowiedniej eksploatacji IMO bedziesz sie nimi dlugo cieszyl.

Ta powyzsza wycena 400 PLN za glowice uwzglednia wymiane hydrauliki?
No i czy Ci fachowcy maja odpowiednie doswiadczenie w tym temacie?

Czyli jeśli dobrze zrozumiałem wałki nie są od ręki , trzeba wysłać czekać i trwa to jakiś czas. To minus tego rozwiązania. A czy cena 1200 zł to brutto czy netto bo to dość ważne. Jeśli netto to zmniejsza się różnica w stosunku do oryginalnych części. Co do pytania o wymiane , chodzi o to że jeśli hydrauliką sa popychacze to chyba też. Nie wiem ,tak jak i nie wiem jak z doświadczeniem.

meszrum napisał(a):
przepraszam, lecz na jakiej podstawie w ogóle mówimy o układzie rozrządu?

Upppss nie wiem Meszrum , nie wiem . Ktoś powiedział hydraulijka , ktoś wałki ktoś napisał 6000 zł nie wiem jak to się stało. W każdym razie drąże temat troche przez ciekawość troszkę z obawy.

Pisałem wam że nie wszytsko tu rozumiem, ale chce powiedzieć że firmę która posaida w ofercie te części polecają ludzie na prv i to jest dziwne troche dla mnie że z jednej strony słyszę że w Łodzi stary nie ma fachowca a z drugiej strony szepczą jedź tam są dobrzy.
Nie wiem jak jest ale troche ciekawość mnei pcha do tych ludzi żeby sprawdzic tym bardziej że podobnie jak wy drodzy koledzy tam także mówią że powodów może być kilka. Myślę że zrobię tak , pojade popatrze i porozmawiam . Zawsze to bliżej niż Janki 

przemekk74 napisał(a):
Audimaniak... a jezeli to nie walki a wypadla panewka do miski? :) (tylko prosze!!! profilaktycznie nie studiuj nowego watku awari)
chlopie idz na browara i sie wyluzuj!... przynajmniej do gratisowej diagnostyki...
Przemek

Przemku masz racje to wszytsko z rozpędu .. Auto jeżdziło jeżdzi a póki co szum jakiego nie było .

Tytuł:
PostNapisane: 17.lut.2009 19:16:49 
Użytkownik

Auto: Audi A6 C7 3.0 TDI 245 KM
Jak to mówią "Ja jebię" ale panikarz!!!
Aż mi się włos zjeżył na głowie. Gość chce wydać od tak 6 kafli bo ktoś coś na forum napisał. Chyba za dużo kasy w kabzie.
Zachowujesz się jak idealny klient do naciągania... Panie zepsuło się to, to i to może jeszcze będzie trzeba wymienić tamto. Ok Panie róbta co chceta byle cicho było.

Kolego trochę opanowania tak jak tutaj wszyscy piszą bo osiwiejesz bez powodu.

Audi 80

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 100 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1